1 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
امنیت سایبری

شش نوع حمله سایبری که احتمال روبرو شدنتان با آن‌ها زیاد است

حملات سایبری

آیا رایج ترین انواع حمله سایبری را می‌شناسید؟ اگر در پاسخ دادن به این سوال مطمئن نیستید، بدانید که این فقط مشکل شما نیست. بسیاری از مردم انواع مختلف تهدیدات سایبری را نمی‌شناسند. اما از آنجایی که امروزه کسب‌ و کارهای زیادی فعالیت خود را به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند. داشتن دانش و مهارت‌های لازم برای محافظت از خود، در برابر مجرمان سایبری امری مهم است.

در این مقاله، برخی از رایج‌ترین حملات سایبری را معرفی خواهیم کرد و توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید از خودتان در برابر آن‌ها دفاع کنید.

اجتماعی (امنیت) را پوشش می‌دهد.

حملات فیشینگ

حملات فیشینگ یکی از رایج‌ترین انواع حملات سایبری است. این حملات زمانی اتفاق می‌افتند که مجرمان سایبری ایمیل‌هایی ظاهراً قانونی را ارسال می‌کنند که در واقع برای به اشتباه انداختن گیرنده به منظور ارائه اطلاعات حساس، کلیک کردن بر یک پیوند مخرب یا دانلود یک فایل آسیب‌زا طراحی شده‌اند.

مهاجمان می‌توانند با ارسال پیامی که حاوی درخواست فوری کمک است، حمله فیشینگ را با موفقیت انجام دهند. این کار کاربران را فریب می‌دهد تا بر روی پیوندی کلیک کنند که ظاهراً جزئیات بیشتری را ارائه می‌دهد یا آن‌ها را به مکان صحیحی برای ارائه اطلاعات هدایت می‌کند. فیشرها همچنین ممکن است با ایجاد وب‌سایت‌هایی که بسیار شبیه به وب‌سایت‌های قانونی هستند، حملاتی را انجام دهند. اگر کاربر به جزئیات توجه نکند، ممکن است به راحتی وب‌سایت جعلی را با وب‌سایت واقعی اشتباه بگیرد.

حملات مهندسی اجتماعی

حملات مهندسی اجتماعی یکی دیگر از انواع رایج حملات سایبری است. تکنیک‌های مهندسی اجتماعی تلاش می‌کنند افراد را فریب دهند تا اطلاعات حساسی را در اختیار مهاجم قرار دهند یا به مهاجم این توانایی را می‌دهند تا  بدون اطلاع کاربر، از رایانه او برای اهداف تهاجمی استفاده کند.

این نوع حمله نه تنها به دانش فنی بلکه به سطح معینی از مهارت‌های اجتماعی از سوی مهاجم نیاز دارد. بر خلاف سایر روش‌های جرایم سایبری، مهندسی اجتماعی تقریباً به‌طور کامل بر تعامل انسانی متکی است. همچنین حمله مهندسی اجتماعی یکی از چالش برانگیزترین انواع حملات سایبری است، زیرا تشخیص این‌که این حملات چه زمانی در حال وقوع هستند، همیشه آسان نیست.

باج افزار (Ransomware)

حمله باج‌افزار زمانی شروع می‌شود که هکرها کنترل کامپیوتر هدف را در دست گرفته و فایل‌های ذخیره شده روی آن را رمزگذاری می‌کنند. سپس مهاجم از شخص یا سازمان هدف می‌خواهد که برای رمزگشایی فایل‌ها، معمولاً از یک روش غیر قابل ردیابی مانند بیت‌کوین، باج بپردازد.

این نوع حمله سایبری معمولاً با استفاده از تروجان‌ها یا نوع دیگری از بدافزارهای منتشر شده با استفاده از ایمیل‌های فیشینگ یا تکنیک‌های مهندسی اجتماعی انجام می‌شود. بر اساس گزارش منتشر شده توسط PurpleSec در سال 2021، باج‌افزارها سالانه بیش از 75 میلیارد دلار برای مشاغل هزینه می‌تراشند. 

بدافزار (Malware) و ویروس

مجرمان سایبری اغلب تلاش می‌کنند بدافزار یا ویروسی را بر روی رایانه هدف نصب کنند. تا به آن دسترسی پیدا کرده و از آن برای اهداف خود استفاده کنند. این کار با حمله به دستگاه یا شبکه‌ای که متعلق به شخص یا سازمان هدف است، انجام می‌پذیرد. بر اساس آمار PurpleSec در سال 2021، 92 درصد بدافزارها از طریق ایمیل ارسال می‌شوند.

اگر متوجه شدید که رایانه شما بسیار کندتر از حد معمول کار می‌کند یا مکرراً خراب می‌شود، ممکن است یک مهاجم بدون اطلاع شما در حال استفاده از آن باشد. اگر متوجه فعالیت غیرعادی در دستگاه خود شدید، سعی کنید در اسرع وقت متوجه شوید که چه چیزی باعث بروز این مشکل شده است. برای محافظت از خود در برابر حملات بدافزار و ویروس، تمام آنتی‌ویروس‌ها و نرم‌افزارهای امنیتی خود را به‌روز نگه‌دارید. و اقدامات ایمنی را برای خود تبدیل به یک عادت کنید.

حملات انکار سرویس (Dos)

حمله انکار سرویس (DoS) یکی از رایج‌ترین انواع حملات سایبری است. حملات DoS به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که یک ریسورس آنلاین را آفلاین می‌کنند و ترافیک آن را تا حدی پر می‌کنند که از کار می‌افتد یا بسیار کند می‌شود. مجرمان سایبری ممکن است دست به حمله DoS بزنند چرا که می‌خواهند به اطلاعات ذخیره شده در یک دستگاه یا وب‌سایت دسترسی پیدا کنند یا فعالیت‌های شخص یا سازمانی را که مسئول اجرای ریسورس هدف است را مختل کنند.

اگر مسئول مدیریت وب‌سایت‌ها یا دستگاه‌هایی هستید که داده‌های مهم در آن‌ها ذخیره شده است، سعی کنید از خدماتی مانند Elastic Compute Cloud (EC2) و Amazon Web Service (AWS)، به منظور محافظت از منابع خود در برابر حملات DoS استفاده کنید. EC2 و AWS گزینه‌هایی برای Scaling خودکار ارائه می‌کنند که با تجربه ترافیک بیشتر، ظرفیت سرور را افزایش می‌دهد و انجام موفقیت‌آمیز یک حمله DoS را برای مهاجمان دشوارتر می‌سازد.

حملات جاسوسی (Spyware) و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم (Adware)

حملات سایبری با استفاده از Spyware و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم Adware اغلب شناسایی نمی‌شوند. این شکل از حملات عموماً شامل نصب نرم‌افزار بر روی کامپیوتر کاربر بدون اطلاع یا رضایت او صورت می‌گیرد. مجرمان سایبری معمولاً  این حملات را برای استفاده از دستگاه هدف، به دلایل خاص خود صورت می‌دهند؛ مانند جاسوسی سایبری یا ارائه تبلیغات برای محصولاتی که برای مهاجمان کسب درآمد می‌کند.

می‌توانید با آپدیت نگه داشتن آنتی‌ویروس و نرم‌افزار امنیتی، اجتناب از وب‌سایت‌ها و برنامه‌های مشکوک و بررسی منظم تنظیمات مرورگر خود، به این منظور که بدون اطلاعتان تغییر نکرده باشند، در برابر Spywareها و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم از خود محافظت کنید.

دانش امنیتی خود را افزایش دهید

با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های حمله مجرمان سایبری نیز پیشرفت می‌کند. انگیزه‌های آن‌ها ممکن است در موقعیت‌های مختلف متفاوت باشد، اما تاکتیک‌های آنان دائماً در حال تغییر است. به همین دلیل مهم است که انواع مختلف حملات سایبری را بشناسید و برای محافظت از خود و شرکتتان اقدامات لازم را انجام دهید.

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X