آیا به دنبال ساختن وب سایت هستید؟ فکر کردن به ساختن وب سایت، به خصوص وقتی که اهل فن نباشید، میتواند وحشتناک باشد. اما نگران نباشید. این راهنمایی ساخت آسان وب سایت در وردپرس برای شماست و ما با شما هستیم.
این مطلب دوقسمتی ترجمهای از جامعترین راهنمای گام به گام، درباره ساختن وب سایت وردپرس، بدون هیچ نیازی به کدنویسی است. این راهنما برای کاربران در تمام سنین و سطوح مهارت مفید است.
مراحل زیر، قدمهایی هستند که در این مطلب دوقسمتی، برای راهاندازی یک وب سایت به شما آموزش خواهیم داد:
در این قسمت:
- یافتن و ثبت نام دامنه به صورت رایگان
- نحوه انتخاب بهترین هاستینگ وب
- نحوه نصب وردپرس
- نصب قالب و سفارشیسازی طراحی سایت
- ساخت صفحات جدید در وردپرس
در قسمت بعد:
- سفارشیسازی وردپرس با افزونهها و اکستنشنها
- منابعی برای یادگیری وردپرس و دریافت پشتیبانی
- و در ادامه، ساختن وب سایتهایی با ویژگیهای بیشتر (فروشگاههای اینترنتی، سایتهایی با امکان عضویت کاربران و غیره.)
قبل از این که وارد مراحل آموزش ساختن وب سایت شویم، اجازه دهید برخی از سؤالات متداول در این زمینه را پاسخ دهیم.
در پاسخ به سؤال اول که میدانیم چیست، باید پاسخ دهیم که خیر. برای ساختن وب سایت، نیازی به توسعهدهنده وب ندارید. راهنمای ما برای کاربران غیرمتخصص و غیربرنامهنویس نوشته شده است و یک راه حل بدون کدنویسی را به شما نشان خواهیم داد.
بر حسب این گفته، بیایید نگاهی بیندازیم به همه چیزهایی که برای ساختن یک وب سایت به آنها نیاز دارید:
موارد مورد نیاز برای ساخت یک وب سایت
- نام دامنه: این نام وب سایت شما (مثلاً google.com) است.
- هاستینگ وردپرس: اینجا جایی است که فایلهای وب سایت شما ذخیره میشوند.)
- 45 دقیقه از زمان شما
هزینه ساخت یک وبسایت وردپرس چقدر است؟
یک وب سایت شخصی معمولی میتواند تا صد دلار هزینه داشته باشد. هزینه یک وب سایت تجاری یا فروشگاه اینترنتی میتواند بین 100 دلار تا 30.000 دلار در سال متغیر باشد. ولی پاسخ کامل به این سؤال حقیقتاً بسنگی به نوع وب سایتی دارد که میخواهید بسازید.
ما به همه کاربران خود توصیه میکنیم که از یک وب سایت کوچک شروع کنند و سپس با رشد کسب و کارشان، ویژگیهای بیشتری را به وب سایت خود اضافه کنند. به این ترتیب در هزینههای خود صرفهجویی میکنید، ضررهای احتمالی را به حداقل میرسانید و از هزینههای اضافی خودداری میکنید.
در این راهنما، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه با کمتر از 100 دلار، یک وب سایت بسازید.
بهترین پلتفرم ساختن وب سایت کدام است؟
سایتسازهای زیادی وجود دارند که به شما در راهاندازی یک وبسایت کمک کنند. توصیه میکنیم برای ساختن وب سایت خود، از وردپرس استفاده کنید.
وردپرس محبوبترین پلتفرم وب سایت در جهان است و تقریباً 43% از تما م وب سایتهای جهان را زیر پوشش خود دراد.
وردپرس رایگان، و اپن سورس است و هزاران قالب پیشساخته و افزونه دارد. این ویژگی آن را بسیار انعطافپذیر میکند و به جز آن، وردپرس تقریباً با هر ابزار و سرویس شخص ثالثی که در اختیار صاحبان وب سایت است کار میکند.
چگونه از این آموزش ساختن وب سایت نهایت استفاده را ببریم؟
این یک آموزش گام به گام در مورد نحوه ساخت یک وب سایت است. ما آن را به مراحل مختلف تقسیم کردهایم و همه چیز را از ابتدا تا انتها در اختیار شما قرار دادهایم. تنها لازم است که دستورالعملها را دنبال کنید، و در پایان یک وب سایت حرفهای خواهید داشت.
پس از ساختن وب سایت خود در ورپرس نهایت لذت را ببرید.
مرحله 1 – راه اندازی وب سایت
یکی از رایج ترین اشتباهاتی که مبتدیان مرتکب میشوند، انتخاب پلت فرم وب سایت اشتباه است. خوشبختانه، شما اینجا هستید، بنابراین مرتکب این اشتباه نخواهید شد.
برای اکثر کاربران، یک سایت WordPress.org خودمیزبان (Self-hosted) راه حل فوقالعادهای حساب میشود وردپرس دارای هزاران قالب و افزونه است که به شما امکان میدهد هر نوع وب سایتی که دوست دارید را ایجاد کنید.
دانلود وردپرس برای همه رایگان است و هر کسی میتواند بدون هیچ محدودیتی از آن برای ساخت هر نوع وب سایتی استفاده کند.
اگر وردپرس رایگان است، پس هزینههای آن از کجا تامین میشود؟
وردپرس رایگان است، زیرا شما باید بابت نام دامنه سفارشی و ارائه دهنده هاستینگ وب خود هزینه کنید.
نام دامنه، همان آدرس وب سایت شما در اینترنت است. این همان چیزی است که کاربرانتان در مرورگرهای خود تایپ میکنند تا به سایت شما برسند. (به عنوان مثال imhmdi.com یا google.com).
در مرحله بعد، به هاستینگ وب سایت نیاز خواهید داشت. همه وب سایتهای موجود در اینترنت، به یک هاست وب برای ذخیره فایلهای وب سایت خود نیاز دارند. هاست، خانه وب سایت شما در اینترنت خواهد بود.
یک نام دامنه معمولاً 14.99 دلار در سال هزینه دارد و هزینه هاستینگ از 7.99 دلار در ماه شروع میشود.
این برای اکثر افرادی که تازه شروع به کار کردهاند (به خصوص در ایران که دلار در آن بسیار گران است!)، هزینه گزافی است. خوشبختانه، Bluehost موافقت کرده است که به کاربران خود یک نام دامنه رایگان و بیش از 60% تخفیف در هاستینگ وب ارائه دهد.
← برای درخواست این آفر انحصاری Bluehost اینجا را کلیک کنید
Bluehost یکی از بزرگترین شرکتهای هاستینگ در جهان است. آنها همچنین شریک رسمی وردپرس برای هاستینگ هستند. آنها از سال 2005 با وردپرس کار میکنند و متعهد به کمکهای اجتماعی هستند.
بیایید جلوتر برویم و نام دامنه و هاست مورد نیازمان را خریداری کنیم.
ابتدا باید یک پنجره جدید در مرورگرتان باز کنید و به وب سایت Bluehost بروید. سپس روی دکمه سبز Get Started Now کلیک کنید.

این دکمه شما را به صفحه قیمتگذاری میرساند که در آن باید یک طرح هاستینگ وب سایت را برای خود انتخاب کنید. طرحهای پایه و پلاس از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

برای انتخاب طرحی که دوست دارید، باید روی Select کلیک کنید و وارد مرحله بعد شوید.
در صفحه بعدی، از شما درخواست میشود نام دامنه جدیدی را انتخاب کنید.

در حالت ایدهآل، شما باید یک دامنه .com انتخاب کنید. مطمئن شوید که این نام به کسب و کارتان اشاره میکند، تلفظ و املای آن آسان است و به سادگی در خاطر میماند.
پس از انتخاب نام دامنه، برای ادامه روی دکمه next کلیک کنید.
اکنون از شما خواسته میشود اطلاعات حساب خود مانند نام، آدرس، ایمیل و غیره را ارائه دهید.
در این صفحه، موارد اضافی اختیاری را نیز مشاهده خواهید کرد که میتوانید خریداری کنید. ما معمولاً خرید این موارد اضافی را توصیه نمیکنیم، چرا که بعداً و بر حسب نیازتان میتوانید این کار را بکنید.

در مرحله بعد، برای تکمیل خرید میتوانید اطلاعات خود را اضافه کنید
پس از تکمیل خرید خود، ایمیلی حاوی جزئیات نحوه ورود به کنترلپنل هاستینگ وب خود (cPanel) دریافت خواهید کرد.
این داشبورد اکانت هاستینگ شماست که در آن همه چیزهای لازم، مانند دریافت پشتیبانی، راهاندازی ایمیل و غیره را مدیریت میکنید. مهمتر از همه، اینجا جایی است که وردپرس را نصب خواهید کرد.
مرحله 2 – وردپرس را نصب کنید
هنگامی که با استفاده از لینک مطلب ما با Bluehost ثبت نام میکنید، آنها به طور خودکار وردپرس را برای شما نصب میکنند. آنها این کار را برای این انجام میدهند که ساختن وب سایت برای کاربران غیرمتخصص را آسانتر کنند.
این بدان معناست که شما تنها لازم است وارد حساب Bluehost خود شوید و سپس برای شروع، روی دکمه Login to WordPress کلیک کنید. این فرآیند راهاندازی، منحنی یادگیری مورد نیاز برای ساخت یک وب سایت را کاهش میدهد.

همچنین میتوانید با مراجعه مستقیم به yoursite.com/wp-admin مستقیماً از مرورگر خود وارد داشبورد وردپرس شوید.
همچنین میتوانید از حساب Bluehost خود برای ایجاد چندین وب سایت استفاده کنید. به سادگی به بخش My Sites بروید و از نصبکننده وردپرس (با یک کلیک) برای ساختن وب سایت های اضافی استفاده کنید.
اگر از سرویس هاستینگ وب سایت وردپرس دیگری مانند SiteGround، Hostinger، HostGator، WP Engine و غیره استفاده میکنید، میتوانید راهنمای نحوه نصب وردپرس بر روی سایت خود را در این سایت (به زبان انگلیسی) مطالعه کنید.
پس از راهاندازی وردپرس، شما آماده این هستید که طراحی وب سایت خود را با یک قالب جدید و ایجاد برگههای جدید، سفارشیسازی کنید.
سخت بود؟ معلومه که نه.
حالا بیایید به مرحله بعد برویم و طراحی (design) وب سایت خود را انتخاب کنیم.
مرحله 3 – قالب خود را انتخاب کنید
ظاهر و جلوههای بصری سایت وردپرس شما، توسط یک تم وردپرس کنترل میشود.
قالبهای وردپرس قالبهایی هستند که به صورت حرفهای طراحی شدهاند و میتوانید با نصب آنها بر روی وب سایت خود، ظاهر آن را تغییر دهید.
به طور پیشفرض، هر سایت وردپرس دارای یک تم اولیه است. اگر از وب سایت خود بازدید کنید، در آن ابتدا چیزی شبیه این خواهد بود:

این برای اکثر کاربران، جذاب نیست.
اما نگران نباشید. هزاران قالب وردپرس رایگان و پولی وجود دارد که میتوانید آنها را در سایت خود نصب کنید.
میتوانید تم خود را از داشبورد مدیریت وردپرس تغییر دهید. وارد صفحه Appearance » Themes شوید و سپس روی دکمه Add New کلیک کنید.

در صفحه بعدی، میتوانید از بین 9600 تم رایگان وردپرس که در فهرست رسمی تمهای WordPress.org موجود هستند، جستجو کنید. شما میتونید آنها را بر اساس فیلترهای میزان محبوبیت (popular)، جدیدترین، توصیهشدهترین و همچنین فیلترهای ویژگی (مانند قالبهای صنعتی، layout، و غیره) sort کنید.

برای تکمیل این راهنما، ما از Bento استفاده خواهیم کرد. این یک قالب وردپرس رایگان چندمنظوره با گزینههای طراحی انعطافپذیر برای انواع وب سایتها است.
دیگر قالبهای خوب وردپرس که ما توصیه میکنیم، Astraیا Divi هستند.
اگر به دنبال ساخت یک قالب وردپرس کاملاً سفارشی هستید، توصیه میکنیم برای این کار از سازنده قالب SeedProd استفاده کنید.
نحوه نصب قالب در وردپرس
اگر نام قالب رایگانی که میخواهید نصب کنید را میدانید، میتوانید با وارد کردن نام آن در قسمت جستجو به دنبال آن بگردید. وردپرس قالب را در نتایج جستجو به شما نشان میدهد. شما باید نشانگر موس خود را روی آن قالب ببرید و روی دکمه Install کلیک کنید.

هنگامی که قالب خود را نصب کردید، میتوانید با کلیک بر روی لینک Customize در منویی که ظاهر میشود، آن را سفارشیسازی کنید.
با این کار، Theme Customizer راهاندازی میشود که در آن میتوانید تنظیمات قالب خود را در پیشنمایش زنده وب سایت خود تغییر دهید.

اگر از یکی از قالبهای جدیدتر Full site editing استفاده میکنید، نسخه دیگری از سفارشیساز سایت را خواهید دید.
سفارشیساز (Customizer) پیشفرض وردپرس و Full site editing، تجربه سفارشیسازی واقعی با drag & drop را ارائه نمیدهند.
به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان وب سایت و صاحبان مشاغل کوچک، به منظور سفارشی کردن هر قالب مطابق با نیازهای خود، و برای بهروزرسانی فونتها، تغییر استایلها، رنگها و موارد دیگر، از افزونههای صفحهساز وردپرس مانند SeedProd استفاده میکنند.
شما حتی میتوانید بدون نوشتن هیچ کدی، یک قالب وردپرس کاملاً سفارشی ایجاد کنید.

به یاد داشته باشید، لازم نیست همه تنظیمات قالب را فوراً نهایی کنید. هنگامی که محتوایی در وب سایت خود منتشر میکنید، میتوانید آن را بسیار بهتر سفارشیسازی کنید.
بیایید ببینیم که چگونه محتوای جدید به سایتمان اضافه کنیم.
مرحله 4 – محتوای جدید به وب سایت خود اضافه کنید
وردپرس دارای دو نوع محتوای پیشفرض به نام post (نوشته) و page (برگه) است. نوشتهها بخشی از الگوی وبلاگنویسی هستند و به ترتیب زمانی معکوس ظاهر میشوند. (موارد جدیدتر ابتدا نمایش داده میشوند).
از سوی دیگر، برگهها به معنای محتوای ایستا از نوع one-off هستند. مانند صفحه درباره ما، تماس با ما، سیاست حفظ حریم خصوصی، صفحه فرود سفارشی و غیره.
وردپرس به طور پیشفرض، پستهای وبلاگ شما را در صفحه اول وبسایتتان نشان میدهد. شما میتوانید آن را تغییر دهید و کاری کنید که وردپرس یک صفحه ایستا (static) را به عنوان صفحه اصلی وب سایت شما نشان دهد. (ما در این راهنما به شما خواهیم گفت که چگونه این کار را انجام دهید).
میتوانید یک صفحه جداگانه برای وبلاگ یا بخش اخبار خود ایجاد کنید تا نوشتههای اخیر خود را نشان دهید. از طرف دیگر، میتوانید یک وب سایت بدون بخش وبلاگ استفاده کنید.
حالا که این موضوع را میدانیم، بیایید یک محتوا به وب سایتمان اضافه کنیم. بهتر است با افزودن چند صفحه به سایت وردپرس خود شروع به کار کنید. اگر در حال حاضر محتوای کافی برای این صفحات ندارید، نگران نباشید. همیشه میتوانید آنها را ویرایش و بهروزرسانی کنید.
به Pages » Add New page در بخش مدیریت وردپرس بروید. با این کار، به صفحه ویرایشگر صفحه میروید که بسته به موضوع شما، شبیه به چنین چیزی خواهد بود:

ابتدا باید یک عنوان برای صفحه خود انتخاب کنید. اجازه دهید این صفحه را Home بنامیم.
پس از آن، میتوانید محتوا را در ویرایشگر متن زیر اضافه کنید. شما میتوانید متن، لینک، عکس، ویدئو، موسیقی و غیره را در برگه یا نوشته خود اضافه کنید.
پس از افزودن محتوا به صفحه خود، میتوانید بر روی دکمه Publish کلیک کنید تا آن را در وب سایت خود منتشر کنید.
میتوانید با اضافه کردن صفحات بیشتر برای بخشهای مختلف وب سایت خود، این روند را ادامه دهید. به عنوان مثال، یک صفحه درباره ما، یک صفحه تماس با ما، و یک صفحه بلاگ برای نمایش پستهای وبلاگ.
اکنون اجازه دهید چند پست (نوشته) به وب سایت اضافه کنیم.
به بخش Posts » Add New در داشبورد مدیریت وردپرس خود بروید. وارد قسمتی میشوید که بسیار شبیه به افزودن برگه در بخش قبلی است.

شما میتوانید از این طریق پست اضافه کنید و سپس محتوا را در ویرایشگر بصری پست اضافه کنید. شما همچنین متوجه برخی گزینههای اضافی در نوار کنار خواهید شد. مانند قالبهای پست، دستهبندیها، تصویر شاخص و برچسبها.
میتوانید روی دکمه Save کلیک کنید تا پست خود را به عنوان پیشنویس ذخیره کنید یا روی دکمه انتشار کلیک کنید تا محتوا در سایتتان قابل مشاهده باشد.
مرحله 5 – سفارشیکردن و بهینهسازی وب سایت
اکنون که چند محتوا برای وب سایت خود ایجاد کردید، میتوانید آنها را سفارشیسازی کنید تا برای کاربرانتان قابل ارائه باشد.
بیایید با تنظیم یک صفحه اول ثابت (که به عنوان صفحه اصلی نیز شناخته میشود) شروع کنیم.
راه اندازی صفحه اول ثابت (Static)
به صفحه Settings » Reading در داشبورد مدیریت وردپرس بروید. در زیر گزینه Front page displays روی صفحه اول ثابت Static front page کلیک کنید و سپس صفحاتی را که قبلاً برای صفحات Home و بلاگ خود ایجاد کردهاید، انتخاب کنید.

فراموش نکنید که روی دکمه Save Changes در پایین صفحه کلیک کنید تا تغییرات خود را ذخیره کنید.
وردپرس اکنون از صفحهای به نام Home به عنوان صفحه اول سایت و صفحه Blog برای نمایش پستهای وبلاگ شما استفاده میکند.
تغییر عنوان و Tagline وب سایت
در حین نصب میتوانید عنوان وب سایت خود را انتخاب کنید. وردپرس به طور خودکار یک Tagline به سایت شما اضافه میکند که میگوید: Just another WordPress site.
هر زمان که بخواهید، میتوانید با مراجعه به Settings » General page، عنوان و Tagline وب سایت خود را تغییر دهید.

عنوان سایتتان، نام وب سایت شما مانند WordPressخواهد بود. Tagline معمولاً یک خط نوشته است که وب سایت شما را توصیف میکند.
همچنین در صورت تمایل، میتوانید فیلد Tagline را خالی بگذارید، زیرا افزونههای سئوی وردپرس مانند AIOSEO، Yoast SEO و غیره آن را برای بهینهسازی بهتر موتورهای جستجو override میکنند.
فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود، روی دکمه Save Changes کلیک کنید.
تنظیمات کامنتها
وردپرس دارای یک سیستم داخلی کامنتگذاری است که به کاربران شما امکان میدهد نظراتشان را روی پستهای شما کامنت کنند. این برای تعامل کاربران وردپرس عالی است، اما توسط اسپمرها نیز مورد هدف قرار میگیرد.
برای مقابله با این موضوع، باید Comment Moderation (مدیریت کامنتها) را در وب سایت خود فعال کنید.
به صفحه Settings » Discussions بروید و به بخش Before a comment appears اسکرول کنید. کادر کنار گزینه Comment must be manually approved را تیک بزنید.

فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود، روی دکمه Save Changes کلیک کنید.
ایجاد منوهای ناوبری (Navigation)
منوهای ناوبری یا Navigation به کاربرانتان جازه میدهد تا صفحات یا بخشهای مختلف وب سایت شما را مرور کنند. وردپرس دارای یک سیستم منوی ناوبری قدرتمند است و قالب وردپرس شما از این سیستم برای نمایش منوها استفاده میکند.

بیایید یک منوی ناوبری به وب سایت خود اضافه کنیم.
ابتدا باید به صفحه Appearance » Menus مراجعه کنید. یک نام برای منوی ناوبری خود انتخاب کنید و روی دکمه Create menu کلیک کنید.

اکنون وردپرس منوی ناوبری شما را ایجاد میکند. اما در حال حاضر خالی است.
در مرحله بعد، باید صفحاتی که میخواهید در منوی خود نمایش دهید را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Add to menu کلیک کنید.

متوجه خواهید شد که صفحات انتخابی شما فضای خالی منوی ناوبری را پر میکنند. میتوانید این آیتمهای منو را به بالا و پایین حرکت دهید تا موقعیت آنها را در منو مرتب کنید.

اکنون باید مکان نمایش را انتخاب کنید. این مکانها با قالب وردپرس وب سایت شما تعریف میشوند. معمولاً اکثر قالبهای وردپرس دارای یک منوی اصلی هستند که در هدر وب سایت شما در بالای صفحه ظاهر میشوند.
در نهایت روی دکمه Save menu کلیک کنید تا منوی ناوبری شما ذخیره شود.
اکنون میتوانید از وب سایت خود دیدن کنید تا در عمل منو را مشاهده کنید.
خب، این قسمت از این مطلب دوقسمتی به پایان رسید! در قسمت بعدی (قسمت دوم) از این سلسله مطالب، به بررسی افزونههای مفید و دیگر موارد جزئی خواهیم پرداخت. تا بعد!
Leave feedback about this