3 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
برنامه نویسی وب

jQuery چیست؟ معرفی کتابخانه پرکاربرد جاوا اسکریپت

jQuery چیست؟ معرفی کتابخانه پرکاربرد جاوا اسکریپت

اگر با جاوا اسکریپت کدنویسی می کنید، یادگیری jQuery و نحوه استفاده از آن می‌تواند گردش کار شما را ساده‌تر کند. این کتابخانه همچنین می‌تواند شیوه‌های کدنویسی شما را سریع‌تر و کارآمدتر کرده و در انرژی و زمان شما صرفه‌جویی کند.

در این مقاله نحوه استفاده از jQuery در محیط توسعه وب و همچنین مزایا و ویژگی‌های ضروری آن توضیح داده می‌شود. ما همچنین لیستی از تمرین‌های آموزشی کوتاه ارائه می‌کنیم که به درک نحوه عملکرد jQuery کمک می‌کند.

jQuery چیست؟

jQuery یک کتابخانه کوچک شده و اپن سورس جاوا اسکریپت است که برای ساده‌سازی عملیات جاوا اسکریپت ایجاد شده است. شما می‌توانید از jQuery برای کدنویسی سریع مجموعه‌ای از دستورات مختلف استفاده کنید. که اگر به جای آن از کد HTML استفاده کنید، زمان بیشتری را از شما می‌گیرد.

کتابخانه جاوا اسکریپت چیست و چگونه از آن در توسعه وب استفاده می‌شود؟

یک کتابخانه جاوا اسکریپت، از فایل های جاوا اسکریپت با عملکردهای مختلف تشکیل شده است. بسیاری از کتابخانه‌های JS، مانند React، می‌توانند هدف خاصی را انجام دهند، چه client side و چه server side.

کتابخانه jQuery بدون شک محبوب‌ترین کتابخانه JS در بازار امروز است. اصلاح و استفاده از این کتابخانه آسان است. به علاوه، jQuery دارای یک جامعه بزرگ با منابع یادگیری گسترده، آموزش‌ها و سایر اسناد است.

بهترین ویژگی jQuery این است که با سایر کتابخانه های جاوا اسکریپت سازگار است و افزونه های زیادی برای کمک به مقیاس عملکردهای آن دارد. با این حال، با هیچ زبان برنامه نویسی دیگری کار نمی‌کند.

مزایا و معایب jQuery

اگر هنوز در حال بررسی این موضوع هستید که آیا یادگیری jQuery مفید است یا خیر، در اینجا مزایا و معایب استفاده از این کتابخانه JS برای توسعه وب آورده شده است.

مزایا و معایب

مزایا

یکی از ویژگی‌های اصلی کتابخانه jQuery مدیریت رویداد است. ایجاد رویدادهایی مانند عملکرد کلیک ماوس و ارسال فرم فقط به چند خط کد نیاز دارد. این به تمیز نگه داشتن کد HTML و رهاسازی آن از event handler ها مختلف کمک می‌کند.

اصلاح عناصر HTML نیز با ویژگی دستکاری Document Object Model (DOM) آسان‌تر است. رابط کاربریِ کاربر پسند مرورگر وب، به شما این امکان را می‌دهد که عناصر وب را با استفاده از روش‌های مختلف رویداد، اضافه، ویرایش و حذف کنید.

متد AJAX، jQuery را برای توسعه یک وب سایت responsive با استفاده از توابع AJAX ایده‌آل می‌سازد. این ویژگی با ساده کردن عملیات درخواست HTTP بدون بارگیری مجدد صفحه وب، تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این، jQuery دارای تعداد زیادی جلوه‌های انیمیشن داخلی است. این حتی به شما امکان می‌دهد انیمیشن‌های سفارشی متشکل از ویژگی‌های CSS انتخابی خود را ایجاد کنید.

علاوه بر این، jQuery دارای پشتیبانی cross-browser است که آن را با مرورگرهای وب محبوب سازگار می‌کند. jQuery با انتخابگرهای CSS3 و سینتکس XML Path Language (XPath) نیز کار می‌کند.

به خاطر داشته باشید که افزودن اسکریپت های jQuery به وب سایت از طریق شبکه تحویل محتوا (CDN) آسان‌تر است. به این ترتیب، نیازی به دانلود و ذخیره فایل کتابخانه در فولدر سایت ندارید.

معایب

با وجود سبک بودن، کتابخانه jQuery بسیار بزرگ است. از آنجایی که پایه کد همچنان در حال رشد است، باز کردن فایل JS بیشتر طول می‌کشد، که فشار بیشتری را به رایانه کاربر وارد می‌کند.

jQuery همچنین یادگیری و استفاده از جاوا اسکریپت را به دلیل انتزاعی بودن آن دشوارتر می‌کند. jQuery ایجاد رویداد را برای مبتدیان ساده‌تر می‌کند، اما انجام کارهای پیچیده مانند دستکاری DOM در این کتابخانه، نیاز به درک بیشتری از جاوا اسکریپت برای به دست آوردن نتیجه دلخواه دارد.

بزرگترین نقطه ضعف jQuery این است که اجازه backward compatibility را نمی‌دهد. از آنجایی که jQuery نسخه‌های منتشر شده زیادی دارد، باید خودتان کتابخانه را میزبانی کنید و به طور دوره ای آن را آپدیت کنید.

ویژگی‌های مهم jQuery

اگر می‌خواهید یاد بگیرید که jQuery چگونه می‌تواند برای شما مفید باشد، بیایید به مثال های توابع ضروری نگاهی بیندازیم.

1. تابع hide()

تابع hide() عناصر HTML را مخفی می‌کند و باعث می‌شود دیگر روی صفحه HTML تاثیری نداشته باشند. اگر با پارامترهای duration و easing و همچنین تابع callback pair شود، به عنوان یک متد انیمیشن عمل می‌کند.

2. تابع show()

تابع show() عناصر HTML را نمایش می‌دهد و فقط روی عناصری که توسط تابع hide() پنهان شده‌اند کار می‌کند. علاوه بر این، اگر پارامتری به آن داده شود، مانند hide() به تابع متد انیمیشن تبدیل می‌شود.

3. تابع toggle()

تابع toggle() قابل مشاهده بودن عناصر HTML را بر اساس ویژگی نمایش CSS آنها با استفاده از یک رویداد کلیک تغییر می‌دهد. اگر عنصری قابل مشاهده باشد، این تابع آن را پنهان می‌کند. اگر پنهان باشد برعکسش اتفاق خواهد افتاد. توسعه‌دهندگان وب اغلب از این تابع برای تبدیل چندین انیمیشن به یک دنباله استفاده می‌کنند.

اگر یک پارامتربه این تابع داده شود، می‌تواند دو یا چند تابع را به عناصر خاص متصل کند. این به شما امکان می‌دهد با کلیک بر روی یک عنصر، بین توابع جابجا شوید. به خاطر داشته باشید که این امضای تابع در نسخه jQuery 1.8 منسوخ شده و در نسخه 1.9 حذف شده است.

4. تابع ()fadeIn

تابع fadeIn() باعث opacity عناصر HTML می‌شود تا به تدریج در صفحه HTML ظاهر شوند. آن را با عملکرد سرعت یا پاسخ به تماس جفت کنید تا سرعت انیمیشن را تنظیم کنید و پس از ظاهر شدن کامل عناصر منطبق، رویداد بعدی را فعال کنید.

5. تابع ()fadeOut

این تابع jQuery برعکس تابع ()fadeIn کار می‌کند. در صورت داده شدن پارامتر، مانند متدهای hide() و show() ()fadeIn و ()fadeOut ، تبدیل به متدهای انیمیشن می‌شود.

6. تابع ()fadeToggle

تابع ()fadeToggle مشابه تابع toggle() کار می‌کند. این به کاربر اجازه می‌دهد عناصر خاصی را به تدریج نمایش دهد یا پنهان کند.

7. تابع ()slideUp

تابع slideUp() عناصر را با یک انیمیشن کشویی پنهان می‌کند. برای تنظیم مدت زمان انیمیشن، آن را با پارامترهای duration و easing جفت کنید.

8. تابع ()slideDown

تابع slideDown() عناصر را با یک انیمیشن کشویی نمایش می‌دهد. به طور مشابه، پارامترهای duration و easing را می‌پذیرد.

9. تابع ()slideToggle

تابع slideToggle به شما امکان می‌دهد بین توابع slideUp() و slideDown() جابجا شوید تا عناصر را آَشکار یا پنهان کنید.

10. تابع animate()

این تابع عناصر را با استفاده از یک یا چند ویژگی CSS متحرک می‌کند. مانند توابع قبلی، این تابع هم به شما امکان می‌دهد مدت زمان انیمیشن و حالت انتقال را تنظیم کنید و همچنین پس از تکمیل تابع زیر را فعال کنید.

به خاطر داشته باشید که تابع animate() نمی‌تواند عناصر مخفی مانند slideDown() وfadeIn() را نمایش دهد.

نمونه‌های jQuery

مثال زیر نحوه استفاده از توابع slideDown()، slideUp() و slideToggle را نشان می‌دهد:

				
					$("#flip").click(function(){
$("#panel").slideDown();
});
				
			

در اینجا مثالی از نحوه استفاده از توابع hide() و show() آورده شده است:

				
					$("#hide").click(function(){
$("p").hide();
});
$("#show").click(function(){
$("p").show();
});

				
			

این مثال بلوک کد تابع animate() را نشان می دهد:

				
					$("button").click(function(){
$("div").animate({
left: '250px',
height: '+=150px',
width: '+=150px'
});
});
				
			

در اینجا نمونه ای از دستکاری CSS آورده شده است:

				
					$("button").click(function(){
$("h1, h2, p").toggleClass("blue");
});
				
			

نتیجهگیری

jQuery یکی از محبوب‌ترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت در جهان است. این کتابخانه مزایای زیادی برای توسعه دهندگان وب ارائه می‌دهد، به همین دلیل است که یادگیری نحوه استفاده از آن باید در اولویت شما باشد.

استفاده از کتابخانه jQuery به شما امکان می‌دهد در جاوا اسکریپت کد کمتری بنویسید و در عین حال عملکرد کامل آن را دریافت کنید. این به شما امکان می‌دهد کارآمدتر کار کنید و روی سایر بخش های پروژه تمرکز کنید.

امیدواریم این آموزش jQuery به شما درک بهتری از چیستی کتابخانه jQuery و نحوه شروع کار با آن بدهد.

منبع ترجمه: hostinger

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X