3 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
برنامه نویسی نرم افزار برنامه نویسی وب

پایتون چیست و چه کاربردی دارد؟ | راهنمای مبتدی

پایتون چیست و چه کاربردی دارد

پایتون در سال‌های اخیر به یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان تبدیل شده است. این زبان در تقریباً همه چیز، از یادگیری ماشین گرفته تا ساخت وب سایت و تست نرم افزار کاربرد دارد. از دیگر پاسخ‌هایی که به سؤال پایتون چیست می‌توان داد، این است که پایتون زبانی است که می‌تواند هم توسط توسعه دهندگان و هم توسط غیر توسعه دهندگان به طور یکسان استفاده شود.

پایتون یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان است. الگوریتم توصیه نتفلیکس و نرم افزار ماشین‌های خودران توسط پایتون ایجاد شده‌اند و این پاسخ دیگری است که می‌توان به سؤال پایتون چیست داد. پایتون یک زبان چند منظوره است؛ به این معنی که در طیف وسیعی از برنامه‌ها، از جمله علم داده، نرم افزار، توسعه وب، اتوماسیون و به طور کلی انجام کارها کاربرد دارد.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به این که پایتون چیست بیندازیم. این که چه کار می‌تواند انجام دهد و چگونه می‌توانید شروع به آموختن آن کنید.

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که اغلب برای ساخت وب سایت‌ها و نرم افزارها، خودکارسازی تسک‌ها و تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده می‌شود. این زبان، یک زبان چندمنظوره است، به این معنی که می‌توان از آن برای ساخت برنامه‌های مختلف استفاده کرد و برای حل هیچ مشکلی در آن نیاز به تخصص خاصی نیست. تطبیق‌پذیری و آسان بودن، آن را به یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی امروز تبدیل کرده است. نظرسنجی انجام شده توسط شرکت تحلیلگر صنعت، RedMonk ، نشان داد که پایتون دومین زبان برنامه نویسی محبوب در میان توسعه ‌دهندگان در سال 2021 بوده است.

نقل قول

آیا می‌دانستید؟

نام پایتون از گروه طنز سوررئال انگلیسی به نام مانتی پایتون گرفته شده است. زمانی که گیدو ون روسوم در حال ساخت پایتون بود، همزمان در حال خواندن فیلمنامه‌های سیرک پرنده مونتی پایتون BBC هم بود. او فکر می‌کرد که نام پایتون به اندازه‌ای که باید کوتاه، و کمی مرموز است.

پایتون برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

در بخش دیگری از پاسخ به این سؤال که پایتون چیست، می‌توان به موارد استفاده از آن اشاره کرد. پایتون معمولاً برای توسعه وب سایت‌ها و نرم افزارها، اتوماسیون وظایف، تجزیه و تحلیل داده‌ها و visualization داده‌ها استفاده می‌شود. از آنجایی که یادگیری پایتون نسبتاً آسان است، این زبان توسط بسیاری از غیربرنامه‌نویسان مانند حسابداران و دانشمندان برای انواع کارهای روزمره مانند سازماندهی امور مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چارلز آر سورنس، مدرس دانشگاه میشیگان و Coursera در کتاب «پایتون برای همه» می‌گوید:

«برنامه نویسی یک فعالیت خلاقانه و بسیار مفید است. شما می‌توانید دلایل زیادی برای برنامه نویسی داشته باشید. از کسب درآمد گرفته تا حل مشکلات دشوار آنالیز داده، از سرگرمی گرفته تا کمک به یک شخص دیگر برای حل مشکلش».

برخی از کارهایی که می‌توانید با پایتون انجام دهید عبارتند از:

  • تجزیه و تحلیل داده و یادگیری ماشین
  • توسعه وب
  • اتوماسیون و scripting (اسکریپت‌نویسی)
  • تست نرم افزار و prototyping (نمونه‌سازی)
  • کارهای روزمره

در اینجا نگاهی دقیق‌تر به برخی از کاربردهای پایتون داریم.

تجزیه و تحلیل داده‌ها و یادگیری ماشین

پایتون به یک عنصر اصلی در علم داده (data science) تبدیل شده است و به تحلیلگران داده و دیگر متخصصان این امکان را می‌دهد تا از این زبان برای انجام محاسبات آماری پیچیده، ایجاد data visualizations ، ساخت الگوریتم‌های یادگیری ماشین، دستکاری و تجزیه و تحلیل داده‌ها و تکمیل سایر وظایف مربوط به داده استفاده کنند.

یکی دیگر از پاسخ های پرسش پایتون چیست این است که این زبان برنامه نویسی می‌تواند طیف گسترده‌ای از data visualizations های مختلف مانند نمودارهای خطی و میله‌ای، نمودارهای دایره‌ای، هیستوگرام‌ها و نمودارهای سه‌بعدی بسازد. پایتون همچنین تعدادی کتابخانه دارد که کدنویس‌ها را قادر می‌سازد تا برنامه‌هایی را برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و یادگیری ماشین با سرعت و کارایی بیشتر بنویسند. مانند TensorFlow و Keras .

توسعه وب

پایتون اغلب برای توسعه بک‌اند یک وب سایت یا اپلیکیشن استفاده می‌شود. بخش‌هایی که کاربر نمی‌بیند. نقش پایتون در توسعه وب می‌تواند شامل ارسال داده‌ها از/به سرورها، پردازش داده‌ها و برقراری ارتباط با دیتابیس‌ها، مسیریابی URL و تضمین امنیت باشد. پایتون چندین فریم‌ورک برای توسعه وب ارائه می‌دهد. آن‌هایی که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از Django و Flask .

برخی از توسعه دهندگان وب که از پایتون استفاده می‌کنند عبارتند از مهندسان بک‌اند، مهندسان full stack ، توسعه دهندگان پایتون، مهندسان نرم افزار و مهندسان DevOps .

اتوماسیون یا اسکریپت نویسی

اگر کاری را به صورت مکرر باید انجام دهید، می‌توانید با اتوماسیون یا همان خودکارسازی آن با پایتون، بازده کارتان را افزایش دهید. فرآیند نوشتن کدی که برای ساخت این فرآیندهای خودکار از آن استفاده می‌شود، اسکریپت نویسی نام دارد. در دنیای کدنویسی، اتوماسیون می‌تواند برای بررسی ارورها در چندین فایل، تبدیل فایل‌ها، اجرای ساده ریاضیات و حذف موارد تکراری در داده‌ها استفاده شود.

پاسخ به پرسش پایتون چیست برای مبتدیان در اینجا به پاسخ جدیدی می‌رسد. این زبان برنامه نویسی می‌تواند توسط کسانی که نسبتاً مبتدی هستند، برای اتوماسیون کارهای ساده در کامپیوتر استفاده شود. کارهایی مانند تغییر نام فایل‌ها، پیدا کردن و دانلود محتوای آنلاین و ارسال ایمیل یا متن در فواصل زمانی دلخواه.

تست نرم افزار و نمونه سازی (prototyping)

در زمینه توسعه نرم افزار، پایتون می‌تواند در کارهایی مانند کنترل ساخت، ردیابی باگ و تست کمک کند. با پایتون، توسعه‌دهندگان نرم افزار می‌توانند تست محصولات یا ویژگی‌های جدید را به صورت خودکار انجام دهند. برخی از ابزارهای پایتون که برای تست نرم افزار استفاده می‌شوند عبارتند از Green و Requestium .

کارهای روزمره با پایتون

پایتون فقط برای برنامه نویسان و مدیران ارشد داده نیست. یادگیری پایتون می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای کسانی که در حرفه‌هایی با وزن داده کمتر فعالیت می‌کنند، مانند روزنامه‌نگاران، صاحبان مشاغل کوچک یا بازاریابان شبکه‌های اجتماعی ایجاد کند. پایتون همچنین می‌تواند غیر برنامه‌نویسان را قادر سازد تا برخی از کارهای روزمره‌شان را ساده‌سازی کنند. در اینجا تعدادی از کارهایی که می‌توانید با پایتون به صورت خودکار انجام دهید، در اینجا آورده شده‌اند:

  • دنبال کردن قیمت‌های بازار سهام یا ارزهای دیجیتال
  • فرستادن یادآور متنی برای خود. مثلاً یادآوری که به شما اعلام کند در زمان باران چتر با خود همراه ببرید.
  • به روزرسانی لیست خرید موارد غذایی
  • تغییر نام دسته‌های بزرگ فایل‌ها
  • تبدیل فایل‌های متنی به صفحات گسترده (spreadsheets)
  • تقسیم وظایف تصادفی بین اعضای خانواده
  • پر کردن فرم‌های آنلاین به صورت خودکار

چرا پایتون اینقدر محبوب است؟

یکی دیگر از بخش‌های پرسش پایتون چیست، این است که این زبان برنامه نویسی چرا اینقدر محبوب است. در این بخش نگاهی عمیق‌تر به مواردی می‌اندازیم که استفاده از پایتون را برای کدنویسان تنوع می‌بخشد و آسان می‌کند.

  • پایتون یک syntax ساده دارد که زبان طبیعی را تقلید می‌کند. بنابراین خوانایی و درک آن آسان است. این باعث می‌شود پروژه‌هایتان را با سرعت بیشتری بسازید و سریع‌تر پیشرفت کنید.
  • پایتون همه‌کاره است و می‌توان از آن برای بسیاری از تسک‌های مختلف، از توسعه وب گرفته تا یادگیری ماشین استفاده کرد.
  • این زبان برنامه نویسی برای مبتدیان مناسب است و آن را برای کدنویسان سطح ابتدایی محبوب می‌کند.
  • پایتون open source است. به این معنی که استفاده و توزیع آن حتی برای مقاصد تجاری رایگان است.
  • آرشیو module ها و کتابخانه‌های پایتون – bundle های کدی که کاربران شخص ثالث برای گسترش قابلیت‌های پایتون ایجاد کرده‌اند – گسترده و در حال رشد است.
  • پایتون دارای یک جامعه بزرگ و فعال است که به گسترش و تکمیل مجموعه module ها و کتابخانه‌های آن کمک می‌کنند و این به عنوان یک منبع مفید برای دیگر برنامه‌نویسان عمل می‌کند. جامعه پشتیبانی گسترده به این معنی است که اگر کدنویس‌ها با مانعی مواجه شوند، یافتن راه حل برای آن نسبتاً آسان است. چرا که احتمالاً کسی قبلاً با همان مشکل روبرو شده است.

منبع: coursera

برای شروع یادگیری پایتون آماده‌اید؟

اصول اولیه پایتون را می‌توانید از طریق نیکان دانش هارون بیاموزید. برای این کار هیچ تجربه کدنویسی قبلی لازم نیست. در صورت تمایل می‌توانید با ما تماس بگیرید.

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X