3 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
هوش مصنوعی

Artificial Intelligence در جنگ‌های مدرن

Artificial Intelligence و جنگ‌های مدرن: چگونه دفاع سایبری اوکراین و DIIA از AI برای مبارزه استفاده می‌کنند؟

گرچه بی‌رحمانه و غیرانسانی بودن جنگ، هزاران سال است که تغییری نکرده، اما فناوری‌های جنگی به روش‌های جدیدی تکامل یافته‌اند که جنگ روسیه علیه اوکراین را هم شکل می‌دهند. این جنگ الکترونیک است که میدان نبرد قرن بیست و یکم را مشخص کرده، و گسترش اطلاعات نادرست علیه کل جمعیت‌ها، جنگ در اوکراین را بسیار پیچیده‌تر ساخته است. استفاده از هوش مصنوعی و به ویژه فناوری‌های machine learning ، شکل‌دهنده بسیاری از این حملات شده است. بیایید در مورد چگونگی تغییر در این فناوری‌ها و گسترش آن‌ها در میدان نبرد اوکراین صحبت کنیم.

هوش مصنوعی در جنگ سایبری

برای کمک به درک چگونگی استفاده از این فناوری‌ها در جنگ، از اوگنی کراسنوکوتسکی خواستم تا نظر خود را بیان کند. او به عنوان یک متخصص Artificial Intelligence در MobiDev روی پروژه‌های هوش مصنوعی و machine learning مختلفی در سراسر جهان کار کرده است.

اوگنی می‌گوید:

«یکی از عمیق‌ترین تغییراتی که فناوری‌های Artificial Intelligence در جنگ اوکراین ایجاد کرده‌اند، نوع افرادی است که در نبردها می‌جنگند.

اکنون که هوش مصنوعی بخشی از این جنگ اطلاعاتی است، بسیاری از متخصصان IT ، تبدیل به جنگجویان میدان نبرد سایبری شده‌اند.

آن‌ها با گلوله و مهمات نمی‌جنگند، بلکه با داده‌ها می‌جنگند.»

چگونه هوش مصنوعی به یک سلاح تبدیل شد

چند دلیل وجود دارد که طبق آن‌ها، مسئولیت این‌که چگونه به این نقطه‌ رسیده‌ایم، گردن مظنونین اوگنی است. او می‌گوید: «جنگ هوشمندتر از هر زمانی است و کشورهای غربی بیش از پیش متکی به فناوری هستند».

نکته مهم این است که اتکای کل جمعیت به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برای دریافت اخبار روز، یک موج عالی برای کمپین‌های پخش اطلاعات نادرست و مهندسی اجتماعی است.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد این است که Artificial Intelligence در سالیان گذشته، پیشرفت زیادی کرده است. بر اساس تحقیقات گراند ویو، در سال 2021، هوش مصنوعی یک ارزش جهانی در حدود 93.5 میلیون دلار را ثبت کرد و تا کنون هم به رشد خود ادامه می‌دهد. بیشتر این بازار به برنامه‌های تجاری و بیزنس مربوط می‌شود، اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان از این فناوری در زمینه‌های دیگر استفاده کرد.

حملات سایبری روسیه به اوکراین

روسیه در حمله به اوکراین و در جبهه دیجیتال طوری از Artificial Intelligence استفاده کرده است که قبلاً در هیچ جنگی به این مقیاس دیده نشده بود. Bloomberg از طریق ترندهای دانلود اپلیکیشن فاش کرد که بسیاری از اوکراینی‌ها به استفاده از برنامه‌های پیام رسان رمزگذاری شده روی آورده‌اند. به این امید که مانع از دستیابی نیروهای روشی به اطلاعات ارزشمند جنگی در مورد تحرکات غیرنظامیان یا سربازان شوند.

Deepfakes

یکی دیگر از ابعاد این جنگ، استفاده از هوش مصنوعی برای انتشار اطلاعات نادرست و تلاش برای دستکاری جمعیت در شبکه‌های اجتماعی است که توسط نیروهای روس انجام می‌شود. یوگنی می‌گوید: «نیروهای روسی از اکانت‌های فیک با تصاویر پروفایل ایجاد شده توسط هوش مصنوعی استفاده می‌کنند».

از آن‌جایی که این تصاویر منحصر به فرد و واقعی هستند، احتمال کمتری وجود دارد که به عنوان ربات شناسایی شوند.

این دیپ فیک‌ها بنیان‌گذار نسل جدیدی از جنگ تبلیغاتی هستند. زیرا این اکانت‌های فیک، محتوای حمایتی برای روسیه و بر ضد  اوکراین پخش می‌کنند.

یک نمونه مهم و وحشتناک استفاده از فناوری دیپ فیک در جنگ، ویدئویی از زلنسکی رئیس جمهور اوکراین بود که هم‌وطنان خود را به تسلیم شدن تشویق می‌کرد. زلنسکی قبلاً پیش‌بینی کرده بود که ممکن است این اتفاق بیفتد. این واقعیت نشان می‌دهد که چنین دستکاری‌هایی یک تهدید واقعی هستند و باید با آن‌ها مقابله شود. خوشبختانه طراحی ویدئو خیلی خوب نبود و تأثیر چندانی نداشت.

حمله سایبری شکست خورده‌ی روسیه

بنا به گزارش Tech Monitor ، گرگ آستین، عضو ارشد مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) برای فضای سایبری و درگیری‌های آینده، معتقد است که ولادیمیر پوتین برای حمله سایبری، از منابع کافی در زمینه Artificial Intelligence استفاده نکرده است. به این معنی که روسیه از حملات سایبری خود، هیچ دستاورد قابل توجهی به دست نیاورده است.

در واقع، استراتژی موثرتری که روسیه می‌توانست اتخاذ کند،  استفاده از جنگ الکترونیکی بود که ایالات متحده مشابه آن را انجام داد. در این جنگ الکترونیکی برای از کار انداختن شبکه‌های دفاع هوایی و سایر زیرساخت‌های نظامی، از مدل‌های هواپیمای EW مانند EF-111 Raven استفاده شد.

دفاع سایبری اوکراین

در پاسخ به حمله روسیه، اوکراین ابزارهای زیادی برای دفاع از خود از طریق جنگ الکترونیکی و اطلاعاتی دارد. میخائیلو فدوروف، وزیر تحول دیجیتال اوکراین، تلاش نیروهای مقاومت دیجیتالی کشورش را تحت عنوان «ارتش IT » توصیف کرده است. این وزارتخانه یک گروه تلگرامی برای کسانی که مایل به اعطای کمک به هک دیجیتال هستند ایجاد کرد که بیش از 34.000 داوطلب در آن عضو شدند. گروه‌های هک متعددی هم وجود دارند که به اوکراین کمک می‌کنند. از جمله AgainstTheWest ، پارتیزان‌های سایبری بلاروس، Anonymous ، GhostSec و غیره.

اوگنی گفت:

«اوکراین دارای یک صنعت فناوری اطلاعات قدرتمند و با نرخ رشد سریع است. سیستم آموزشی قدرتمند ما به افراد این امکان را می‌دهد که بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، به سمت گرفتن یک موقعیت IT در شرکتی مانند MobiDev بروند. مطمئناً، چیزهای زیادی هست که آن‌ها هنوز باید یاد بگیرند، اما با پیشینه قوی و راهنمایی درست، در مسیر درستی قرار گرفته‌اند.»

در واقع، خارکیف به تنهایی 43 دانشگاه دارد. در نتیجه، راه‌های متعددی در زمینه Artificial Intelligence  و سایر فناوری‌ها وجود دارند که اوکراین با استفاده از آن‌ها توانسته است در برابر روسیه از خود دفاع کند.

DIIA : توانمندسازی اوکراینی‌ها

اوگنی موبایلش را به من نشان داد و گفت:

«یکی از با ارزش‌ترین ابزارهای دیجیتالی که در این جنگ برای اوکراینی‌ها در دسترس است، DIIA است. « DIIA » که به انگلیسی «اقدام» ترجمه می‌شود، اپلیکیشنی است که توسط وزارت تحول دیجیتال اوکراین در سال 2020 راه اندازی شد.

بر اساس گزارش Bloomberg ، بیش از یک سوم مردم اوکراین از DIIA استفاده می‌کنند. این اپ علاوه بر این که به شهروندان این امکان را می‌دهد که اسناد خود را دیجیتالی کنند، ویژگی دیگری هم برای کمک به ارتقای ایمنی و امنیت در طول جنگ دارد.

یکی از ویژگی‌های کلیدی DIIA این است که دسترسی به برنامه نیاز به تشخیص چهره دارد. با استفاده از هوش مصنوعی، این اپلیکیشن هویت کاربر را بر اساس مطابقت یا عدم تطابق چهره او با آن‌چه در دیتابیس خود دارد، تأیید می‌کند. فناوری‌های مدرن تشخیص چهره نیز مجهز به متدهای anti-spoofing (ضد جعل) هستند که برای جلوگیری از شکست امنیت بیومتریک استفاده می‌شود.

با چت‌بات‌ها، شهروندان اوکراینی می‌توانند تحرکات نیروهای روسی را گزارش کنند و تصاویر و فیلم‌ها را هم ضمیمه آن‌ها کنند.

 اوگنی توضیح می‌دهد:

«عملکرد چت بات تلگرامی DIIA ممکن است از پردازش زبان طبیعی (NLP) به عنوان یک فناوری Artificial Intelligence استفاده کند. با استفاده از چت‌بات‌ها، دولت اوکراین می‌تواند حجم زیادی از گزارش‌های کاربران را از طریقی بسیار کارآمدتر، مدیریت کند».

Artificial Intelligence از عدالت در اوکراین حمایت می‌کند

با حمله روسیه به خاک اوکراین، جمع‌آوری داده‌ها در مورد فعالیت‌های روسیه و اقدامات آن‌ها بیش از هر زمان دیگری مهم شده است. مدارک جنگی را می‌توان در پرونده‌های قضایی ضمیمه کرد و در آینده برای بررسی وقایع جنگ و اجرای عدالت برای آسیب‌دیدگان از آن‌ها استفاده کرد. در حال حاضر، برای شناسایی جنایتکاران جنگی که در بوچا و ایرپین مرتکب جنایت شده‌اند، از فناوری Artificial Intelligence استفاده می‌شود.

کمک‌های فناوری تشخیص چهره برای بازگرداندن سربازان کشته شده روسی به خانواده‌هایشان

یکی از راه‌هایی که هوش مصنوعی در جنگ می‌تواند به وسیله آن مفید باشد، فناوری تشخیص چهره است که برای شناسایی تلفات روسیه استفاده می‌شود. به گزارش رویترز، وزارت دفاع اوکراین از هوش مصنوعی Clearview برای تطبیق تصاویر سربازان کشته‌شده روسی با تصاویر موجود در اینترنت از پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و سایر وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند.

اوگنی ادامه می‌دهد:

«هوش مصنوعی به طور منحصر به فردی برای انجام وظایف تشخیص چهره مناسب است.

با استفاده از پلتفرم‌های شبکه اجتماعی به عنوان دیتابیس و تطبیق تصاویر با عکس‌های گرفته شده از این سربازان، می‌توان شناسایی آن‌ها و بازگردانی اجساد به خانواده‌هایشان را آسان‌تر کرد».

نسخه برداری از مکالمات با هوش مصنوعی

توانایی مهم دیگری که هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا به جنگ کمک کند، تشخیص گفتار است. با گرفتن ارتباطات رادیویی و تلفنی رهگیری‌شده بین نیروهای روسی و تجزیه و تحلیل آن‌ها با برنامه‌های نسخه برداری هوش مصنوعی، نیروهای اوکراینی می‌توانند درباره تحرکات نیروهای روسی اطلاعات بیشتری کسب کنند.

اوگنی می‌گوید:

« Machine learning ابزار مفیدی برای تشخیص گفتار است.

این ابزار با تمرین الگوریتم برنامه‌ای با صدای ضبط‌شده افراد در حین صحبت کار می‌کند. هر چه داده‌های آموزشی بیشتری داشته باشید، نتایج شما با محصول نهایی منطبق‌تر است».

از این ابزار برای آنالیز بسیاری از مکالمات طرف روس در طول جنگ استفاده شده است. این امکان وجود دارد که این مکالمات در آینده در دادگاه‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

Artificial Intelligence سلاح‌های سنگین را به حرکت درمی‌آورد

هواپیماهای بدون سرنشین (پهبادها) بیش از یک دهه است که مورد استفاده قرار می‌گیرند. طی این مدت، دقت، دامنه و تعداد آن‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. پیشرفت در فناوری‌های هوش مصنوعی باعث شده است که این سلاح‌ها بیش از هر زمان دیگری مستقل باشند و بتوانند اهدافشان را بر اساس داده‌هایی که از دوربین‌ها و سنسورها دریافت می‌کنند، شناسایی کنند و با آن‌ها درگیر شوند.

نرم افزار Bayraktar پهبادها را قادر می‌سازد تا اشیای روی زمین را از دوربین روی دُم هواپیما تشخیص دهند. این نرم افزار همچنین کنترل خودکار هواپیما را تنظیم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا از هر پرواز چیزهای جدیدی یاد بگیرد.

این فناوری هوش مصنوعی فقط برای پهبادهای نظامی کاربرد ندارد. پهبادهای مصرفی مانند ناوگان DJI نیز به طور گسترده از آن استفاده می‌کنند. این می‌تواند توسط غیر نظامیان یا حتی اپراتورهای نظامی برای ردیابی دشمنان و انجام عملیات شناسایی استفاده شود.

دفاع سایبری اوکراین با استفاده از هوش مصنوعی چه آینده‌ای دارد؟

حملات سایبری دولت روسیه بسیار جدی است، اما به لطف تلاش‌های بخش قدرتمند IT اوکراین و ارتش IT ، این حملات به راحتی قابل دفع کردن هستند. در پاسخ به این حملات، دولت اوکراین برای توانمندسازی شهروندان برای دفاع از کشورشان فناوری‌های Artificial Intelligence را به آن‌ها می‌آموزد.

با استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای Machine learning برای شناسایی عاملان جنگ در اوکراین، می‌توان عدالت را برای خانواده‌های آسیب‌دیده از این تراژدی، محقق کرد.

اوگنی می‌گوید:

«آینده جنگ در دنیا ترکیبی از تاکتیک‌های فیزیکی و دیجیتالی است، و این آینده اکنون به نفع اوکراین عمل می‌کند. ما نه تنها به دفاع از خانه‌هایمان با سلاح و زره ادامه خواهیم داد، بلکه از اطلاعات نیز به عنوان سلاح استفاده خواهیم کرد».

منبع: HackerNoon   نویسنده: Mobidebv

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X