2 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
بلاک چین

نقش Multichain Token در هم کنش پذیری بلاک‌چین

نقش Multichain Token در هم کنش پذیری بلاک‌چین

فناوری بلاک‌چین امروزه با فعال کردن تراکنش‌های ایمن و غیرمتمرکز، صنایع مختلف را تحت تأثیر خود قرار داده است. با این حال، یکی از چالش‌های مهمی که هنوز با آن مواجه است، دستیابی به قابلیت هم کنش پذیری بین شبکه‌های مختلف بلاک‌چین است. سیستم‌های Multichain Token راه حل امیدوارکننده‌ای را برای این چالش ارائه می‌دهند و توکن‌ها را قادر می‌سازند تا در شبکه‌های بلاک‌چین متعدد، بدون توجه به پروتکل‌های زیربنایی آن‌ها، منتقل شوند.

در این مصاحبه، مفهوم سیستم‌های Multichain Token را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم، در مورد مزایا و چالش‌های بالقوه آن‌ها صحبت می‌کنیم و آخرین پیشرفت‌ها در قابلیت هم کنش پذیری بلاک‌چین را بررسی می‌کنیم.

علاوه بر این، میهمان ما بینش‌ها و تجربیات خود را با ما به اشتراک می‌گذارد و دیدگاه‌های ارزشمندی در مورد این‌که چگونه سیستم‌های Multichain Token می‌توانند به رشد فناوری بلاک‌چین در آینده کمک کنند، به اشتراک خواهد گذاشت. پس بیایید مصاحبه را شروع کنیم.

سلام، خودتان را معرفی کنید و بگویید در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید.

نام من ماریوس کیورتان است و مدیر بخش مهندسی محصول در Pantos هستم. همچنین بیش از سه سال با هدف ایجاد تیم‌های مهندسی نرم افزار و رشد آن‌ها، در بخش‌های مختلف Bitpanda  کار کردم. من سابقه مهندسی در علوم کامپیوتر را دارم و مشتاق ایجاد یک فرهنگ کاری خلاقانه و مشارکتی هستم.

دو سال پیش، من اولین مهندس بلاک چین را در تیم Pantos استخدام کردم تا سیستم‌های Multichain Token را بر اساس نتایج سال‌ها تحقیق گسترده‌ای که قبلاً انجام داده بودیم، پیاده‌سازی کند.

در حال حاضر، ما یک تیم رو به رشد متشکل از چندین مهندس بلاک چین، بک‌اند و فرانت‌اند هستیم که برای بهبود و توسعه بیشتر Pantos سخت کار می‌کنیم. علاوه بر این، ما خیراً نسخه بتا و آزاد خود را منتشر کردیم و به همه علاقه‌مندان اجازه می‌دهیم تا Pantos را در یک محیط testnet ، امتحان کنند.

چه چیزی شما را به ارزهای دیجیتال علاقه‌مند کرد؟

من بیت‌کوین را در روزهای اولیه آن کشف کردم. اما در سال 2017، زمانی که شروع به آشنایی با ارزهای دیجیتال و یادگیری cryptography کردم، توجه من را به خود جلب کرد. بعدتر، شروع به شبکه‌سازی و ارتباط با کارشناسان صنعت کردم که این کار برای من فرصتی ایجاد کرد تا نقش مدیر بخش مهندسی در Bitpanda را در نوامبر 2019 به دست بیاورم.

آیا می‌توانید مفهوم سیستم‌های Multichain Token و نحوه کمک آن‌ها به هم کنش پذیری بین بلاک‌چین‌ها را توضیح دهید؟

سیستم‌های Multichain Token به توکن‌ها اجازه می‌دهند تا به صورت آزادانه بین آن‌ها منتقل شوند. و از این طریق، قابلیت هم کنش پذیری بلاک‌چین‌های مختلف را امکان‌پذیر می‌کنند. متأسفانه امروزه بیشتر توکن‌ها بر روی یک بلاک‌چین مستقر می‌شوند و باید wrapped شوند تا با سایر بلاک‌چین‌ها هم کنش پذیری داشته باشند.

با Pantos ، ما یک Multichain Token استاندارد بومی را معرفی می‌کنیم که به طور یکپارچه از چندین بلاک‌چین پشتیبانی می‌کند. این بلاک‌چین‌ها عبارتند از Ethereum ، BNB Chain ، Polygon ، Avalanche ، Cronos ، Fantom و Celo. ما قصد داریم در آینده از بلاک‌چین‌های بیشتری پشتیبانی کنیم.

تفاوت سیستم‌های Multichain Token و Token سنتی از نظر توانایی آن‌ها در دستیابی به قابلیت هم کنش پذیری چیست؟

توکن‌ها به طور سنتی بر روی یک بلاک‌چین مانند Ethereum صادر می‌شوند. این توکن‌ها باید از یک استاندارد کاملاً از پیش تعریف‌شده پیروی کنند تا در کیف پول‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف قابل استفاده باشند. به عنوان مثال، توکن‌های قابل تعویض در Ethereum باید از استاندارد ERC-20 تبعیت کنند.

یک استاندارد Single-chain Token مانند ERC-20 چندین عملیات مختلف را برای یک توکن تعریف می‌کند، اما هیچ دستورالعملی را برای انتقال Cross-chain Token مشخص نمی‌کند. یک استاندارد Multichain Token این قابلیت‌های هم کنش پذیری را اضافه می‌کند.

ما استاندارد Multichain Token سبک‌وزن خود (PANDAS) را برای Pantos طراحی کرده‌ایم. هدف ما این بود که Multichain Token های PANDAS به طور کامل با استانداردهای توکن بومی (مانند ERC-20) در تمام بلاک‌چین‌های پشتیبانی‌شده از Pantos مطابقت داشته باشند. اما علاوه بر این، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های لازم برای انتقالات Cross-chain Token را هم داشته باشند.

هدف از این ویژگی‌های جدید این است که قراردادهای هوشمند و اجزای Off-chain ما بتوانند به طور ایمن و مقیاس‌پذیر توکن‌ها را بین بلاک‌چین‌های مختلف جابجا کنند. از این رو، Multichain Token های PANDAS می‌توانند به راحتی توسط هر کیف پول و اپلیکیشن شخص ثالثی برای دستیابی به قابلیت هم کنش پذیری بلاک‌چین پشتیبانی شوند.

فکر می‌کنید سیستم‌های Multichain Token چه تأثیری در صنعت بلاک‌چین خواهند داشت؟

سیستم‌های Multichain Token تنها اولین گام به سوی یک چشم‌انداز بلاک‌چین قابل هم کنش پذیری هستند. ما شاهد تمرکز بیشتر بر روی Cross-chain Messaging خواهیم بود که فراخوانی‌های قرارداد هوشمند را در بلاک‌چین‌های مختلف فعال می‌کند. و به توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز قدرت فوق‌العاده‌ای برای ساخت نسل بعدی اپلیکیشن‌های غیرقابل اعتماد می‌دهد.

هم کنش پذیری بلاک‌چین چگونه بر اکوسیستم مالی غیرمتمرکز (DeFi) تأثیر می‌گذارد و چه نوع فرصت‌هایی ایجاد می‌کند؟

قابلیت هم کنش پذیری در حال حاضر به شدت بر اکوسیستم DeFi تأثیر گذاشته است. ما بسیاری از صرافی‌های غیرمتمرکز مانند Uniswap را می‌بینیم که به صورت Multichain راه‌اندازی می‌شوند و فرصت‌های زیادی را برای ارائه‌دهندگان نقدینگی و ربات‌های آربیتراژ (Arbitrage bot) فراهم می‌کنند.

نکته جالب این است که ما در حال ایجاد زیرساخت‌هایی هستیم که مردم را توانمند می‌کند و راه‌ها و امکانات جدیدی را برای تعامل با بلاک‌چین‌های مختلف باز می‌کند.

هم کنش پذیری و ارتباطات Cross-chain چگونه بر Tokenization دارایی‌ها تأثیر می‌گذارد و این چه مزایایی دارد؟

Tokenization دارایی‌های دنیای واقعی یک امر بسیار عظیم است و می‌بینیم که بانک‌های بزرگ چگونه به این موضوع نگاه می‌کنند. اما ما متوجه شدیم که برای آینده، نیاز به راه‌حل‌های اثبات‌کننده داریم.

به عنوان مثال، با گذشت زمان، Tokenize کردن سهام صندوق‌های بازار پول یا سایر دارایی‌های واقعی به این معنی است که این دارایی‌ها می‌توانند به عنوان وثیقه در اکوسیستم‌های مختلف DeFi استفاده شوند و کل ارزش قفل‌شده در بلاک‌چین‌های مختلف، به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

توکن‌سازی دارایی‌های سازمانی ارزش عظیمی را به دنیای ارزهای دیجیتال منتقل می‌کند. و در نتیجه از مکانیسم‌های متحول‌کننده DeFi برای ترید کردن، استقراض و وام‌دهی استفاده خواهد شد.

علاوه بر این، سیستم‌های Multichain این مزیت را دارند که به یک شبکه بلاک‌چین واحد وابسته نیستند. در عوض، این دارایی‌ها می‌توانند بین تمام بلاک‌چین‌ها منتقل شوند و شما می‌توانید آزادی انتخاب داشته باشید. در نتیجه، انتقال ارزش فعال می‌شود و دارایی‌های Tokenize شده آزادانه بین بلاک‌چین‌های مختلف و اکوسیستم‌های DeFi منتقل می‌شوند. این همان هدفی است که رسیدن به آن ارزش تلاش کردن را دارد.

مزایای اصلی صدور Multichain Token برای مشاغل و کاربران بلاک‌چین چیست؟

مزیت کلیدی برای کسب و کارها این است که آن‌ها می‌توانند روی محصول واقعی خود تمرکز کنند. در حالی که ما بدون نگرانی از آینده، یک زیرساخت ارائه می‌دهیم. به عنوان مثال فرض کنید یک بانک بزرگ یا هر مؤسسه دیگری می‌خواهد بر روی بلاک‌چینی یک توکن صادر کند.

در این صورت، آن‌ها نیازی ندارند نگران این باشند که یک شبکه بلاک‌چین خاص منسوخ یا شات داون شود. زیرا توکن‌ها به یک بلاک‌چین ثابت متصل نیستند. در عوض، صاحبان توکن می‌توانند به راحتی دارایی‌هایشان را به بلاک‌چینی انتقال دهند که با نیازهایشان بیشترین تناسب را دارد.

آیا می‌توانید درباره پیشرفت‌ها و نوآوری‌های اخیری که در زمینه قابلیت هم کنش پذیری بلاک‌چین به وجود آمده و به نظر شما هیجان‌انگیز است، صحبت کنید؟

یکی از نوآوری‌های اخیر ما، کار بر روی مقیاس‌پذیری Oracle بود. که Oracle های مبتنی بر رأی (Voting-based) را قادر می‌سازد تا از نظر اقتصادی مقیاس‌پذیر باشند. به عنوان یک پروژه تحقیق و توسعه، ما از چشم‌اندازهای در حال تغییر استقبال می‌کنیم و مشتاقیم که این فضا را رو به جلو پیش ببریم و آینده قابلیت هم کنش پذیری بلاک‌چین را با هم شکل دهیم.

تیم تحقیقاتی ما در چند ماه گذشته، سخت کار کرده است. ما همیشه به دنبال بهینه‌سازی بیشتر سیستم و یافتن راه‌های جدید برای بهتر کردن یا ارزان‌تر کردن آن، بدون به خطر انداختن جنبه‌های امنیتی هستیم.

چگونه می‌توانیم خطرات هم کنش پذیری Cross-chain را به حداقل برسانیم؟

ما برخی از Bridge Hack ها را بررسی کردیم تا بفهمیم چه مشکلی رخ داده است و آیا می‌توانیم به یک هدف بالقوه برای آسیب‌پذیری‌های ناشی از حملات سایبری تبدیل شویم.

نتایج شگفت‌انگیز ما نشان داد که بیشتر هک‌ها به دلیل اشتباهات ساده مانند انتشار تغییرات کد قبل از رفع آسیب‌پذیری‌ها، کدهای بی‌کیفیت یا رویه‌های داخلی ناکافی رخ داده‌اند. اغلب اوقات، اگر قبل از انتشار کد از روش‌های توسعه مؤثر و رویه‌های تضمین کیفیت استفاده شود، ممکن است این اتفاقات نیفتند.

نسخه‌های اصلی باید تنها پس از آزمایش و auditing گسترده منتشر شوند تا اطمینان حاصل شود که همه دستورالعمل‌ها طبق برنامه‌ریزی انجام شده است و پول هیچ شخصی در خطر نیست. تفاوت Pantos با بسیاری از راه حل‌های دیگر این است که ما هیچ توکنی را برای انتقال توکن بومی در Source Chain قفل نمی‌کنیم.

انتقالات Cross-chain بومی در Pantos همیشه شامل یک تراکنش burn در بلاک‌چین مبدأ و یک mint از توکن‌ها در بلاک‌چین مقصد است. در نتیجه، هیچ مجموعه بزرگی از دارایی نمی‌تواند در هر دو بلاک‌چین تخلیه شود. این یکی از انتخاب‌های طراحی متعددی است که ما در سطح پروتکل انجام داده‌ایم تا Pantos را تا حد امکان ایمن کنیم.

منبع ترجمه: hackernoon

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X