بیشتر کمالگرایانی که در حوزه بیت کوین فعالیت میکنند، پس از خواندن این پست، از آن متنفر خواهند شد. اما اگر بخواهم به عنوان یک وبلاگ نویس کریپتو بیطرف بمانم، باید به خوب، بد و زشت این ماجرا نگاه کنم و این دقیقاً همان کاری است که در پست امروز انجام میدهیم. امروز بررسی میکنیم که چرا ممکن است بیت کوین شکست بخورد.
چیزی که جهان از بحران مالی سال 2008 آموخت، این است که هیچ چیز آنقدر بزرگ نیست که شکست نخورد. منتقدان کریپتو، نظر مشابهی درباره بیت کوین دارند و ادعا میکنند که این ارز دیجیتال دیر یا زود محکوم به شکست است.
در حالی که هنوز بسیاری از ما به دائمی و اجتناب ناپذیر بودن پادشاهی بیت کوین اعتقاد داریم، شرایط ضعیف بازار کریپتو باعث شده است که بیت کوین بیش از نیمی از ارزش خود را از دست بدهد. این اتفاقات حیرت آور، باعث شده است که صدای مخالفان بیشتر شنیده شود. که این یک موضوع تلخ است.
در این مقاله، به برخی از دلایلی که بسیاری از تحلیلگران مالی، طبق آنان معتقداند که نابودی بیت کوین نزدیک است، میپردازیم. و برای شفافیت، کمی شبیه به کیانو ریوز در وکیل مدافع شیطان عمل میکنیم! بالاخره این یک مطلب درباره کریپتو است و بر باورهای علاقهمندان به ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارد و در نهایت، هدف این است که شما دیدی واقعگرایانه از سرنوشت بازار BTC داشته باشید.
بیت کوین چیست؟
از آنجایی که به طور تصادفی به این پست برخورد کردهاید، باید با بیت کوین و بلاک چین آشنایی داشته باشید. برای شروع، باید تفاوت بین Bitcoin و bitcoins را بدانید. اولی به کانسپت کلی این تکنولوژی (بلاک چین)، جامعه آن و پروتکل نرم افزار اشاره دارد. از سوی دیگر، bitcoins (بدون حروف بزرگ) واحد پولی این تکنولوژی بلاک چین را نشان میدهد که گاهی اوقات به اختصار BTC نامیده میشود.
با آشنایی به اصول اولیه بیت کوین، توجه به این نکته ضروری است که تمام تراکنشهای آن در یک دفتر کل غیر متمرکز ثبت میشود و کپیهایی از آن اطلاعات در سرورهای جهانی ذخیره میشود. این سرورها که nodes هم نامیده میشوند، میتوانند توسط هر کسی که با کامپیوتر، موبایل یا تبلت به اینترنت متصل میشود، نصب شوند. بنابراین، به جای تکیه بر یک نقطه اعتماد، مانند بانکهای مرکزی، این node ها به شیوه رمزنگارانه درباره این که چه کسی coins را در اختیار داشته باشد، توافق میکنند.
پس چرا بیت کوین شکست خواهد خورد؟
در طول این سالها، هر چه بیت کوین محبوب تر میشد و در بازار کریپتو بیشتر رشد میکرد، سختتر، گرانتر و کندتر میشد. اکثر تراکنشها برای تکمیل شدن به حدود 10 تا 30 دقیقه زمان نیاز دارند و در سال گذشته، میانگین کارمزد تراکنش حدود 20 دلار بوده است. که در بسیاری از موارد، از آنچه که پلتفرمهای پرداخت سنتی دریافت میکنند، بیشتر است.
علاوه بر این، بیثباتی قیمت بیت کوین آن را به سرمایهای تبدیل کرده است که ارزش آن در عمل مشخص نیست. به همین دلیل، منتقدان سفت و سخت بیت کوین استدلال کردهاند که این ارز دیجیتال، به نقش مالیای که ظاهراً برای ایفای آن ایجاد شده است، عمل نمیکند.
در پاراگرافهای زیر پیشبینیهای درستی وجود دارد که با دلایل اولیه ایجاد بیت کوین در تناقض هستند:
سه دلیل برای شکست بیت کوین
1- هیچ نیروی تثبیتکنندهای پشت خود ندارد
یک ارز بیثبات نمیتواند کار کند. بنابراین، بیت کوین به دلیل نوساناتش، یک ابزار مبادله افتضاح است.
به دلیل نوساناتی که بیت کوین دارد، مردم از آن کمتر به عنوان وسیله پرداخت استفاده میکنند. زیرا امیدوارند ارزش آن در آینده نزدیک تا مقدار خاصی افزایش یابد. به طور مشابه، فروشندگان ممکن است از پذیرش بیت کوین به عنوان پول خودداری کنند. زیرا نگران این هستند که ارزش آن در کوتاه مدت کاهش پیدا کند.
2- ارزش ذاتی ندارد
دولتها میتوانند از شهروندان و مشاغل مالیات بگیرند، اموال عمومی را بفروشند، اوراق قرضه منتشر کنند و برای حمایت از بازارهای مالی، از روشهای دیگری استفاده کنند.
با این حال، بیت کوین فقط زمانی ارزش دارد که شخص دیگری در یک صرافی ارز دیجیتال، حاضر باشد آن را بخرد. در نتیجه هیچ ارزش ذاتیای ندارد.
اما علاقهمندان به بیت کوین به شما خواهند گفت، که ارزش بیت کوین مانند ارزش طلا، از نادر بودن آن ناشی میشود. کد کامپیوتری حاکم بر بیت کوین، محدودیت ثابتی شامل 21 میلیون واحد تعیین کرده است، از این تعداد نزدیک به 19 میلیون واحد استخراج شده است. با این حال، کمیاب بودنی که خودخواسته ایجاد شده، به سختی ارزشآفرینی میکند.
به نظر میرسد که سرمایهگذاران کریپتو، بر اساس یک فرضیه احمقانهتر هم عمل میکنند. این فرضیه بیان میکند تمام چیزی که برای کسب سود از یک سرمایهگذاری لازم است، یافتن خریدار آماده برای پرداخت قیمت بالاتر است.
3- استخراج بیت کوین دوستدار محیط زیست نیست
انتقادات زیادی بر علیه ماینرهای بیت کوین، که با استفاده از قدرت پردازش بالای دستگاههایشان پاداش کریپتو دریافت میکنند، وجود دارد.
بر اساس برخی برآوردها، شبکه بیت کوین به اندازه کشورهایی مانند نروژ و آرژانتین انرژی مصرف میکند. این موضوع و انبوه زبالههای الکترونیکی که دستگاههای تخصصی مورد نیاز برای استخراج بیت کوین تولید میکنند، توسط کارشناسان محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است.
چیزی که منتقدان بیت کوین میگویند
بیت کوین منتقدان زیادی دارد. در سطرهای زیر، سه تن از قدرتمندترین و شکاکترین دشمنان آن را مشاهده میکنید.
وارن بافت
وارن بافت مدتهاست که مدعی است سرمایهگذاری کریپتو پایان خوشی نخواهد داشت. بزرگترین نگرانی او این است که بیت کوین یک دارایی سوداگرانه و بدون ارزش ذاتی است و چیزی تولید نمیکند.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی خاطر نشان کرد:
«زمانی که داراییهای غیر مولد را میخرید، تمام چیزی که روی آن حساب میکنید، این است که آیا نفر بعدی به شما پول بیشتری میدهد یا خیر. زیرا آنها هم به همین نفر بعدی فکر میکنند. اما خود دارایی چیزی ایجاد نمیکند».
بیل گیتس
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، دلیل دیگری برای نخریدن بیت کوین دارد: نگرانی برای محیط زیست.
وی در مصاحبه اخیر خود اظهار داشت:
«بیت کوین در هر تراکنش، از برق بیشتری نسبت به سایر مکانیسمهای شناختهشده برای بشر استفاده میکند».
پیتر شیف
پیتر شیف، مدیر عامل و استراتژیست ارشد Euro Pacific Capital است و به گفته او، تنها ارز دیجیتالی که ارزش حمایت دارد، آنی است که پشتوانه طلا داشته باشد.
Schiff در مصاحبه با Kitco News گفت:
«فقط ارزهای دیجیتالی که پشتوانه منطقی دارند، قابل اعتماد خواهند بود. من ارز کاغذی فیات، که یک ارز کاغذی با پشتوانه پول واقعی است را دوست ندارم. و بالتبع ارز دیجیتال فیات را هم دوست ندارم. ولی اگر شما یک ارز دیجیتال با پشتوانه طلا و قابل بازخرید با طلا دارید، این عالی است».
رقبای بیت کوین / چرا آنها فکر میکنند که بیت کوین سقوط خواهد کرد؟
همانند منتقدان، سازندگان سایر ارزهای دیجیتال (altcoins) معتقدند که بیت کوین شکست خواهد خورد. اکثر این توسعه دهندگان از کم و کاستیهای شبکه بیت کوین به عنوان نقطه مبدأ برای معرفی اختراعات کریپتوی خود استفاده کردهاند. از این رو، شکی نیست که چرا اعضای این جوامع مطمئناند که بیت کوین سقوط میکند.
اتریوم
اتریوم دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. این اولین شرکتی بود که قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین را پیاده سازی کرد. این حرکت منجر به شکلگیری چندین نوآوری مهم مانند توکنهای غیرقابل تعویض (NFTs) و امور مالی غیر متمرکز (DeFi) شد که به رشد انفجاری ارزهای دیجتال در سالهای اخیر دامن زدند.
ناتوانی شبکه بیت کوین در استفاده از قراردادهای هوشمند، میتواند آن را در درازمدت منسوخ کند.
کاردانو
کاردانو یک دارایی کریپتو نسل سوم است که به دنبال حل یکی از بزرگترین مشکلات بیت کوین است: توانایی تداوم. بلاک چین کاردانو کسری از انرژی مصرفشده توسط بیت کوین را مصرف میکند و این موضوع، آن را برای مصرفکنندگان دوستدار محیط زیست جذابتر میکند.
در نتیجه، احساس میشود که اگر بیت کوین نتواند مسائل مربوط به مصرف انرژی خود را حل کند، ممکن است جایگاه خود به عنوان ارز دیجیتال برتر را به ارزهایی مثل کاردانو واگذار کند.
سولانا
تمام شبکههای ارز دیجیتال، در مقایسه با بیت کوین که تنها میتواند 7 تراکنش در ثانیه انجام دهد، سریعتر هستند. اما بلاک چین سولانا با توانایی پردازش بیش از 50.000 تراکنش در ثانیه، وارد سطح جدیدی شده است. این موضوع آن را بسیار مقیاسپذیرتر و جذابتر از بیت کوین میکند که سرعت پایینش ممکن است در نهایت این ارز را از کار بیندازد.
سرنوشت بیت کوین موفقیت است یا شکست مطلق؟
بیت کوین از زمان ظهور، پیشرفتهای قابل تحسینی داشته است. از جمله اینکه در السالوادور، به عنوان ارز قانونی شناخته شده است. اما واضح است که یک دارایی دیجیتال، چالشهای متعددی مانند عملکرد، قابلیت تداوم، مقیاسپذیری و نوسان است که باید به آنها رسیدگی شود. در غیر این صورت، ممکن است بنیاد آن ویران شود.
سرسختترین منتقدان این ارز دیجیتال، پیشبینیهای خود از سقوط بیت کوین را بر اساس این مشکلات کلیدی انجام میدهند. در حالی که نزدیک ترین رقبای بیت کوین، قدمهای بزرگی برای حل این مسائل برداشتهاند.
آخرین مورد و نه سادهترین آنها، این است که تعداد معدودی از توسعهدهندگان بیت کوین به صورت خستگیناپذیر در حال کار بر روی این شبکه هستند و به دنبال راهحلهایی برای بهبود آن میگردند. به عنوان مثال، اخیراً اعلام شده که Taproot تلاش میکند بر برخی از مسائل مانند مقیاسپذیری و عملکرد غلبه کند.
منبع: HackerNoon نویسنده: Crypto Fireside
Leave feedback about this