در سال 2021، شورش کاپیتول هیل، که به عنوان یکی از تاریکترین روزهای تاریخ ایالات متحده شناخته میشود، سرزنش دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا را برانگیخت. چیزی که ما در آن زمان نمیدانستیم این بود که فیس بوک بعدتر بخشی از مسئولیت این اتفاق را برعهده گرفت. چرا که گروههای خرابکار، برخی تحرکاتشان (از جمله پستهای “Stop the Steal” ) را در این شبکه اجتماعی سازماندهی میکردند.
هنگامی که در اواخر آن سال، فیس بوک اعلام کرد که نام خود را تغییر میدهد، بسیاری فکر میکردند که این اقدام برای پاکسازی سالهای «مطبوعات بد»، توسط این شرکت است.
در 6 ژانویه، فیس بوک در هر ساعت 40.000 گزارش از «اخبار نادرست» دریافت میکرد. اخباری مانند آتشسوزیهای دروغین که از طریق این پلتفرم، در سراسر کشور پخش میشد. اگر آنها زودتر و قاطعتر برای حذف اطلاعات نادرست و جلوگیری از ارسال بیشتر پستهای “Stop the Steal” در فیدها اقدام میکردند، احتمالاً دنیا کمی متفاوت از الان بود.
فیس بوک به متا تغییر نام داد، نه متاورس!
با این حال، تغییر نام به «متا» برای بسیاری یک نبوغ به شمار میرود. نه تنها به این دلیل که تا حدودی در جهت خدمت به اهداف فوق است، بلکه به این خاطر که با تغییر نام تجاری به متا، فیس بوک خود را عنوان فضای غالب در متاورس تثبیت میکند. در واقع، متا در دزدیدن کلمات (پیامرسان، هر کسی) انقدر خوب عمل کرد که بسیاری از مردم فکر میکنند متاورس همان متا است!
40.000 گزارش در ساعت واقعاً بر الگوریتم محتوا تأثیر میگذارد. اگر واکنش فیس بوک به آنها به صورت بلادرنگ بود، نتیجه متفاوتی حاصل میشد.
در حین اینکه هزاران مقاله در مورد متاورس (مانند این مقاله) در سراسر فضای وب تولید شد، میلیونها خواننده در مورد ماهیت واقعی متاورس آگاه شدند. و این نمیتواند فراتر از آنچیزی باشد که متا بوده، هنوز هم هست و خواهد بود: یک شرکت فناوری متمرکز که به سهامداران خود وابسته است و ضریب اعتماد کاربرانش به آن مطلقاً صفر است! در نتیجه استفاده از این دستورالعمل، باعث موفقیت در متاورس نمیشود!
Uhive
پس موفقیت در متاورس چگونه است؟ موفقیت در متاورس با آموزش، و با توانمندسازی از طریق پروژههای Web3 مانند Uhive شکل میگیرد. که پلتفرمهای متاورس را با ویژگیهای اصلی Web3 میسازند. این در نهایت به تمرکززدایی، اقتصادهای خالق و شفافیت با فناوری بلاک چین میشود. تکرار میکنم: 40.000 گزارش در ساعت واقعاً بر الگوریتم محتوا تأثیر میگذارد. اگر واکنش فیس بوک به آنها به صورت بلادرنگ بود، نتیجه متفاوتی حاصل میشد.
به دلیل وعده قابلیت همکنشپذیری ( interoperability ) که Web3 داده است، نگه داشتن این نوع محتوا و پیامدهای آن برای جوامع و گروههای خاص، بسیار سخت خواهد بود.
به همین دلیل، Uhive پروتکل ابتکاری Magna Carta یا (MCI) را ایجاد کرد که یک پروتکل غیرمتمرکز برای مدیریت جامعه است. هدف MCI این نیست که پلتفرمزدایی کند یا کسی را تحت الشعاع خود قرار دهد، ( Uhive اصلاً این توانایی را ندارد). این پروتکل ایجاد شده است تا به همه افرادی که از این پلتفرم استفاده میکنند، توانایی تعدیل محتوا و اقدام جمعی بر روی محتوا را بدهد. تیم Uhive نمیتواند تصمیم بگیرد که آیا کسانی که در شورشهای کنگره شرکت کردهاند، باید این کار را انجام دهند یا خیر. اما وقتی اکثریت قریب به اتفاق کاربران تصمیم میگیرند برای کاهش دسترسی به یک محتوای خاص اقدام کنند، این فرآیند بلافاصله در Uhive انجام میپذیرد.
به دلیل ماهیت فراگیر متاورس، پلتفرمهایی که برای آداپته شدن با آن رویکردی غیرمتمرکز اتخاذ نمیکنند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد. به تأثیر یک محتوای سمی که همهگیر میشود فکر کنید؟ ده برابر آسیب وارد میکند و تعدیل و مدیریت این نوع محتوا نیز دشوار خواهد بود.
چرا مدیریت متمرکز فیس بوک نمیتواند این مشکلات را حل کند؟
همانطور که گفته شد، به دلیل ماهیت فراگیر متاورس، پلتفرمهایی که برای آداپته شدن با آن رویکردی غیرمتمرکز اتخاذ نمیکنند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد. مدیریت این نوع محتوا و پیامدهای آن برای جوامع و گروههای خاص بسیار سخت خواهد بود. این مشکلات به پلتفرمهای خاص در این صنعت سرایت میکند. جایی که یک تیم مدیریت متمرکز با تنها یک تخصص خاص، نمیتواند هر اشتباه و خبر دروغی را شناسایی و اصلاح کند. تنها کاربران، و خود جوامع هستند که میتوانند این کار را انجام دهند.
نتیجهگیری
Uhive یک اپوزیسیون در برابر تعدادی از ویژگیهای نوظهور در شبکههای اجتماعی است که هنجارهای دهههای گذشته را میشکنند و وضعیت موجودی را که اکنون بین Big Tech و کاربران شبکههای اجتماعی وجود دارد، مختل میکند. در حالی که اینها شامل پروتکلهای Oasis و Magna Carta میشود، جاهطلبانهترین و گستردهترین هدف Uhive این است که تمام ثروت و موفقیت خود را از طریق یک پیشنهاد درآمد جهانی، با همه به اشتراک بگذارد. به این صورت که سود سهام بدون هیچ قید و شرطی (از طریق توکنها) به صورت روزانه بین همه کاربران فعال تقسیم میظشود. به عبارت سادهتر، موفقیت و ثروت نباید فقط بین کسانی که سهامدار Uhive هستند تقسیم شود. بلکه همه کسانی که در موفقیت Uhive مشارکت دارند، باید سهمی از آن ببرند!
منبع: HackerNoon نویسنده: Uhive
Leave feedback about this