اینترنت اشیا (IoT) یکی از در حال رشد ترین بخشهای تکنولوژی در جامعه امروزی است که به سرعت در حال پیشرفت است. این فناوری دستگاههای روزمره مانند دوربینهای مداربسته، تلویزیونهای هوشمند و … را به اینترنت متصل میکند؛ این بدان معناست که شما میتوانید از هر کجای دنیا به دادههای خود دسترسی داشته باشید.
در سال 2021، حدود 25.6 میلیارد دستگاه دارای تکنولوژی اینترنت اشیا در جهان وجود داشت که بیش از کل جمعیت کنونی جهان است. پیشبینی میشود در سال 2022، ارزش این دستگاهها به بیش از سه تریلیون دلار برسد. همهگیری این فناوری منجر به ایجاد برخی مشکلات امنیتی مانند آسیبپذیری دستگاه و ضعف پروتکلهای احراز هویت شده است.
در این مطلب به بررسی مسائل مهم مربوط به امنیت اینترنت اشیا میپردازیم که صاحب هر کسب و کاری باید درباره آن بداند؛ بنابراین با خواندن آن میتوانید برای محافظت از شرکت خود اقدام کنید.
تست و بهروز رسانی ناکافی دستگاههای IoT
مشکل اصلی امنیت دستگاههای IoT این است که بسیاری از شرکتها محصولات خود را پیش از عرضه آزمایش نمیکنند. این مشکل یتواند توسط سیستمعاملهای منسوخ شده تشدید شود، چرا که این سیستمعاملها در برابر حمله آسیبپذیر هستند. این شرکتها همچنین ممکن است اطلاعاتی ناقص درباره بهروز رسانی این سیستمها به مشتریان ارائه دهند یا انجام این کار را برای کاربران دشوار کنند.
راه حل: در مرحله اول، باید مطمئن شوید که سیستمهای شما با جدیدترین پچها برای مقابله با تهدیدهای احتمالی در آینده بهروز هستند.
در مرحله دوم، توجه داشته باشید که بسیاری از این بهروزرسانیها به نصب دستی توسط کاربران یا صاحبان مشاغل نیاز دارند. اطمینان حاصل کنید که قبل از استفاده، دستورالعملهای واضحی درمورد نصب بهروزرسانیها و آزمایش آنها دریافت باشید تا از عدم بروز مشکلات احتمالی مطمئن شوید.
در نهایت سعی کنید از دستگاههایی استفاده کنید که به راحتی بهروز میشوند. این امر باعث میشود که کاربران و صاحبان مشاغل از نصب پچهای امنیتی عقب نمانند.
بدافزارها و باجافزارها مشکلات بزرگی برای دستگاههای IoT هستند.
باجافزار بدافزاری است که تمام دادههای یک دستگاه آلوده را رمزگذاری میکند؛ سپس برای رمزگشایی آن پول میخواهد. این میتواند یک مشکل بزرگ برای مشاغلی باشد که به دستگاههای IoT متکی هستند، زیرا مجرمان سایبری میتوانند از این طریق از آنها باجگیری کنند.
باجافزار از بزرگترین مشکلات بالقوه در دستگاههای IoT است، زیرا این سیستمها اغلب به رمزهای عبور پیشفرض متکی هستند که از زمان اولین اتصال دستگاه به شبکه، تغییر نمیکند. یافتن و بهرهبرداری از این موارد برای هکرها از طریق حملات brute force بسیار آسان است، زیرا بسیاری از این سیستمها هیچگونه امنیت داخلی برای جلوگیری از این اتفاق ندارند.
راه حل: ابتدا مطمئن شوید که دستگاههای IoT شما از رمزهای عبور پیشفرض استفاده نمیکنند. این کار را میتوان با تغییر این رمزهای عبور برای همه دستگاههای مورد نظر یا یافتن روشی برای انتخاب پسوورد غیر قابل حدس زدن انجام داد؛ بنابراین، از حملات brute force به منظور ورود به شبکهتان جلوگیری خواهید کرد.
در مرحله دوم، شما باید یک محافظ امنیتی باجافزار بر روی دستگاههای خود نصب کنید. این میتواند به جلوگیری از رمزگذاری هرگونه داده توسط باجافزار، در صورت آلوده شدن سیستم شما کمک کند.
در نهایت، باید اطمینان حاصل کنید که تمام نسخههای پشتیبان شما بهروز و به اندازه کافی ایمن هستند. این کار تضمین میکند که اگر دستگاه شما توسط باجافزار مورد حمله قرار بگیرد، همچنان بتوانید به دادههای خود دسترسی داشته باشید.
ماهر نبودن در کار با IoT میتواند در آینده منجر به مشکلات امنیتی شود
امنیت دستگاههای IoT به دلیل کمبود متخصصان ماهر که بتوانند روی این سیستمها کار کنند ،در خطر است. بسیاری از کسب و کارها منابع یا تخصص لازم برای ایمنی دستگاههای خود در برابر حمله را ندارند، و این موضوع آنها را در برابر سوء استفاده آسیبپذیر میکند.
راه حل: اطمینان حاصل کنید که به کسب و کارها آموزشهای لازم برای ایمن سازی دستگاههایشان داده شده است. این آموزشها میبایست شامل دستورالعملهایی درباره تغییر رمزعبورهای پیشفرض، بهروزرسانی سیستم عامل و شناسایی و پاسخ به حملات باشد.
راه حل دیگر استخدام توسعهدهندگان برنامههای IoT است که بتوانند روی این سیستمها کار کنند. این افراد کاملاً آموزشدیدهاند و این وظیفه را بهتر انجام میدهند.
حملات brute-force و مسئله رمزهای عبور پیشفرض
بسیاری از دستگاههای IoT از طریق روشهای brute force در معرض حمله قرار میگیرند، زیرا اغلب رمزهای عبور پیشفرض آنها تغییر نکرده است. یافتن و بهرهبرداری از این مورد برای هکرها، از طریق حملات brute force بسیار آسان است، زیرا بسیاری از این سیستمها هیچگونه امنیت داخلی برای جلوگیری از این اتفاق ندارند.
راه حل: ابتدا مطمئن شوید که دستگاههای IoT شما از رمزهای عبور پیشفرض استفاده نمیکنند. این کار را میتوان با تغییر این رمزهای عبور برای همه دستگاههای مورد نظر یا یافتن روشی برای انتخاب پسوورد غیر قابل حدس زدن انجام داد؛ بنابراین، از حملات brute force به منظور ورود به شبکهتان جلوگیری خواهید کرد.
در مرحله دوم، شما باید یک محافظ امنیتی باجافزار بر روی دستگاههای خود نصب کنید. این میتواند به جلوگیری از رمزگذاری هرگونه داده توسط باجافزار، در صورت آلوده شدن سیستم شما کمک کند.
حفاظت ناکافی از دادهها که میتواند منجر به سرقت دادهها شود
یکی از بزرگترین خطرات برای دستگاههای IoT، عدم وجود لایههای امنیتی برای محافظت از دادههای کاربران است. بسیاری از کسب و کارها معیارهای رمزگذاری یا احراز هویت ندارند، و همه دادههایشان را در معرض سرقت و بهرهبرداری قرار میدهند.
راه حل: بانصب VPN در دستگاه خود از دادههایتان محافظت کنید. این کار یک اتصال امن بین دستگاه و شبکه ایجاد میکند و سرقت اطلاعات شما را دشوار میسازد.
اطلاعات خود را قبل از ارسال به شبکه، رمزگذاری کنید. این کار دیتا را برای هرکسی که ممکن است به دنبال آن باشد غیر قابل خواندن میکند و از استفاده یا فروش اطلاعات شما جلوگیری میکند.
رابطهای کاربری ناامن میتوانند منجر به سرقت داده شوند.
بسیاری از دستگاههای IoT دارای رابطهای کاربری بسیار ناامنی هستند که به هکرها اجازه میدهد به راحتی از آنها سوءاستفاده کرده و به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کنند. حمله brute force معمولا آغازگر این حملات است که به دنبال آن، حملهای اتفاق میافتد که مهندسی معکوس نامیده میشود. این حمله شامل جداسازی دستگاه و بررسی نحوه عملکرد آن برای یافتن نواقص قابل بهره برداری است. سپس این اکسپلویتها، میتوانند در آینده برای کنترل دستگاه مورد استفاده قرار بگیرند.
راه حل: در مرحله اول، مطمئن شوید که تمام اقدامات قوی احراز هویت، بر روی دستگاههای IoT شما انجام شده است. این کار به جلوگیری از دسترسی کاربران غیر مجاز به آنها کمک میکند و از هرگونه دادهای که ممکن است این سیستمها ارسال کنند، محافظت میکند. دسترسی به دستگاه را تا زمانی که یک نام کاربری و رمز عبور معتبر برای آن لحاظ نکردهاید مسدود کنید. این کار نیز به جلوگیری از دسترسی غیر مجاز کمک میکند، حتی اگر مهاجم بتواند رمز عبور شما را حدس بزند.
در مرحله دوم، میبایست مطمئن شوید که سیستم عامل دستگاههای شما به آخرین نسخه بهروزرسانی شده است. این کار میتواند به بستن هرگونه حفره امنیتی موجود در نسخههای قبلی سیستم عامل کمک کند.
مشکلات امنیتی در مدیریت بهروزرسانی دستگاه
یکی دیگر از بزرگترین خطراتی که دستگاههای IoT را تهدید میکند، آسیبپذیری آنها در برابر حمله است. این موضوع میتواند به علل مختلفی از جمله رابط کاربری ناامن و محافظت نکردن از دادهها رخ دهد. یکی از مواردی که اغلب نادیده گرفته میشود، امنیت سیستمهای مدیریت بهروزرسانی دستگاه است.
راه حل: یک فایروال برای جلوگیری از تلاشهای غیرمجاز برای دسترسی به دستگاه نصب کنید. این کار از کنترل شبکه شما توسط کاربران غیر مجاز و نصب بدافزار بر روی آن جلوگیری میکند.
هنگام دانلود آپدیتها از یک اتصال امن استفاده کنید. این کار کمک میکند تا مطمئن شوید که اطلاعات شما در طول فرایند دانلود به خطر نمیافتد.
تمام فایلهای بهروز شده را قبل از نصب اعتبارسنجی کنید. این کار کمک میکند تا مطمئن شوید که آنها آلوده به بدافزار یا باجافزار نیستند.
از یک آنتیویروس خوب برای محافظت از دستگاههای خود استفاده کنید. این کار کمک میکند تا آنها را از حملات بدافزار و باجافزار در امان نگه دارید.
هایجکینگ غیر قابل تشخیص دستگاههای IoT
امروزه، کسب و کارها در حال یافتن راهی برای محافظت از دستگاههای خود در برابر حملات سایبری هستند. این کار میتواند بهویژه برای دستگاههای کوچکتر و ناشناختهتر، که هیچگونه تدابیر امنیتی از قبل شناختهشده ای برایشان موجود نیست، بسیار دشوار باشد.
راه حل: در مرحله اول، شما باید با نصب یک فایروال خوب، از دستگاه خود در برابر حملات هایجکینگ محافظت کنید. این به توقف تلاشهای به منظور دسترسی غیر مجاز کمک میکند و از تصرف دستگاههای شما توسط شخص ثالث محافظت میکند.
در مرحله دوم، میبایست مطمئن شوید که سیستم عامل دستگاههای شما به آخرین نسخه بهروزرسانی شده است. این کار میتواند به بستن هرگونه حفره امنیتی موجود در نسخههای قبلی سیستم عامل کمک کند.
ثالثاً از یک آنتیویروس خوب برای محافظت از دستگاههای خود استفاده کنید. این کار کمک میکند تا آنها را از حملات بدافزار و باجافزار در امان نگه دارید.
و چهارم اینکه شما باید به طور مرتب شبکه خود را برای یافتن دستگاههای غیر مجاز اسکن کنید. این به شناسایی هرگونه دستگاه مخرب یا غیر مجاز که ممکن است در شبکه شما حضور داشته باشد کمک میکند و به شما این امکان را میدهد تا علیه آنها اقدام کنید.
نتیجه گیری
اینترنت اشیا یا IoT با سرعت نگران کنندهای در حال رشد است و تهدیدات امنیتی آن نیز با همان سرعت رشد میکند. به عنوان صاحب یک کسب و کار، باید از این تهدیدات آگاه باشید و برای محافظت از دستگاهها و دیتای خود در برابر خطر، اقدامات لازم را انجام دهید. خوشبختانه مراحل محافظت از دستگاههای IoT بسیار ساده هستند. با طی کردن این مراحل، میتوانید اطمینان حاصل کنید که دستگاههایتان از خطرات فراوانی که IoT ایجاد میکند، در امان هستند.
Leave feedback about this