نکات کلیدی
- Google Analytics طیف وسیعی از ابزارهای اندازه گیری و گزارشها را برای کمک به کسب و کار شما در راستای ارتقای آن، ارائه میدهد.
- Google Analytics ابزار مهمی برای یادگیری این موضوع است: چه چیزی مشتریان را به سمت کسب و کار شما هدایت میکند. (یا از آن دور میکند).
- دادههایی که میتوانید از طریق Google Analytics به آنها دسترسی پیدا کنید، اغلب تعیین اهداف تجاری را برایتان آسانتر میکنند.
- شروع به کار با Google Analytics رایگان و آسان است.
این مقاله برای صاحبان مشاغلی نوشته شده که Google Analytics را میشناسند و با ویژگیهای آن نسبتاً آشنا هستند.
به عنوان مالک یک کسب و کار، احتمالاً برای جلب توجه مشتریان خود بی وقفه تلاش میکنید. با این حال، اگر از یک ابزار تجزیه و تحلیل برای ردیابی ترافیک وب سایتتان استفاده نکنید، هرگز نخواهید دانست که آیا این همه تلاشتان ارزشمند است یا خیر. Google Analytics با قابلیتهای قدرتمند خود در تجزیه و تحلیل وب و گزارشدهی، میتواند به شما کمک کند بیشترین استفاده را از بازدیدکنندگان وب سایت خود ببرید. اگر میخواهید مشتریان جدیدی به دست آورید یا بدانید چه چیزی باعث بازگشت مشتریانتان میشود، این ابزار میتواند فوقالعاده باشد. برای دریافت راهنمایی درباره ویژگیهای Google Analytics و نحوه شروع به کار با آن، مطلبی که پیش رویتان است را بخوانید.
Google Analytics چیست؟
Google Analytics یک راه آسان و رایگان برای ردیابی و تجزیه و تحلیل بازدیدکنندگان وب سایت شما ارائه میدهد. ممکن است هر ماه هزاران بازدیدکننده داشته باشید، اما اگر چیزی در مورد آنها ندانید، این تعداد عملاً بیمعنی است. Google Analytics میتواند آنچه که باید بدانید را به شما آموزش دهد.
Google Analytics علاوه بر ردیابی تعداد بازدیدکنندگان، میتواند بینشهایی کلیدی در مورد نحوه عملکرد وب سایت شما و کارهایی که میتوانید برای رسیدن به اهداف خود انجام دهید، ارائه دهد. با استفاده از این ابزار میتوانید همه چیز را، از میزان ترافیک دریافتی وبسایتتان گرفته تا اینکه این ترافیک از کجا میآید و بازدیدکنندگان چگونه رفتار میکنند، ردیابی کنید. حتی میتوانید فعالیتهای شبکههای اجتماعیتان را رصد کنید، ترافیک اپلیکیشنهای تلفن همراه را ردیابی کنید، ترندها را شناسایی کنید و سایر منابع داده را برای کمک به تصمیمگیریهای تجاری آگاهانه ادغام کنید.
چگونه کار با Google Analytics را شروع کنیم؟
در اینجا نحوه شروع کار با Google Analytics برای وب سایت و کسب و کارتان را به شما آموزش میدهیم.
مبانی Google Analytics
اگر میخواهید جزئیات را نادیده بگیرید و سریعاً کار خود را شروع کنید، در اینجا خلاصهای از نحوه راه اندازی Google Analytics برای وب سایتتان آورده شده است:
- با حساب Google خود وارد Google Analytics شوید.
- روی دکمه Admin در نوار کناری پایین سمت چپ داشبورد خود کلیک کنید.
- یک حساب کاربری انتخاب کنید یا یک حساب کاربری ایجاد کنید.
- برای ایجاد یک ویژگی، روی منوی کشویی کلیک کنید.
- روی وب سایت کلیک کنید و نام و آدرس سایت خود را اضافه کنید.
- منطقه زمانی خود را انتخاب کنید
- صنعت کسب و کار خود را انتخاب کنید
- روی Data Streams و سپس Add Stream کلیک کنید.
- Measurement ID شما در گوشه سمت راست بالا ظاهر میشود.
ثبت نام و ساختن اکانت در Google Analytics
برای استفاده از Google Analytics، به یک حساب کاربری گوگل نیاز دارید. به google.com/analytics بروید. از منوی سمت چپ روی Sign in یا Create an Account کلیک کنید. اطلاعات مورد نیاز شامل نام حساب، نام وب سایت، URL، صنعت، منطقه زمانی و تنظیمات data-sharing را پر کنید. روی Create کلیک کنید تا راهاندازی حساب کاربری شما به پایان برسد.
راه اندازی Google Analytics در وب سایت
برای ردیابی وب سایت شما، یک کد ردیابی <script> یا Measurement ID مورد نیاز است. پس از راه اندازی حساب کاربری خود مستقیماً به بخش Tracking Code هدایت خواهید شد. کد رهگیری باید در هر صفحهای که میخواهید ردیابی کنید، وجود داشته باشد.
یا کد را مستقیماً در قالب وب سایت خود کپی کرده و جایگذاری کنید یا برای ادغام Google Analytics با شرکت پردازنده هاست، سازنده وب سایت یا پلتفرم وبلاگ خود برای این کار تماس بگیرید. به عنوان مثال، چندین افزونه در وردپرس وجود دارد که کد رهگیری را به طور خودکار به هر صفحه اضافه میکند. برخی از سازندگان وب سایت یک صفحه یا فیلد خاص دارند که در آن Measurement ID خود را وارد میکنید. سایر موارد – مانند Blogger و Squarespace – فقط به Web Property ID مربوط به Google Analytics یا شماره اکانت شما نیاز دارند. این شامل رشتهای از اعداد با حرف G است که وب سایت شما را مشخص میکند.
افزودن کاربران
آیا میخواهید سایر اعضای تیمتان حساب Google Analytics شما را مشاهده کنند؟ تنها چیزی که نیاز دارید آدرس ایمیل آنهاست. روی تب Admin در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید، یک حساب کاربری انتخاب کنید و روی Access Management کلیک کنید. از اینجا میتوانید کاربر جدید اضافه کنید و مجوزها را تنظیم کنید. به عنوان مثال، میتوانید کاربران را به خواندن و تجزیه و تحلیل ترافیک محدود کنید یا برای انجام کارهایی مانند ویرایش تنظیمات، به آنها دسترسی سطح سرپرست بدهید. افزودن کاربران همچنین ارائه گزارشها و همکاری را آسان میکند.
شروع کار با Google Analytics رایگان است. همچنین راهاندازی این پلتفرم برای هر کسی که حساب Google دارد آسان است.
نکته کلیدی
Google Analytics چه قابلیتهایی دارد؟
یکی از بهترین چیزها در مورد Google Analytics این است که طیف وسیعی از معیارها را ارائه میدهد که کاربران میتوانند آنها را مطابق با نیازهای خود سفارشی کنند. همه ویژگیهای Google Analytics را میتوان از نوار کناری سمت چپ مشاهده و پیکربندی کرد.
در اینجا سه ویژگی وجود دارد که برای کسب و کارهای کوچک بسیار مهم است:
منابع ترافیک
در این قسمت میتوانید ببینید بازدیدکنندگان و مشتریان شما از کجا میآیند. روی تب Acquisitions در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید و منابع ترافیک مانند کانالها، Referral ها و جستجوهای ارگانیک را مشاهده کنید.
همچنین میتوانید کشف کنید که بازدیدکنندگان شما از چه عباراتی استفاده میکنند که آنها را به وبسایت شما هدایت میکند. Google Analytics به طور خودکار بیش از 20 موتور جستجوی اصلی مانند Google ، Bing ، Yahoo و AOL را اسکن میکند. این ابزار همچنین شامل جستجوهایی از موتورهای جستجوی بینالمللی مانند Baidu و همچنین جستجوهایی از وبسایتهای بزرگ مانند CNN میشود.
گزارشهای سفارشی
گزارشهای سفارشی به شما امکان میدهند متر و معیارها (Metrics) را بر اساس کتگوریهای خود پیکربندی کنید. کتگوریهایی که در تنظیمات پیشفرض گنجانده نشدهاند. به عنوان مثال، اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید، این بخش به شما امکان میدهد ترافیک را بر اساس مواردی مانند اندازه، رنگ و واحدهای نگهداری موجودی محصول ردیابی کنید. شما همچنین میتوانید منابع داده خارجی مانند نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری خود را با این ابزار ادغام کنید. روی تب Customization کلیک کنید و متر و معیارهای خود را ایجاد کنید.
تنظیمات شبکههای اجتماعی
تنها اجرای یک کمپین بازاریابی شبکههای اجتماعی کافی نیست. لازم است که نتایج خود را نیز پیگیری کنید. Google Analytics میتواند با ادغام شبکههای اجتماعی در متر و معیارهای ردیابی به شما کمک کند. شما نمیتوانید کد رهگیری Google Analytics خود را به حسابهای شبکه اجتماعی خود اضافه کنید، اما میتوانید دادههای شبکههای اجتماعی را از طریق گزارش Audience Comparison یا Explore مشاهده کنید.
شما میتوانید به گزارش Audience Comparison در گزارش Traffic Acquisition دسترسی داشته باشید و تنظیمات خود را تنها برای مشاهده ترافیک شبکههای اجتماعی خود سفارشی کنید. اگر ترجیح میدهید یک گزارش Exploration ایجاد کنید، روی Explore و سپس Free Form در منوی سمت چپ کلیک کنید تا گزارش شما ایجاد شود. یکی از مزایای گزارشهای Explore این است که میتوانید گزارشهای گذشته را کپی کنید، در حالی که باید هر بار مقایسه مخاطبان را بهصورت دستی ایجاد کنید.
اگر گزارشی با متر و معیارهای مورد نیاز شما وجود نداشته باشد، Google Analytics طیف وسیعی از گزینه های سفارشی سازی را ارائه میدهد.
آیا میدانستید؟
اصطلاحات Google Analytics که باید بدانید
در اینجا چند اصطلاح وجود دارد که باید بدانید:
Account: جایی که تمام Property ها در داشبورد شما قرار میگیرند. میتوانید چندین Property را در یک حساب راهاندازی کنید یا چندین حساب برای Property های مختلف داشته باشید.
Property : وب سایت یا اپلیکیشن تلفن همراهی که میخواهید ردیابی کنید.
Measurement ID: کد منحصر به فردی که به سایت شما اضافه شده است و به Google Analytics امکان ردیابی آن را میدهد.
Conversion: بازدیدهایی که به مشتریان یا مشتریان بالقوه تبدیل میشوند.
Channel/traffic source: نشان میدهد که ترافیک شما از کجا آمده است، از Referral ها آمده یا لینکهایی از سایتهای دیگر، موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی و ایمیلها.
User engagement: مقدار زمانی که کاربر به طور فعال برای مشاهده یا اجرای وب سایت یا اپلیکیشن شما در foreground صرف میکند.
Bounce rate: درصد بازدیدکنندگانی که تنها یک صفحه را مشاهده میکنند و سپس آن را ترک میکنند.
Event: رفتار خاص بازدیدکننده، مانند زمانی که یک بازدیدکننده روی یک تبلیغ کلیک میکند، یک ویدیو را تماشا یا متوقف میکند، یک فایل را دانلود میکند و موارد دیگر.
Landing page: اولین صفحه ای که بازدیدکننده هنگام بازدید از وب سایت شما می بیند.
Organic search: بازدیدکنندگانی که از لینکی که در صفحه نتایج جستجو از سایت شما وجود دارد، بازدید میکنند.
Segment: راهی برای فیلتر کردن دادهها، مانند دسته بندی و انواع بازدیدکنندگان.
گزارشهایی که نباید از دست بدهید
Acquisition: این گزارش به شما نشان میدهد که ترافیک از کجا می آید: جاهایی مانند موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی، کمپینهای بازاریابی ایمیلی و لینکهایی از سایر وب سایتها. این گزارش را در برگه Acquisition خواهید دید.
Conversions: تعداد بازدیدکنندگانی که به مشترک خبرنامه، خریداران و مشتریان واقعی تبدیل میشوند را ردیابی میکند. روی تب Conversions کلیک کنید و یک نوع یا کتگوری تبدیل را برای مشاهده گزارش انتخاب کنید.
Lifetime value: این گزارش بازدیدکنندگان را در تمام طول عمرشان که وارد وب سایت شما میشوند، از اولین بازدیدشان تا تبدیل، بازدیدهای برگشتی، خریدهای آتی و فراتر از آن، ردیابی میکند. این گزارش میتواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی این بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کرده است و چه چیزی باعث شده است که دوباره به آنجا برگردند تا بتوانید تغییرات را اعمال کنید. Lifetime value در تب Audience قرار دارد.
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از Google Trends برای سئو
Landing page: این گزارش به شما نشان میدهد که کدام صفحات بیشترین تعداد تبدیل به صفحات فرود را دارند تا بتوانید ردیابی کنید که این بازدیدکنندگان از کجا می آیند و در آن صفحات برتر که مشتریان را جذب میکنند، چه کار میکنند. پس از کلیک بر روی Engagement در قسمت Reports، این مورد را در گزارشهای مختلف تب Landing page پیدا خواهید کرد.
Active users: این گزارش بر تعداد بازدیدکنندگانی که در یک بازه زمانی خاص، مانند هفته، 14 روز یا ماه گذشته در سایت شما فعال هستند، نظارت میکند. این گزارش به شما نشان میدهد که فعالترین کاربران از چه صفحاتی بازدید میکنند. تا بتوانید بفهمید چه چیزی توجه آنها را به خود جلب کرده و آن را در بقیه وب سایت خود اعمال کنید. میتوانید گزارش کاربران فعال را در تب Audience در قسمت Active Users پیدا کنید.
مزایای استفاده از Google Analytics
متر و معیارهایی که Google Analytics به شما کمک میکند ردیابی کنید، میتواند به کسب و کار شما و درک مخاطبانتان کمک کند. در اینجا برخی از مزایای Google Analytics را نام بردهایم که پس از خواندن آنها، باید تصمیم بگیرید که آیا این ابزار ارزش استفاده را دارد یا خیر.
کسب بینش در مورد رفتار مشتریان
Google Analytics یک نمای کامل از مسیر بازدیدکنندگان و مشتریانتان ارائه میدهد. از ویژگیهای Visualization و Reporting در Google Analytics استفاده کنید تا ببینید چه چیزی مشتریان را جذب میکند و آنها بیشترین زمان خود را در وبسایت شما، در کجا میگذرانند.
دیدن مناطقی که میتواند بهبود یابد
همانطور که Google Analytics میتواند نشان دهد که کجا خوب کار میکنید، میتواند به شما بگوید که کجا باید محصولات یا محتوای وبسایت خود را اصلاح کنید. اگر ترافیک به طور قابل توجهی کاهش می یابد یا نرخ تبدیل پایینی را مشاهده میکنید، این ممکن است سیگنالی برای بازنگری در صفحات مورد نظر باشد.
KPI را برای اهداف بزرگتر تنظیم کنید
هرچه دادههای بیشتری را بتوانید اندازه گیری کنید، تنظیم شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) برای اهداف بزرگتر شرکت آسانتر است. برای مثال، فرض کنید به دنبال به دست آوردن مشتریان جدید هستید. در این صورت، میتوانید از Google Analytics برای پیگیری هرگونه افزایش ترافیک وبسایت، از پلتفرمهای اجتماعی خود استفاده کنید. سپس میتوانید تعیین کنید که کدام محتوای اجتماعی باعث افزایش این بازدیدها میشود و برنامهریزی کنید که موفقیتهای خود را تکرار کنید.
با Google Analytics به رشد کسب و کارتان کمک کنید
Google Analytics دارای طیف وسیعی از ویژگیها برای اندازهگیری دادههایی است که برای گسترش کسبوکارتان به آنها نیاز دارید. به عنوان ابزاری با ویژگی های عمدتاً رایگان، تنها چیزی که برای شروع به آن نیاز دارید، یک حساب Google است. مسیر مشتریان خود را با Google Analytics دنبال کنید و ببینید چه کاری را درست انجام میدهید و در چه زمینههایی باید کار خود را بهبود ببخشید.
Leave feedback about this