5 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
Media

چرا لینوکس بهتر از ویندوز است؟

چرا لینوکس بهتر از ویندوز است؟

همواره افسانه‌های زیادی درباره لینوکس سروده می‌شود. مثل این‌که لینوکس بر خلاف ویندوز توسط محدوده کوچکی از افراد که به کدنویسی آشنا هستند، قابل استفاده است. اما اینطور نیست و امروز دلیلش را به شما خواهیم گفت.

راحتی کار با لینوکس

یکی از مزیت‌های اصلی لینوکس نسبت به ویندوز، راحتی کار با آن است. به لطف کد منبع باز، شما این فرصت را دارید که سیستم عامل را به دلخواه خود شخصی‌سازی کنید.

آیا از موقعیت منو ناراضی هستید؟ می‌توانید آن را در هر جایی که خواستید قرار دهید. لینوکس یک ویرایشگر مناسب برای این کار به شما خواهد داد. یا جایی که ناتیفیکشن‌ها نمایش داده می‌شوند را دوست ندارید؟ می‌توانید ن را هر جایی که خواستید جابجا کنید.

لینوکس، به شما آزادی عمل کاملی در شخصی‌سازی می دهد. می‌توانید نحوه کار دکمه‌ها و رفتار رابط کاربری را به دلبخواه خود تغییر دهید و قالب‌ها و ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارد. در ویندوز، حداکثر چیزی که می‌توانید تغییر دهید، رنگ‌ها و تم‌های پنجره‌ها است. به جز آن، باید به آن‌چه که طراحان مایکروسافت ارائه کرده‌اند، راضی باشید.

علاوه بر رابط کاربری قابل تنظیم، یک ویژگی جذاب دیگر لینوکس اجرای آسان آپدیت‌ها است. آیا تا به حال شده که زمان کمی تا تحویل پروژه باقی مانده باشد و نیاز فوری به اتمام آن در کامپیوتر خود داشته باشید؟ مایکروسافت به چنین چیزی اعتقاد ندارد. آن‌ها بدون توجه به هیچ چیزی شروع به نصب آپدیت جدید ویندوز می‌کنند و اگر کامپیوتر شما قدرت زیادی نداشته باشد، این کار می‌تواند مدت‌ها طول بکشد. در لینوکس چنین چیزی وجود ندارد و سیستم عامل شما را مجبور به آپدیت کردن نمی‌کند. به سادگی به شما اطلاع داده می‌شود که یک آپدیت جدید برای شما آماده است و هر زمان که بخواهید، می‌توانید آن را دانلود کنید.

عملکرد لینوکس

صاحبان کامپیوترها و لپ‌تاپ‌های نه چندان قوی که از نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز استفاده می‌کنند، باید متوجه شده باشند که وقتی آن را به نسخه جدید ارتقا می‌دهید، عملکرد کامپیوترتان چقدر کاهش می‌یابد. این امر مخصوصاً اگر SSD نداشته باشید واضح‌تر است. در مورد لینوکس، این مشکل مشاهده نمی‌شود. این سیستم عامل دارای الزامات بسیار ضعیفی برای قطعات است. لذا یک لپ تاپ ضعیف، ممکن است با لینوکس تبدیل به یک سیستم مناسب برای برنامه نویسی شود.

علاوه بر این، لینوکس برنامه‌هایی را که به شما تحمیل شده است (برنامه‌هایی که با سیستم عامل نصب می‌شوند و قابل حذف نیستند) به طور مداوم و در بک‌گراند، آپدیت نمی‌کند. علاوه بر این، به جز ماشین حساب و تقویم، هیچ چیز اضافه‌ای در خود ندارد. در حالی که ویندوز دارای حجم انبوهی از برنامه‌های اداری و مرورگرهای بی‌استفاده است.

همچنین امتیاز دیگری که لینوکس دارد، حجم سیستم عامل آن است. در حالی که ویندوز تقریباً 30 گیگابایت حجم دارد، لینوکس Mint تنها 4.8 گیگابایت حجم دارد و این سنگین‌ترین نسخه آن است. برخی نسخه‌های آن حدود 780 مگابایت وزن دارند.

امنیت و حریم خصوصی داده‌ها

بی‌شک لینوکس یکی از امن‌ترین سیستم‌عامل‌ها است. بله، شما نمی‌توانید ویندوز را ناامن بنامید، زیر توسعه‌دهندگان آن روی سیستم حفاظتی ویندوز 10 کارهای زیادی انجام دادند و حتی یک آنتی ویروس خوب در آن تعبیه کردند. اما با این حال، ویندوز همچنیان یک سیستم عامل آسیب‌پذیر است. هک کردن لینوکس بسیار سخت‌تر است. نکته در این‌جا وجود نوعی سیستم حفاظتی پیچیده و reliable نیست. بلکه این است که تعداد زیادی از ویروس‌ها منحصراً برای ویندوز توسعه پید کرده‌اند و نمی‌توانند به لینوکس آسیب برسانند. یعنی برای هک لینوکس، مهاجمان ابزارهای بسیار کمی دارند.

علاوه بر همه موارد فوق، لینوکس یک سیستم عامل کاملاً private نیز هست. ویندوز به این شناخته می‌شود که هر ساعت اطلاعات مربوط به استفاده از کامپیوتر شخصی شما را برای مایکروسافت ارسال می‌کند. فایل‌هایی که دانلود کرده‌اید، درخواست‌های موتور جستجو، زمان استفاده از کامپیوتر و غیره. البته همه این‌ها برای شما و بهبود سیستم شماست. شما می‌توانید این قابلیت را در تنظیمات پیدا کنید و آن را غیرفعال کنید، اما چه شانسی وجود دارد که با آپدیت جدید دوباره روشن نشوند؟ در نقطه مقابل، لینوکس کاملاً  فاقد telemetry است. البته می‌توانید گزارش باگ‌های سیستم را برای توسعه‌دهندگان ارسال کنید، اما این فقط در صورت تمایل شماست و سیستم از قبل از شما اجازه می‌گیرد.

تنوع عظیم توزیع‌های لینوکس

علاوه بر همه موارد فوق، لینوکس به دلیل تعداد بالای توزیع‌هایش (Distributions) معروف است. در حالی که تنها چند توزیع برای مک و ویندوز وجود دارد، لینوکس بیش از 200 نوع توزیع دارد. توزیع‌هایی برای برنامه‌نویسان و گیمرها، کار خانگی، گردشگری، ایجاد سرورهای خانگی و غیره برای این سیستم عامل وجود دارد.

نتیجه‌گیری

با نگاهی به مزایای فوق لینوکس، مشخص می‌شود که سیستم عامل منبع باز یا اپن سورس، بهتر از سیستم عامل منبع بسته است. اپن سورس بودن این سیستم عامل، امکان شخصی‌سازی آن را بالا می‌برد، استفاده از آن را راحت می‌کند و آن را در برابر بدافزارها مقاوم می‌سازد. همچنین این سیستم عامل بسیار بهینه است که عملکرد آن را برای دستگاه‌های ضعیف تضمین می‌کند. و در نهایت، به دلیل تنوع بالایی که در توزیع‌های خود دارد، برای همه مناسب است. از گیمر و برنامه نویس تا کاربران عادی و هر کس دیگر.

منبع: hackernoon

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X