5 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
برنامه نویسی نرم افزار

25 پروژه پایتون آسان برای افراد مبتدی

25 پروژه پایتون آسان برای افراد مبتدی
با برگذاری یک مینی دوره رایگان موافقید؟
برای ثبت نام در مینی دوره رایگان فرم زیر رو پر کنید.

بهترین راه برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید، ساختن پروژه با آن است. ما به همین منظور، لیستی از 25 پروژه پایتون آسان برای افراد مبتدی ایجاد کرده‌ایم.

توصیه من برای آموزش پایتون این است که ویدیوهای آموزشی این زبان برنامه نویسی را تماشا کنید، پروژه بسازید، آن‌ها را در هم بریزید و به روش خودتان بازسازی کنید. همچنین بهتر است با افزودن ویژگی‌های جدید یا استفاده از روش های مختلف، پروژه‌های خود را تست کنید.

این نشان می‌دهد که آیا شما واقعاً این مفاهیم را یاد گرفته‌اید یا نه و این برای شما قدم بزرگی در راه تبدیل شدن به یک برنامه نویس پایتون است.

برای مشاهده هر آموزش در YouTube، روی لینک «در این آموزش …» کلیک کنید.

 پروژه Python Mad Libs

در این آموزش Kylie Ying ، خواهید آموخت که چگونه از کاربر ورودی دریافت کنید، با رشته های f کار کنید و نتایج خود را در کنسول چاپ کنید.

این یک پروژه اولیه عالی برای یادگیری الحاق String ها در پایتون است.

پروژه پایتون Guess the Number Game  (کامپیوتر)

در این آموزش Kylie Ying ، نحوه کار با ماژول تصادفی پایتون، ساخت توابع، کار با loop های while و عبارات شرطی و دریافت ورودی کاربر را خواهید آموخت.

پروژه پایتون Game Guess the Number (کاربر)

در این آموزش Kylie Ying ، شما یک بازی حدس زدن می‌سازید که در آن کامپیوتر باید عدد صحیح را حدس بزند. شما با ماژول تصادفی پایتون کار می‌کنید، توابع را می‌سازید، با حلقه‌های while و عبارات شرطی کار می‌کنید و ورودی کاربر را دریافت می‌کنید.

پروژه پایتون Hangman

در این آموزش Kylie Ying ، نحوه کار با دیکشنری‌ها، لیست‌ها و statement  های nested if را خواهید آموخت. همچنین نحوه کار با ماژول‌های string و random پایتون را یاد می‌گیرید.

پروژه پایتون تایمر شمارش معکوس

در این آموزش Code With Tomi، نحوه ساخت تایمر شمارش معکوس با استفاده از ماژول زمان پایتون را یاد خواهید گرفت. این یک پروژه مبتدی فوق‌العاده است که شما را به کار با حلقه های while در پایتون عادت می‌دهد.

پروژه Tic-Tac-Toe

در این آموزش Kylie Ying، نحوه ساخت یک بازی tic-tac-toe با بازیکنان مختلف را در command line یاد خواهید گرفت. شما همچنین خواهید آموخت که چگونه با زمان و ماژول‌های ریاضی پایتون کار کنید و همچنین با دستورات nested if تمرین کنید.

پروژهTic-Tac-Toe AI

در این آموزش Kylie Ying، خواهید آموخت چگونه یک بازی tic-tac-toe بسازید که در آن کامپیوتر هرگز شکست نخورد. این پروژه از الگوریتم minimax استفاده می‌کند که یک الگوریتم بازگشتی است و برای تصمیم‌گیری استفاده می‌شود.

پروژه پایتون Binary Search

در این آموزش Kylie Ying، نحوه پیاده‌سازی الگوریتم divide و conquer به نام Binary Search را خواهید آموخت. این یک الگوریتم جستجوی متداول است که در مصاحبه‌های شغلی مطرح می‌شود، به همین دلیل مهم است که بدانید چگونه آن را در کد پیاده سازی کنید.

پروژه Minesweeper

در این آموزش Kylie Ying، بازی کلاسیک Minesweeper را در خط فرمان خواهید ساخت. این پروژه بر بازگشت و کلاس‌ها تمرکز دارد.

پروژه پایتون حل‌کننده سودوکو

در این آموزش Kylie Ying، یاد خواهید گرفت که چگونه یک حل‌کننده سودوکو بسازید که از تکنیک عقبگرد استفاده می‌کند. Backtracking یک تکنیک بازگشتی است که هر ترکیب ممکنی را برای کمک به حل مشکل جستجو می‌کند.

دستکاری عکس در پروژه پایتون

در این آموزش Kylie Ying، نحوه ایجاد فیلتر تصویر و تغییر کنتراست، روشنایی و تاری تصاویر را خواهید آموخت. قبل از شروع پروژه، باید فایل‌های Starter را دانلود کنید.

پروژه پایتون Markov Chain Text Composer

در این آموزش Kylie Ying ، با مدل گراف زنجیره‌ایMarkov  و نحوه اعمال رابطه متن آهنگ در آن آشنا خواهید شد. این پروژه یک مقدمه عالی برای هوش مصنوعی در پایتون است.

پروژه پایتون Pong

در این آموزش Christian Thompson، یاد خواهید گرفت که چگونه بازی کلاسیک Pong را در پایتون بازسازی کنید. شما با ماژول‌های سیستم عامل و turtle پایتون کار خواهید کرد که به منظور ایجاد گرافیک برای بازی‌ها عالی هستند.

پروژه پایتون Snake

در این آموزش Tech with Tim، خواهید آموخت که چگونه بازی کلاسیک Snake را در پایتون بازسازی کنید. این پروژه از برنامه نویسی شی‌گرا و Pygame که یک ماژول محبوب پایتون برای ساخت بازی است، استفاده می‌کند.

پروژه پایتون Connect Four

در این آموزش Keith Galli، نحوه ساخت بازی کلاسیک Connect four را یاد خواهید گرفت. این پروژه از ماژول‌های numpy، math، pygame و sys Python استفاده می‌کند.

اگر قبلاً چند پروژه کوچکتر پایتون ساخته باشید، این پروژه عالی است. اما اگر هیچ پروژه پایتونی نساخته‌اید، پیشنهاد می‌کنم با یکی از پروژه‌های قبلی این لیست شروع کنید تا به این پروژه برسید.

پروژه پایتون Tetris

در این آموزش Tech with Tim، خواهید آموخت که چگونه بازی کلاسیک Tetris را بازسازی کنید. این پروژه از Pygame استفاده می‌کند و گزینه فوق‌العاده‌ای برای توسعه دهندگان مبتدی است تا مهارت‌های خود را به سطح بعدی برسانند.

پروژه پایتون بازی چند نفره آنلاین

در این آموزش Tech with Tim، یاد خواهید گرفت چگونه یک بازی چند نفره آنلاین بسازید که در آن بتوانید با هر کسی در سراسر جهان بازی کنید. این پروژه مقدمه‌ای عالی برای کار با sockets، networking و Pygame است.

پروژه Web Scraping Program

در این آموزش Code With Tomi، یاد خواهید گرفت که چگونه برای لینک کاربر GitHub از کاربر درخواست کنید و از طریق Web Scraping، از لینک تصویر پروفایل خروجی بگیرید. Web scraping تکنیکی است که داده ها را از یک صفحه وب جمع‌آوری می‌کند.

پروژه پایتون Bulk File Re-namer

در این آموزش Code With Tomi، یاد می‌گیرید چگونه برنامه‌ای بسازید که بتواند به هر فولدری در رایانه شما رفته و نام همه فایل‌ها را بر اساس شرایط تعیین شده در کد پایتون تغییر دهد.

پروژه پایتون برنامه آب و هوا

در این آموزش Code With Tomi، خواهید آموخت چگونه برنامه‌ای بسازید که داده‌های کاربر را در یک مکان خاص جمع‌آوری کند و جزئیات آب و هوای آن مکان را خروجی بدهد. این یک پروژه عالی برای شروع یادگیری نحوه دریافت داده از API است.

کدنویسی یک ربات Discord با پایتون – Host رایگان در Cloud

در این آموزش Beau Carnes، شما خواهید آموخت چگونه رباتی بسازید که در Discord کار می‌کند. Discord پلتفرمی است که افراد می‌توانند در آن دور هم جمع شوند و به صورت آنلاین چت کنند. این پروژه نحوه کار با Discord API و Replit IDE را به شما آموزش می‌دهد.

پس از انتشار این ویدیو، Replit نحوه ذخیره متغیرهای محیطی خود را در برنامه‌اش تغییر داد.

پروژه بازی Space Invaders

در این آموزش buildwithpython، یاد خواهید گرفت که چگونه با استفاده از Pygame یک بازی Space Invaders بسازید. شما در این آموزش، اصول اولیه توسعه بازی مانند Game loops، Collision Detection، Key press Events و موارد دیگر را یاد خواهید گرفت.

انواع پروژه پایتون با Source Code (آپدیت 2023)

پایتون مدت‌هاست که در بین 10 زبان برنامه نویسی برتر جهان قرار دارد، زیرا جامعه برنامه نویسان پیاتون به دلیل سینتکس آسان و پشتیبانی از کتابخانه این زبان، رشد زیادی داشته است. در این مقاله، شما را با 60 پروژه شگفت انگیز پایتون با Source Code حل شده و رایگان، آشنا خواهیم کرد.

پروژه های مبتدی پایتون

اگر یک برنامه نویس تازه کار پایتون هستید که به تازگی لیست‌ها، tuple ها، دیکشنری‌ها و برخی ماژول‌های پایه پایتون مانند ماژول random را یاد گرفته‌اید، در این‌جا چند پروژه پایتون مبتدی با Source Code برای شما آماده شده است:

پروژه پایتون نوشتن مخفف کلمات

مخفف شکل کوتاهی از یک کلمه است که توسط NLP (پردازش زبان طبیعی) برای کوتاه کردن کلمات یا عبارات طولانی ایجاد می‌شود. در این پروژه پایتون، نوشتن برنامه‌ای برای ایجاد کلمات اختصاری با پایتون را به شما آموزش می‌دهیم:

با استفاده از این پروژه پایتون کلمات اختصاری ایجاد کنید

برای ایجاد کلمات اختصاری با پایتون، باید یک برنامه پایتون بنویسید که شکل کوتاهی از یک کلمه یا جمله معین را تولید می‌کند. شما می‌توانید این کار را با splitting و indexing انجام دهید تا اولین کلمه را به دست آورید و سپس آن را ترکیب کنید. بیایید نحوه ایجاد کلمات اختصاری با استفاده از پایتون را ببینیم:

				
					
user_input = str(input("Enter a Phrase: "))
text = user_input.split()
a = " "
for i in text:
    a = a+str(i[0]).upper()
print(a)
				
			
				
					Enter a Phrase: Artificial Intelligence
AI

				
			

در کد بالا، ابتدا string ورودی کاربر را می‌گیریم، سپس از تابع split() پایتون برای splitting (تقسیم) جمله استفاده می‌کنیم. سپس یک متغیر جدید “a” برای ذخیره مخفف یک عبارت اعلام می‌کنیم.

در پایان، یک حلقه for روی متغیر text اجرا می‌کنیم که نشان‌دهنده تقسیم ورودی کاربر است. در حین اجرای حلقه for، index value مربوط به str[0] برای هر کلمه را پس از split ذخیره می‌کنیم و با استفاده از تابع upper() آن را به فرمت حروف بزرگ تبدیل می‌کنیم.

خلاصه

این یک برنامه پایتون عالی برای آزمایش مهارت‌های منطقی شماست. این نوع برنامه‌ها، در مصاحبه‌های برنامه نویسی کمک زیادی به شما می‌کنند. بنابراین باید به نوشتن چنین برنامه‌هایی ادامه دهید تا درک خوبی از ایجاد الگوریتم‌ها برای عملکرد خوب در مصاحبه‌های کدنویسی خود ایجاد کنید.

پروژه پایتون ساعت زنگ‌دار

ساعت زنگ‌دار ساعتی با یک عملکرد خاص است که می‌توانید آن را فعال کنید تا در زمانی از قبل تنظیم‌شده، زنگ بزند و شما را بیدار کند. در این بخش، نحوه نوشتن پروژه پایتون برای ایجاد یک ساعت زنگ‌دار را به شما آموزش می‌دهیم.

چگونه پروژه پایتون ساعت زنگ‌دار را کدنویسی کنیم؟

همان‌طور که از عنوان این بخش پیداست، وظیفه ما در این‌جا نوشتن یک اسکریپت پایتون است که یک ساعت زنگ‌دار ایجاد می‌کند. برای این کار، من از ماژول DateTime پایتون برای ایجاد ساعت زنگ‌دار و از کتابخانه sound پایتون برای پخش صدای زنگ استفاده خواهم کرد.

ماژول DateTime از قبل در زبان برنامه نویسی پایتون نصب شده است تا بتوانید به راحتی آن را در برنامه خود وارد کنید. کتابخانه playsound را می‌توانید به راحتی با استفاده از دستور pip نصب کنید: pip install playsound. امیدوارم بتوانید آن را در سیستم خود نصب کنید. اکنون بیایید ببینیم چگونه با پایتون می‌توانیم برنامه‌ای برای ایجاد زنگ هشدار بنویسیم.

قبل از نوشتن این برنامه باید بدانید که به یک زنگ هشدار نیز نیاز دارید تا در زمان معینی به صدا درآید. بنابراین، باید هر صدای زنگی را که خواستید دانلود کنید. اکنون که کتابخانه و زنگ ساعت ما آماده است، بیایید ببینیم پروژه پایتون ساعت زنگ‌دار چگونه نوشته می‌شود:

				
					from datetime import datetime   
from playsound import playsound
alarm_time = input("Enter the time of alarm to be set:HH:MM:SS\n")
alarm_hour=alarm_time[0:2]
alarm_minute=alarm_time[3:5]
alarm_seconds=alarm_time[6:8]
alarm_period = alarm_time[9:11].upper()
print("Setting up alarm..")
while True:
    now = datetime.now()
    current_hour = now.strftime("%I")
    current_minute = now.strftime("%M")
    current_seconds = now.strftime("%S")
    current_period = now.strftime("%p")
    if(alarm_period==current_period):
        if(alarm_hour==current_hour):
            if(alarm_minute==current_minute):
                if(alarm_seconds==current_seconds):
                    print("Wake Up!")
                    playsound('audio.mp3')
                    break
				
			

ورودی کاربر باید در قالب ساعت: دقیقه: ثانیه باشد. با رسیدن به زمان تعیین شده، آهنگ مورد نظر شروع به پخش شدن خواهد کرد. برای آزمایش کد خود، زمان را 2 یا 3 دقیقه پس از زمانی که ورودی کاربر را می‌دهید، تنظیم کنید.

خلاصه

این ایده می‌تواند در اپلیکیشن‌های نرم‌افزاری نیز پیاده‌سازی شود. بنابراین اکنون تنها نیاز به ساخت یک رابط کاربری برای این برنامه دارید.

پروژه پایتون Email Slicer

Email Slicer یک برنامه بسیار مفید برای جداسازی نام کاربری و نام دامنه یک آدرس ایمیل است. در این مقاله، نحوه نوشتن برنامه‌ای برای ایجاد Email Slicer با پایتون را توضیح خواهیم داد.

برای ایجاد یک Email Slicer با پایتون، باید برنامه‌ای بنویسم که بتواند نام کاربری و نام دامنه ایمیل را بازیابی کند. به عنوان مثال، به تصویر زیر نگاه کنید که دامنه و نام کاربری support@thecleverprogrammer.com را نشان می‌دهد:

پروژه پایتون Email Slicer

بنابراین، باید ایمیل را با استفاده از @ به عنوان جداکننده به دو string تقسیم کنیم. بیایید ببینیم چگونه با پایتون می‌توانیم ایمیل و نام دامنه را جدا کنیم.

				
					email = input("Enter Your Email: ").strip()
username = email[:email.index("@")]
domain_name = email[email.index("@")+1:]
format_ = (f"Your user name is '{username}' and your domain is '{domain_name}'")
print(format_)
				
			
				
					Enter Your Email: support@thecleverprogrammer.com
Your user name is ‘support’ and your domain is ‘thecleverprogrammer.com’
				
			

کد بالا بسیار ساده و قابل درک است. ورودی کاربر را می‌گیریم و همزمان برای حذف فضای سفید (در صورت وجود) از تابع strip استفاده می‌کنیم. سپس index مربوط به @ از ورودی کاربر را پیدا می‌کنیم. در مرحله بعد، index را در متغیری به نام domain_name ذخیره می‌کنیم تا ایمیل به دو قسمت تقسیم شود: نام کاربری و دامنه.

در نهایت، تنها کاری که برای انجام دادن می‌ماند formatting برای چاپ خروجی است. کد بالا را می‌توان بسته به نیاز شما، با ایده‌های بیشتری گسترش داد. به عنوان یک مبتدی، باید برای بهبود مهارت‌های کدنویسی خود، این نوع برنامه‌ها را امتحان کنید. نوشتن چنین برنامه‌هایی در درازمدت به شما کمک می‌کند الگوریتم‌های خود را بسازید و توانایی شما را در تفکر منطقی برای کدنویسی افزایش می‌دهد.

پروژه پایتون Story Generator

آیا فکر می‌کنید پیچیده‌ترین کاربرد ماژول random در پایتون، random sampling است؟ خیر. ما می‌توانیم با استفاده از این ماژول داستان‌های تصادفی یا هر چیزی فراتر از آن را تولید کنیم. در این پروژه پایتون، نحوه ایجاد یک Story Generator با پایتون را به شما آموزش می‌دهیم.

نحوه ایجاد پروژه Story Generator با پایتون

وظیفه ما این است که هر بار کاربری برنامه را اجرا می‌کند، یک داستان تصادفی تولید کنیم. ابتدا قسمت‌های داستان را در لیست‌های مختلف ذخیره می‌کنیم، سپس از ماژول random برای انتخاب قسمت‌های تصادفی داستان ذخیره شده در لیست‌های مختلف استفاده خواهیم کرد:

				
					import random
when = ['A few years ago', 'Yesterday', 'Last night', 'A long time ago','On 20th Jan']
who = ['a rabbit', 'an elephant', 'a mouse', 'a turtle','a cat']
name = ['Ali', 'Miriam','daniel', 'Hoouk', 'Starwalker']
residence = ['Barcelona','India', 'Germany', 'Venice', 'England']
went = ['cinema', 'university','seminar', 'school', 'laundry']
happened = ['made a lot of friends','Eats a burger', 'found a secret key', 'solved a mistery', 'wrote a book']
print(random.choice(when) + ', ' + random.choice(who) + ' that lived in ' + random.choice(residence) + ', went to the ' + random.choice(went) + ' and ' + random.choice(happened))

				
			
				
					Output:
On 20th Jan, a rabbit that lived in Germany, went to the laundry and made a lot of friends
				
			

من ابتدا ماژول random را وارد کردم و سپس قسمت‌هایی از داستان‌ها را در لیست‌های مختلف ایجاد کردم. سپس قسمت‌های مختلف لیست‌ها را به صورت تصادفی انتخاب کردم تا یک داستان تصادفی ایجاد کنم.

به دنبال یک مبتدی، احتمالاً به دنبال ایجاد اپلیکیشن‌هایی هستید که اشتباه نکنند. اما صرف زمان بیشتر در نوشتن برنامه‌هایی که نیاز به تفکر منطقی دارند، بی‌توجه به این‌که به چه بخشی از برنامه‌نویسی علاقه دارید، به شما کمک می‌کند.

خلاصه

پروژه پایتون بالا را می‌توان از منظرهای مختلفی بهبود بخشید، اما در سطح پایه، بسیاری از الزامات مشابه تولید یک پسوورد امن را برآورده می‌کند. به عنوان یک برنامه نویس مبتدی در پایتون یا هر زبان دیگری، باید این نوع برنامه‌ها را هم امتحان کنید. زیرا به شما کمک می‌کند توابع بیشتری را کشف کنید و در دراز مدت، باعث می‌شود بتوانید الگوریتم‌های خود را طراحی کنید و در مصاحبه‌های برنامه‌نویسی، عالی ظاهر شوید.

پروژه پایتون برای تولید پسوورد (Password Generator)

برای ایجاد پسوورد با یک پروژه پایتون، باید برنامه‌ای ایجاد کنیم که طول رمز عبور را بگیرد و یک پسوورد تصادفی با همان طول تولید کند. در این مقاله، نحوه نوشتن یک برنامه پایتون برای ایجاد پسوورد را به شما آموزش می‌دهیم.

پروژه تولید رمز عبور با پایتون چگونه است؟

برای نوشت یک پروژه پایتون به منظور ایجاد پسوورد، یک رشته از اعداد + حروف بزرگ + حروف کوچک + کاراکترهای خاص را اعلام کنید. سپس یک نمونه تصادفی از string با طول داده شده توسط کاربر بگیرید:

				
					import random
passlen = int(input("enter the length of password"))
s="abcdefghijklmnopqrstuvwxyz01234567890ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ!@#$%^&*()?"
p = "".join(random.sample(s,passlen ))
print(p)
				
			
				
					enter the length of password7
^H0%koE
				
			

در کد بالا، ابتدا ماژول random را در پایتون وارد کردم، سپس برای طول رمز عبور از کاربر درخواست کردم. سپس حروف، اعداد و کاراکترهای خاصی را که می‌خواهم در هنگام ایجاد رمزعبور در نظر گرفته شوند، ذخیره کردم. در مرحله بعد، با افزودن طول پسوورد و متغیر s ، یک نمونه‌گیری تصادفی (random sampling) انجام دادم که در نهایت منجر به تولید یک پسوورد تصادفی می‌شود.

خلاصه

پروژه پایتون بالا را می‌توان از منظرهای مختلفی بهبود بخشید، اما در سطح پایه، بسیاری از الزامات مشابه تولید یک پسوورد امن را برآورده می‌کند. به عنوان یک برنامه نویس مبتدی در پایتون یا هر زبان دیگری، باید این نوع برنامه‌ها را هم امتحان کنید. زیرا به شما کمک می‌کند توابع بیشتری را کشف کنید و در دراز مدت، باعث می‌شود بتوانید الگوریتم‌های خود را طراحی کنید و در مصاحبه‌های برنامه‌نویسی، عالی ظاهر شوید.

پروژه پایتون سنگ، کاغذ، قیچی

در این بخش، نحوه ساخت بازی سنگ، کاغذ، قیچی را با یک پروژه پایتون به شما آموزش می‌دهیم. در بازی سنگ، کاغذ، قیچی، هدف ما ایجاد یک بازی command-line است که در آن کاربر می‌تواند بین سنگ، کاغذ و قیچی، یکی را انتخاب کند و در صورت برنده شدن، امتیازاتی به کاربر اضافه می‌شود و در پایان بازی، امتیاز به کاربر نشان داده خواهد شد.

پروژه بازی سنگ، کاغذ، قیچی با پایتون چگونه کد نویسی می‌شود؟

برای ایجاد بازی سنگ، کاغذ، قیچی با پایتون، باید انتخاب کاربر را انتخاب کنیم و سپس باید آن را با انتخاب کامپیوتری که با استفاده از ماژول random در پایتون از بیست انتخاب‌ها گرفته شده است، مقایسه کنیم. اگر کاربر برنده شد، 1 امتیاز به او تعلق می‌گیرد.

				
					import random
choices = ["Rock", "Paper", "Scissors"]
computer = random.choice(choices)
player = False
cpu_score = 0
player_score = 0
while True:
    player = input("Rock, Paper or  Scissors?").capitalize()
    ## Conditions of Rock,Paper and Scissors
    if player == computer:
        print("Tie!")
    elif player == "Rock":
        if computer == "Paper":
            print("You lose!", computer, "covers", player)
            cpu_score+=1
        else:
            print("You win!", player, "smashes", computer)
            player_score+=1
    elif player == "Paper":
        if computer == "Scissors":
            print("You lose!", computer, "cut", player)
            cpu_score+=1
        else:
            print("You win!", player, "covers", computer)
            player_score+=1
    elif player == "Scissors":
        if computer == "Rock":
            print("You lose...", computer, "smashes", player)
            cpu_score+=1
        else:
            print("You win!", player, "cut", computer)
            player_score+=1
    elif player=='End':
        print("Final Scores:")
        print(f"CPU:{cpu_score}")
        print(f"Plaer:{player_score}")
        break
				
			
				
					Rock, Paper or Scissors?rock
Tie!
Rock, Paper or Scissors?paper
You win! Paper covers Rock
Rock, Paper or Scissors?scissors
You lose… Rock smashes Scissors
Rock, Paper or Scissors?end
Final Scores:
CPU:1
Plaer:1

				
			

ایجاد این نوع بازی‌ها به عنوان یک پروژه پایتون، به برنامه‌نویسان مبتدی کمک می‌کند تا منطقی فکر کنند. حتی می‌توانید از این ایده برای ایجاد یک بازی دیگر استفاده کنید. در پایان، ایجاد این نوع برنامه‌ها به شما کمک می‌کند تا الگوریتم‌های خود را ایجاد کنید، که مهارت بسیار مهمی برای کدنویسی در مصاحبه‌ها و برنامه‌نویسی رقابتی است.

پروژه پایتون شبیه ساز تاس

شبیه‌سازی تاس را می‌توان با انتخاب یک عدد صحیح تصادفی بین 1 و 6 انجام داد که برای آن می‌توانیم از ماژول random در زبان برنامه نویسی پایتون استفاده کنیم. در این بخش، من شما را با نحوه ایجاد یک پروژه پایتون شبیه‌ساز تاس آشنا می‌کنم.

نحوه کدنویسی پروژه شبیه سازی تاس با پایتون

برای شبیه‌سازی تاس با پایتون، از ماژول random استفاده می‌کنیم. ماژول random را می‌توانید به راحتی به کدتان اضافه کنید، زیرا از قبل در زبان برنامه نویسی پایتون نصب شده است.

پس از وارد کردن ماژول تصادفی، به تمام عملکردهای موجود در ماژول خود دسترسی دارید. این یک لیست بسیار طولانی است، اما ما برای اهداف خود، از تابع random.randint() استفاده می‌کنیم. این تابع یک عدد صحیح تصادفی را بر اساس شروع و پایانی که ما مشخص کرده‌ایم، برمی‌گرداند.

کوچکترین مقدار یک تاس عدد 1 و بزرگترین آن عدد 6 است. از این منطق می‌توان برای شبیه‌سازی یک تاس استفاده کرد. این مقدار شروع و پایان را به ما می‌دهد تا در تابع random.randint() از آن استفاده کنیم. حالا بیایید ببینیم که چگونه می‌توانیم یک تاس را در یک پروژه پایتون شبیه‌سازی کنیم:

				
					#importing module for random number generation
import random

#range of the values of a dice
min_val = 1
max_val = 6

#to loop the rolling through user input
roll_again = "yes"

#loop
while roll_again == "yes" or roll_again == "y":
    print("Rolling The Dices...")
    print("The Values are :")
    
    #generating and printing 1st random integer from 1 to 6
    print(random.randint(min_val, max_val))
    
    #generating and printing 2nd random integer from 1 to 6
    print(random.randint(min_val, max_val))
    
    #asking user to roll the dice again. Any input other than yes or y will terminate the loop
    roll_again = input("Roll the Dices Again?") 
				
			
				
					Rolling The Dices…
The Values are :
5
4
Roll the Dices Again?yes
Rolling The Dices…
The Values are :
1
3
				
			

این یک پروژه مناسب برای یک برنامه نویس مبتدی پایتون است. این نوع برنامه‌ها به شما کمک می‌کنند تا منطقی فکر کنید و در بلندمدت می‌تواند در ایجاد الگوریتم به شما کمک کند. اگر پرسش یا نظری داشتید، می‌توانید آن را در بخش نظرات زیر پست، مطرح کنید.

ساختن QR Code با پایتون

QR مخفف Quick Response است و به این دلیل این‌چنین نام‌گذاری شده است که می‌توان آن‌ها را به سرعت با یک تلفن همراه خواند. آن‌ها برای گرفتن اطلاعات از رسانه‌های گذرا و قرار دادن آن بر روی تلفن همراه استفاده می‌شوند. در این بخش، شما را با آموزش نحوه تولید کدهای QR به عنوان یک پروژه پایتون آشنا خواهیم کرد.

QR Code چیست؟

QR Code ها برای رمزگذاری و رمزگشایی داده‌ها به شکل قابل خواندن توسط ماشین استفاده می‌شوند. استفاده از موبایل‌های دوربین‌دار به منظور خواندن بارکدهای دوبعدی و برای اهداف مختلف، در حال حاضر یک موضوع محبوب در اپلیکیشن‌های کاربردی و تحقیقاتی است.

QR Code شامل شبکه‌ای از مربع‌های سیاه روی پس‌زمینه سفید است که می‌تواند توسط دستگاه‌های تصویربرداری مانند دوربین‌ها خوانده شود و برای استخراج داده‌های مورد نیاز از الگوهای موجود در اجزای افقی تصویر پردازش شود.

آموزش ساخت QR Code در پروژه پایتون

در این بخش، شما را با آموزش نحوه تولید QR Code با پایتون آشنا خواهیم کرد. برای تولید QR Code با پایتون، تنها کافیست که یک کتابخانه پایتون برای این کار نصب کنید:

pip install pyqrcode

حالا بیایید ببینیم که چگونه می‌توانیم با زبان برنامه نویسی پایتون، یک QR Code ایجاد کنیم:

				
					import pyqrcode 
from pyqrcode import QRCode 
  
# String which represent the QR code 
s = "https://www.youtube.com/channel/UCeO9hPCfRzqb2yTuAn713Mg"
  
# Generate QR code 
url = pyqrcode.create(s) 
  
# Create and save the png file naming "myqr.png" 
url.svg("myyoutube.svg", scale = 8) 
				
			
پروژه پایتون QR Code

اگر سؤال بیشتری در این مورد دارید، آن را در کامنت‌ها بپرسید.

پروژه پایتون ساختن Quiz Game

آیا شما طرفدار بازی‌های Quiz هستید؟ دوست دارید خودتان یکی بسازید؟ در این بخش، نحوه ایجاد یک Quiz Game با پایتون را به شما آموزش می‌دهیم. ما در این‌جا یک Quiz Game حیوانات ایجاد خواهیم کرد. با وجود این‌که سؤالات مربوط به حیوانات است، این مسابقه به راحتی قابل تغییر است تا هر موضوع دیگری را پوشش دهد.

منطق Quiz Game با پایتون

Quiz Game از بازیکن سؤالاتی در مورد حیوانات می‌پرسد. اگر نمی‌خواهید امتحان را خیلی سخت بگیرید، آن‌ها می‌توانند سه فرصت برای پاسخ به هر سؤالی داشته باشند. هر پاسخ صحیح، یک امتیاز به بازیکن می‌دهد. برنامه، امتیاز نهایی بازیکن را نشان می‌دهد.

این Quiz Game از یک تابع استفاده می‌کند؛ یک بلوک کد با نامی که وظیفه خاصی را انجام می‌دهد. یک تابع به شمااین امکان را می‌دهد که چندین بار از یک کد استفاده کنید، بدون این که هر بار همه چیز را تایپ کنید. پایتون توابع داخلی زیادی دارد، اما به شما اجازه می‌دهد توابع خودتان را ایجاد کنید.

برنامه باید همچنان بررسی کند که آیا سؤالی برای پرسیدن وجود دارد یا خیر و آیا بازیکن تمام شانس‌های خود را به پایان رسانده است یا خیر. امتیاز در طول بازی، در یک متغیر ذخیره می‌شود. پس از پاسخ به تمام سؤالات، بازی به پایان می‌رسد.

بیایید Quiz Game را با پایتون بسازیم

اکنون زمان این است که Quiz Game خود را ایجاد کنید! ابتدا سؤالات و مکانیسم تأیید پاسخ (Answer Verification) را ایجاد می‌کنیم. در مرحله بعد، کدی را اضافه می‌کنیم که به بازیکن اجازه می‌دهد سه بار تلاش کند تا به هر سؤال پاسخ دهد:

				
					def check_guess(guess, answer):
    global score
    still_guessing = True
    attempt = 0
    while still_guessing and attempt < 3:
        if guess.lower() == answer.lower():
            print("Correct Answer")
            score = score + 1
            still_guessing = False
        else:
            if attempt < 2:
                guess = input("Sorry Wrong Answer, try again")
            attempt = attempt + 1
    if attempt == 3:
        print("The Correct answer is ",answer )
    
score = 0
print("Guess the Animal")
guess1 = input("Which bear lives at the North Pole? ")
check_guess(guess1, "polar bear")
guess2 = input("Which is the fastest land animal? ")
check_guess(guess2, "Cheetah")
guess3 = input("Which is the larget animal? ")
check_guess(guess3, "Blue Whale")
print("Your Score is "+ str(score))
				
			
				
					Correct Answer
Which is the fastest land animal? cheetah
Correct Answer
Which is the larget animal? blue whale
Correct Answer
Your Score is 3
				
			

خلاصه

امتحان خود را ترکیب کنید، طولانی‌تر یا سخت‌تر کنید، از انواع مختلف سؤالات استفاده کنید یا حتی موضوع مسابقه را تغییر دهید. می‌توانید برخی از این ترفندها یا تمام آن‌ها را امتحان کنید، اما به یاد داشته باشید که آن‌ها را به عنوان یک فایل پایتون جداگانه ذخیره کنید تا بازی اصلی را خراب نکنید.

امیدواریم این بخش از مقاله در مورد نحوه ایجاد یک Quiz Game به عنوان پروژه پایتون، مورد پسند شما قرار گرفته باشد. اگر سؤالی در این مورد داشتید، آن را در بخش نظرات بپرسید.

چاپ متن رنگی با پایتون

در پایتون، ماژول Colorama به ما اجازه می‌دهد تا متن ترمینال رنگی را به راحتی ایجاد کنیم. در این بخش از مقاله، شما را با آموزش نحوه چاپ متن رنگی با استفاده از ماژول Colorama در پایتون آشنا خواهیم کرد.

Colorama در پایتون چیست؟

با استفاده از ماژول Colorama می‌توانیم متن رنگی را با پروژه پایتون چاپ کنیم. می‌توانیم از آن استفاده کنیم و متغیرهای داخلی آن را که نام مستعار کدهای ANSI هستند، فراخوانی کنیم. این باعث می‌شود کد ما خواناتر شود و پس از فراخوانی colorama.init() در ابتدای اسکریپت، با خط فرمان ویندوز بهتر کار کند.

ماژول Colorama سه گزینه فرمتینگ اصلی را ارائه می‌دهد: Fore، Back و Style. این‌ها به ما امکان می‌دهند رنگ و سبک متن بک‌گراند و فورگراند را تغییر دهیم. رنگ‌های موجود برای پیش‌زمینه و پس‌زمینه، سیاه، قرمز، سبز، زرد، آبی، سرخابی، فیروزه‌ای و سفید هستند.

چاپ متن رنگی در پایتون چگونه است؟

چاپ متن تمام رنگی در ترمینال، توسط یک سری کاراکترهای یک سری کاراکترهای Escape در سیستم‌های لینوکس یا OS X انجام می‌شود. با این حال، این برای سیستم عامل‌های ویندوز کار نمی‌کند. حال بیایید نحوه چاپ متن رنگی با پایتون را با استفاده از ماژول‌های Colorama ببینیم:

				
					import colorama
from colorama import Fore, Back, Style
colorama.init(autoreset=True)

print(Fore.BLUE+Back.YELLOW+"Hi My name is Aman Kharwal "+ Fore.YELLOW+ Back.BLUE+"I am your Machine Learning Instructor")
print(Back.CYAN+"Hi My name is Aman Kharwal")
print(Fore.RED + Back.GREEN+ "Hi My name is Aman Kharwal")
				
			
Colorama در پایتون

همچنین می‌توان سایر خصوصیات متن را با استفاده از escape chatacter های ANSI تغییر داد. در صورتی که هر سؤالی در این مورد داشتید، می‌توانید در بخش نظرات مطرح کنید.

پروژه پایتون ماشین حساب BMI

شاخص توده بدن یا BMI از طریق وزن و قد یک فرد محاسبه می‌شود. در این بخش از مقاله، نحوه ایجاد یک ماشین حساب BMI به عنوان یک پروژه پایتون را به شما آموزش می‌دهیم.

شاخص توده بدنی (BMI) چیست؟

BMI اندازه گیری وزن نسبی بر اساس جرم و قد فرد است. امروزه معمولاً از شاخص تودنی برای طبقه‌بندی افراد کم وزن، دارای اضافه وزن و حتی دارای چاقی استفاده می‌شود. همچنین این شاخصی است که برای ترویج تغذیه سالم پذیرفته شده است.

BMI را می‌توان به عنوان جایگزینی برای اندازه گیری مستقیم چربی بدن در نظر گرفت. علاوه بر این، BMI یک روش ارزان و آسان برای غربالگری به منظور نوشتن برنامه‌های ورزشی است که عدم در نظر گرفتن آن، ممکن است منجر به مشکلات سلامتی شود.

ساختن ماشین حساب BMI با پایتون چگونه است؟

شاخص توده بدنی با تقسیم وزن افراد (بر حسب کیلوگرم) بر قد آن‌ها (بر حسب متر) و سپس تقسیم مجدد پاسخ بر قد آن‌ها محاسبه می‌شود. حالا بیایید ببینیم چگونه می‌توانیم با پایتون یک ماشین حساب BMI ایجاد کنیم:

				
					Height=float(input("Enter your height in centimeters: "))
Weight=float(input("Enter your Weight in Kg: "))
Height = Height/100
BMI=Weight/(Height*Height)
print("your Body Mass Index is: ",BMI)
if(BMI>0):
	if(BMI<=16):
		print("you are severely underweight")
	elif(BMI<=18.5):
		print("you are underweight")
	elif(BMI<=25):
		print("you are Healthy")
	elif(BMI<=30):
		print("you are overweight")
	else: print("you are severely overweight")
else:("enter valid details")
				
			
				
					Enter your height in centimeters: 170
Enter your Weight in Kg: 67
your Body Mass Index is: 23.18339100346021
you are Healthy
				
			

امیدوارم این پروژه پایتون در مورد نحوه محاسبه شاخص توده بدنی (BMI)، مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر پرسشی در این باره داشتید، می‌توانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید.

پروژه پایتون تبدیل فارنهایت به سانتیگراد

اکثر کشورهای جهان از مقیاس درجه سانتیگراد برای نشان دادن دما استفاده می‌کنند، اما ایالات متحده همچنان از مقیاس فارنهایت استفاده می‌ند. در این بخش از مقاله، نوشتن یک برنامه بسیار ساده برای تبدیل فارنهایت به سلسیوس را به شما آموزش می‌دهیم.

تبدیل فارنهایت به سانتیگراد در پایتون چگونه کدنویس می‌شود؟

محاسبه تبدیل دما ساده است. درجه سانتیگراد و فارنهایت نقطه شروع متفاوتی دارند. 0 درجه سانتیگراد، 32 درجه فارنهایت است. بنابراین، برای تبدیل فارنهایت به سانتیگراد، تنها لازم است دمای فارنهایت را منهای 32 کنیم.

گاهی اوقات اندازه واحدها نیز متفاوت است. درجه سانتیگراد محدوده دمایی را بین نقطه انجماد و نقطه جوش آب، بین 0 و 100 درجه تقسیم می‌کند. در حالی که درجه فارنهایت، این محدوده را به 180 درجه تقسیم می‌نماید. بنابراین، باید درجه فارنهایت را ضربدر کسر پنج نهم (F*5/9) کنیم تا 180 درجه به 100 درجه تبدیل شود.

بیایید ببینیم نحوه انجام این کار در یک پروژه پایتون چگونه است:

				
					def convert(s):
    f = float(s)
    c = (f - 32) * 5/9
    return c

print(convert(78))
				
			
				
					25.555555555555557


				
			

به این صورت، می‌توانیم دما را با زبان برنامه نویسی پایتون به مقیاس‌های دیگر تبدیل کنیم.

پروژه ورودی‌های چندگانه پایتون با استفاده از حلقه while

تابع input() پایتون به ما کمک می‌کند تا در هنگام نوشتن یک برنامه، ورودی کاربر را ارائه دهیم. اما چگونه می‌توان در یک ترمینال چندین ورودی را از کاربر گرفت؟ در این بخش، شما را با نحوه گرفتن چندین ورودی از کاربر در پایتون، با استفاده از حلقه while آشنا خواهیم کرد.

Problem Statement برای گرفتن چندین ورودی از کاربر با پایتون

فرض کنید از شما خواسته می‌شود یک برنامه پایتون بنویسید که در پنجره کنسول، با کاربر تعامل دارد. ممکن است ورودی را برای ارسال به دیتابیس بپذیرید یا اعداد را برای استفاده در محاسبات خوانش کنید.

هدف هر چه که باشد، باید حلقه‌ای (loop) را کد کنید که یک یا چند ورودی کاربر را از کاربری که در حال تایپ روی صفحه کلید است، بخواند و برای هر یک، نتیجه‌ای چاپ کند. به عبارت دیگر، شما باید یک برنامه حلقه چاپ کلاسیک (Classic Print Loop) بنویسید.

نحوه کدنویسی ورودی‌های چندگانه با استفاده از حلقه while

حال بیایید ببینیم که چگونه می‌توانیم با گرفتن چندین ورودی با استفاده از حلقه while پایتون، Problem Statement بالا را حل کنیم. در پایتون، کد استاندارد برای این حلقه تعاملی، ممکن است به شکل زیر باشد:

				
					while True:
    reply = input("Enter Text: ")
    if reply == 'stop': break
    print(reply)
				
			
				
					Enter Text: hello
hello
Enter Text: how are you
how are you
Enter Text: stop
				
			

آشنایی با کد بالا:

این کد از حلقه while استفاده می‌کند که عمومی‌ترین عبارت حلقه پایتون است. تابع ورودی داخلی در این‌جا برای ورودی کنسول عمومی استفاده می‌شود. رشته آرگومان (argument string) اختیاری خود را به عنوان یک prompt چاپ می‌کند و پاسخ وارد شده توسط کاربر را به عنوان یک رشته برمی‌گرداند.

همچنین یک دستور if تک‌خطی که از قانون ویژه‌ای برای بلوک‌های تودرتو استفاده می‌کند، در این‌جا ظاهر می‌شود. متن دستور if به جای این‌که در یک ردیف پایینی جدید فرورفته شود، در ردیف سرصفحه بعد از : (دونقطه) ظاهر می‌شود.

در نهایت، دستور break پایتون برای خروج فوری از دستور حلقه while استفاده می‌شود. این به سادگی از دستور حلقه while خارج می‌شود و برنامه بعد از حلقه، ادامه می‌یابد. بدون این دستور خروج، while برای همیشه loop می‌شود. زیرا تست آن هنوز true است.

امیدواریم این کد به کار شما آمده باشد. اگر سؤالی درباره آن داشتید، آن را در بخش نظرات مطرح کنید.

پروژه پایتون برای تبدیل اعداد رومی به اعداد ده دهی

یکی از سؤالات پرتکراری که در مصاحبه‌های برنامه نویسی پرسیده می‌شود، تبدیل اعداد رومی به اعداد ده دهی (Decimals) است. در این بخش از مقاله، نحوه نوشتن یک برنامه پایتون بدین منظور را به شما آموزش خواهیم داد.

چگونه اعداد رومی را به اعداد ده دهی تبدیل کنیم؟

به یاد داشته باشید که اعداد پایه، توسط رومی‌ها استفاده نمی‌شوند، زیرا دارای مقادیر شمارشی مانند I: 1، V: 5، X: 10، C: 100، D: 500، M: 1000 و غیره هستند.

در نتیجه، برای نوشتن برنامه‌ پایتون برای تبدیل اعداد رومی به ده دهی، باید از منطق بالا پیروی کنیم. حال بیایید نگاهی به روند تبدیل اعداد رومی به اعداد ده دهی بیندازیم:

مسیر خود را از طریق رشته اعداد رومی از چپ به راست ادامه دهید و دو کاراکتر مجاور را به صورت همزمان بررسی کنید. در صورت تمایل، می‌توانید جهت حلقه‌ها را نیز مشخص کنید، اما تا زمانی که مقایسه‌ها بر اساس آن اجرا شوند، مهم نیست.

اگر مقدار سمت چپ بالاتر از مقدار سمت راست است، شمارش در آن موقعیت را از مقدار نهایی کم کنید. در غیر این صورت، فقط آن را اضافه کنید.

پس از تکمیل فرآیند، مقدار نهایی معادل مقدار ده دهی عدد رومی است.

کد پایتون برای تبدیل اعداد رومی به ده دهی چگونه نوشته می‌شود؟

حال بیایید ببینیم چگونه باید برنامه‌ای بنویسیم که اعداد رومی را به اعداد ده دهی تبدیل کند. من توضیح بالا را که صرفاً یک الگوریتم است، دنبال می‌کنم. این الگوریتم فرآیند نوشتن کد برای تبدیل اعداد رومی به اعشاری را تعریف می‌کند:

				
					
tallies = {
    'I': 1,
    'V': 5,
    'X': 10,
    'L': 50,
    'C': 100,
    'D': 500,
    'M': 1000,
    # specify more numerals if you wish
}

def RomanNumeralToDecimal(romanNumeral):
    sum = 0
    for i in range(len(romanNumeral) - 1):
        left = romanNumeral[i]
        right = romanNumeral[i + 1]
        if tallies[left] < tallies[right]:
            sum -= tallies[left]
        else:
            sum += tallies[left]
    sum += tallies[romanNumeral[-1]]
    return sum
				
			

امیدواریم این بخش از مقاله در مورد نحوه تبدیل اعداد رومی به ده دهی با زبان برنامه نویسی پایتون، مورد پسند شما واقع شده باشد. این یکی از سؤالات مورد علاقه مصاحبه‌کنندگان برنامه نویسی است. اگر شما هم سؤالی از ما داشتید، می‌توانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید.

در این مطلب، با تعدادی از پروژه های مبتدی پایتون آشنا شدید. اگر دستتان گرم شده و می‌خواهید پروژه های حرفه‌ای‌تر را هم امتحان کنید، این مطالب را از دست ندهید:

منبع: Medium و freecodecamp
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
X