تفاوت بین سئو داخلی و سئو خارجی این است که هر کدام از آنها مجموعه متفاوتی از فاکتورهای سئو را هدف قرار میدهند. اولی بر روی تأثیر فاکتورهای سئو که در یک صفحه اتفاق میافتد تمرکز دارد. در حالی که دومی بر روی عوامل خارج از یک صفحه تمرکز میکند.

اما از کجا بفهمیم وب سایت شما به کدام یک از این دو بیشتر نیاز دارد؟ ادامه این مقاله را بخوانید.
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی (که به آن سئو سایت نیز میگویند) عمل بهینهسازی صفحات وب برای کسب رتبه بالاتر در موتورهای جستجو است. این کار شامل بهینه سازی برای محتوای قابل مشاهده و سورس کد HTML است.
تاکتیک نمونه – یافتن موضوعات فرعی مرتبط
اگر صفحه شما برای قرار گرفتن مابین 10 رتبه برتر تلاش میکند، یکی از دلایل آن ممکن است کمبود اطلاعاتی باشد که جستجوگران به دنبال آن هستند. برای اینکه بفهمید اینطور است یا نه، باید موضوعاتی که صفحات برتر پوشش دادهاند را با موضوعاتی تحت پوشش خودتان مقایسه کنید.
این فرآیند را میتوانید با استفاده از ابزار Ahrefs’ Content Gap به طور اتوماتیک انجام دهید. این ابزار آن دسته از کلمات کلیدی را به شما نشان میدهد که صفحات برتر از بابت آنها چنین جایگاهی دارند. اما شما از آنها استفاده نکردهاید.


سئو خارجی چیست؟
سئو خارجی شامل هر گونه تلاشی است که خارج از یک وب سایت برای بهبود رنکینگ در موتورهای جستجو انجام میشود.
تاکتیک نمونه – یافتن چشماندازی برای لینک سازی
بک لینکها یکی از مهمترین فاکتورها در رنکینگ هستند. (در ادامه درباره این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.) شما میتوانید آنها را به صورت ارگانیک به دست بیاورید و یا اینکه آنها را بسازید.
تاکتیکهای زیادی برای لینکسازی وجود دارد. یکی از آنها این است که الگوهای لینکینگ رقبایتان را دنبال کنید تا بتوانید از همان وبسایتها لینک دریافت کنید. برای این کار به یک ابزار بررسی بک لینک نیاز دارید. از آنجایی که لینکهای وبسایتهای جدید احتمالاً بیشترین جابجایی را در رنکینگ دارند، (یعنی سایتهایی که هنوز به شما لینک داده نشدهاند.) بهترین راه برای مشاهده الگوهای لینکینگ، یافتن وب سایتهایی است که به رقبای شما لینک شدهاند، اما به شما نه. شما میتوانید این کار را به راحتی با ابزار Ahrefs’ Link Intersect انجام دهید.


چرا سئو داخلی و خارجی مهم هستند؟
سئو داخلی و سئو خارجی اساساً دو روی یک سکه هستند. سئو زمانی تأثیر بیشتری خواهد داشت که به هر دو شیوه انجام شود. زیرا گوگل از فاکتورهای رتبهبندی که داخل و خارج صفحاتتان اتفاق میافتد، استفاده میکند.
بسته به نیاز خود، گاهی اوقات میتوانید بر روی یکی از این دو شیوه بیشتر تمرکز کنید. اما احتمالاً نباید کل تمرکزتان را روی یکیشان قرار بدهید.
چه عواملی بر سئوی داخلی تأثیر میگذارد؟
در این بخش برخی از مهمترین مواردی را که باید برای کسب رنکینگ بهتر در SERP (صفحههای نتایج موتورهای جستجو) و جذب کلیکهای بیشتر برای محتوای خود رعایت کنید، پوشش خواهیم داد.
نکته: من در مورد عوامل و فاکتورهای شناخته شده رنکینگ صحبت خواهم کرد. آگاهی و استفاده از این عوامل میتواند جایگاه شما در SERP را بهبود ببخشد و در نتیجه، بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت سایت شما جذب کند.
هدف کاربر از جستجو ( Search intent )
هدف کاربر از جستجو، به دلیلی اشاره دارد که به آن منظور جستجو انجام میشود. این یکی از قویترین عوامل در رنکینگ است.
استفاده از Search intent در سئو اینگونه است که آنچه جستجوگران میخواهند هنگام وارد کردن یک عبارت جستجو به دست بیاورند را کشف کنید و سپس بر اساس آن چیز، اطلاعات ارائه کنید. Search intent مسلماً مهمترین فاکتور سئو داخلی است. از این گذشته، ارائه اطلاعات مرتبط و مفید به جستجوگران، کاری است که موتورهای جستجو هر ثانیه باید انجام دهند.

بهینهسازی محتوای شما برای Search intent به دیدن صفحات نتایج جستجو برای یک درخواست اطلاعات (Query) خاص و شناسایی سه Cs هدف کاربر از جستجو خلاصه میشود:
نوع محتوا – نوع محتوای غالب چیست؟ آیا پست وبلاگ، صفحه محصول، ویدئو یا چیز دیگری است؟
فرمت محتوا- برخی از فرمتهای رایج شامل راهنماهای چگونه فلان کار را انجام دهیم، پستهای فهرستکننده، نقد و بررسی، مقایسه و غیره است.
زاویه محتوا- نقطه فروش منحصر به فرد یک قطعه محتوا. به عنوان مثال: بهترین، ارزانترین، و برای مبتدیان.
هنگامی که سه Cs هدف کاربر از جستجو را شناسایی کردید، باید ایده خوبی برای تولید یک محتوای خاص، که گوگل آن را برای جستجوهای خاص به کاربرانش معرفی میکند داشته باشید.
کیفیت محتوا
هدف کاربر از جستجو بسیار مهم است. اما استفاده از آن برای ایجاد «محتوای مفید و قانعکننده» کافی نیست. همچنین باید مراقب کیفیت محتوای خود باشید. این چیزی است که گوگل در مورد آنچه که در یک محتوا به دنبال آن است میگوید:

به نظر میرسد که گوگل قصد دارد همان ویژگیهایی را که خوانندگان در هربخش از محتوا ارزشگذاری میکنند، در الگوریتمهای خود جاگذاری کند. و طبق گفته گوگل، محتوای مورد نظر محتوایی است که:
- خواندنش آسان باشد.
- به وضوح سازماندهی شده باشد.
- تازه باشد.
- منحصر به فرد باشد.
- مطابق با دستورهای E-A-T باشد.
- بر ارائه اطلاعات ضروری برای حل مشکل جستجوگر متمرکز باشد.
اما در عمل، شما همچنین باید محتوای بهتری نسبت به رقبای خود ایجاد کنید. با دیدن این ویدئو در یوتیوب (که البته به زبان انگلیسی است) خواهید آموخت که چگونه این کار را انجام دهید.
URL ها
URL ها یک عامل کوچک در رتبهبندی هستند. آنها در رنکینگ وب سایتها به قدری وزنشان پایین است که جان مولر از گوگل گفت که از نظر سئو بیش از حد ارزیابی میشوند و مردم نباید نگران آنها باشند.
با این حال، دستورالعملهای سئو گوگل،از آدرسهای اینترنتی به عنوان چیزی که باید بهینه کنید نام میبرد. اما شما در حقیقت این کار را برای کاربر انجام میدهید نه برای گوگل.
این بدان دلیل است که کاربر میتواند URL را هم در نوار آدرس و هم در SERP ها بیند و بر اساس اطلاعات آن، ممکن است که به جای برخی نتایج، بر روی نتایج دیگر کلیک کند. و همچنین با دیدن آن متوجه میشود که در کجای وب سایت قرار دارد.
بنابراین، مثالی که از یک URL نامناسب میتوان زد این شکلی است:
http://example.com/folder1/dir1/dir2/dir3/dir422447478/x2/14032015.html
همانطور که میبینید، وبسایت فوق از HTTPS استفاده نمیکند. همچنین URL آن ساختاری بیش از حد تو در تو دارد و واقعاً نشان نمیدهد که صفحه درباره چه چیزی است.
و در اینجا، جایگزین کاربرپسند آن را میبینیم:
https://example.com/seo/ranking-factors.html
عنوان صفحات
عنوان صفحه یکی دیگر از عوامل ریز در رتبهبندی است. گوگل از آنها برای درک بهتر صفحه شما، برای مطابقت بهتر با هدف جستجو استفاده میکند.

به طور طبیعی، در سرچها به دلایل مشابه از عناوین صفحه استفاده میشود: برای درک آنچه میتوان از یک صفحه انتظار داشت. و بنابراین، برای راضی کردن هر دو طرف، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- از یک عنوان چشمنواز و دقیق استفاده کنید. چیزی بنویسید که علاقه کاربران را برانگیزد و به طور دقیق، ویژگیهای پیشنهاد شما را توصیف کند.
- کلمه کلیدی مورد نظر را در عنوان خود وارد کنید. اما به یاد داشته باشید که باید طبیعی به نظر برسد.
- آن را در 60 کاراکتر یا کمتر خلاصه کنید. در غیر این صورت، ممکن است گوگل عنوان شما را بازنویسی و آن را کوتاه کند.
توضیحات متا
توضیحات متا یک عامل رتبهبندی نیستند. اما آنها در SERP ها (درست زیر عنوان صفحه) ظاهر میشوند. بنابراین میتوانند بر آمار کلیک (CTR) تأثیر بگذارند.

از این رو، راه بهینهسازی توضیحات متا این است که فقط بر جستجو تمرکز کنید. در اینجا چند روش خوب برای سئو توضیحات متا وجود دارد:
- توضیحاتی به اندازه کافی قانعکننده بنویسید تا کاربر وادار به کلیک کردن شود. اما هرگز از طعمه کلیکی استفاده نکنید. چرا که نمیخواهید اسمتان بد در برود.
- توضیحات را بیشتر از 920 px نکنید. (SERPSim را امتحان کنید. )
- توضیحاتتان را مرتبط با عنوان صفحه بنویسید. (و بالعکس)
- برای هر صفحه، از توضیحات منحصر به فرد استفاده کنید.
لینکهای خارجی
لینک خارجی پیوندی است که به صفحهای اشاره میکند که در وب سایت شما نیست.

لینکهای خارجی به احتمال زیاد تأثیری در رتبهبندی ندارند. این بدان معنی است که احتمالاً نباید سعی کنید به امید کسب رتبه بهتر، لینکهای خارجی را در محتوای خود نگه دارید.
در عوض، کاری که ممکن است بخواهید انجام دهید این است که از لینکهای خارجی برای ذکر منابع خود استفاده کنید. این به ایجاد مشروعیت، شفافیت و دقت محتوای شما کمک میکند. به عبارت دیگر، با ذکر منابع مطالبتان، با دستورالعملهای کیفیتسنجی E-A-T بیشتر هماهنگ میشود.
نشانه گذاری اسکیما
نشانه گذاری اسکیما کدی است که به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای شما را درک کنند و آن را بهتر در نتایج جستجو نشان دهند.


نشانه گذاری اسکیما شبیه برنامهنویسی است، اما به منحنی یادگیری نزدیک نیست. افزودن نشانه گذاری اسکیما به یک صفحه با پر کردن متا تگ قابل مقایسه است. ابزاری مانند اکستنشن Schema Builder میتواند در این کار به شما کمک کند.
لینکهای داخلی
لینک داخلی پیوندی از صفحه دیگری در همان وب سایت است.
لینکهای داخلی یک عامل رتبهبندی هستند. گوگل از لینکهای داخلی به روشهای مختلفی استفاده میکند:
کشف صفحات جدید: پیوندهای داخلی یک مسیر خزنده (crawl ) برای صفحات هدف فراهم میکنند.
انتقال ارزش لینک بین صفحات خود: لینک داخلی میتواند دیگر صفحات شما را تقویت کند.
برای درک اینکه آن صفحه در مورد چیست: درک محتوای صفحات شما به گوگل کمک میکند تا آنها را رتبهبندی کند. به همین دلیل است که anchor text لینک داخلی نیز اهمیت دارد.
و فراموش نکنیم که لینکهای داخلی به کاربران کمک میکنند محتوا را کشف کنند و وب سایت شما را هدایت کنند.
به دلایل بالا، نباید از لینک سازی داخلی غافل شوید. بهترین کار این است که هنگام ایجاد محتوای جدید، لینکهای داخلی اضافه کنید یا حتی این کار را از طریق یک مرکز محتوا انجام دهید و برای آن به صورت استراتژیک برنامهریزی کنید. و به یاد داشته باشید که برای افزودن لینکهای داخلی به صفحاتتان، هیچ وقت دیر نیست.

صفحه UX
تجربه کاربری ( UX ) یک وب سایت میتواند برای افراد مختلف معانی مختلفی داشته باشد. برای طراحان UX ، این به معنای برداشت کلی از یک وب سایت است. اما در سئو، UX یک صفحه یا وب سایت، به طور اخص به قابلیت استفاده از آن اشاره دارد. این اساساً به معنای حفظ یک رابط کاربری بدون بینظمی، بدون حواسپرتی و با قابلیت استفاده آسان است.
بهبودهای UX معمولاً باید در کل وب سایت اعمال شود، نه فقط صفحات وب. با این حال، اگر میخواهید صفحاتی با طراحی منحصر به فرد داشته باشید، یادتان باشد که طراحی متفاوت به معنای تجربه کاربری متفاوت است.
بنابراین، در اینجا چیزی هست که باید مراقب آن بود:
از قرار دادن pop-up های مزاحم خودداری کنید – این شامل فرمهای ثبت نام، فرمهای خروج و غیره میشود. همین کار را برای هر بنری که طراحی کلی را دستخوش تغییر میکند انجام دهید. (به دستورالعملهای گوگل درباره interstitial ها مراجعه کنید.)
مطمئن شوید که بارگذاری صفحات مهم شما کند نیست – باید برای Core Web Vitals بهینه شوید.
اطمینان حاصل کنید که طراحی وب سایت شما واضح، سازگار با مرورگرها و قابل استفاده است – تمام تلاش خود را بکنید که ظرفیت شناختی کاربر را بیش از حد اشباع نکنید.
وب سایت خود را برای موبایل بهینه کنید – ترافیک وب سایت از دستگاههای تلفن همراه، کمی بیش از 50 درصد کل ترافیک وب سایتها است. علاوه بر آن، گوگل محتوا را بر اساس نسخههای موبایلی وب سایتها ایندکس و رتبه بندی میکند.
آیا UX یک عامل رتبه بندی است؟ به نظر میرسد دو عامل در این زمینه وجود دارد که میتواند بر رتبهبندی شما تأثیر بگذارد: Core Web Vitals و سازگاری با موبایل.
هنگامی که صفحات دارای محتوای مشابه هستند، گوگل میتواند از سیگنالهای تجربه کاربری صفحه برای رتبهبندی آنها استفاده کند. اما این عامل منجر به یک تغییر فاحش در رتبهبندی نخواهد بود. صفحاتی که کند هستند یا برای موبایل بهینه نشدهاند، همچنان میتوانند رتبهبندی شوند.
چه عواملی بر سئو خارجی تأثیر میگذارند؟
مانند سئو داخلی، در این مورد هم در مورد عواملی صحبت خواهم کرد که به طور مستقیم بر رتبهبندی تأثیر میگذارند و عواملی که نام برده میشوند ولی تأثیر ندارند، میتوانند دید بهتر و کلیکهای ارگانیک بیشتری را برایتان به ارمغان بیاورند.
بک لینکها
بک لینکها پایه و اساس پیج رنک گوگل هستند. یک فرمول ریاضی وجود دارد که با مشاهده کمیت و کیفیت سایر صفحاتی که به صفحه مذکور لینک دارند، ارزش آن صفحه را قضاوت میکند. بک لینکها در کنار هدف کاربر از جستجو، یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی هستند. به طور کلی، هر چه یک صفحه بک لینک بیشتری از وب سایتهای منحصر به فرد داشته باشد، شانس آن برای پیشی گرفتن از رقبای خود در SERP ها بیشتر است.

و همچنین هر چه یک صفحه دارای بک لینک بیشتری باشد، میزان ترافیک جستجوی ارگانیک که در آن صفحه قرار میگیرد بیشتر میشود.

اما همه بک لینکها به طور یکسان بر رتبه شما تأثیر نمیگذارند. شما میتوانید یک بک لینک را با این شش ویژگی قضاوت کنید:

اعتبار- اگر لینکها را به عنوان رأی در نظر بگیریم، صفحاتی که رأی بیشتری دارند، رأی قویتری را به صفحات دیگر منتقل میکنند.
ارتباط- در اینجا گوگل اینگونه توضیح میدهد: اگر سایر وب سایتهای برجسته در مورد موضوعی به صفحهای لینک بدهند، این نشانه خوبی است که اطلاعات آن صفحه، کیفیت بالایی دارند.
Anchor text –مانند لینکهای داخلی، Anchor text بک لینکها به گوگل کمک میکند تا زمینه صفحه هدف را درک کنند.
Follow vs. nofollow – nofollow یک قابلیت است که به گوگل میگوید پیوندی را برای اهداف رتبهبندی در نظر نگیرد. قابلیت follow برعکس آن است. به طور کلی، پیوندهای followed تأثیر بیشتری خواهند داشت. همه پیوندها به طور پیشفرض follow هستند، مگر اینکه به شکل دیگر تنظیم شده باشند.
جایگذاری – لینکهایی که شانس بیشتری برای کلیک شدن دارند، (مثلاً پیوندهای موجود در محتوا و لینکهایی که در بالاترین صفحه قرار میگیرند) احتمالاً از اعتبار بیشتری برخوردار خواهند بود.
مقصد- لینکها میتوانند رتبه صفحه خاصی را که به آن پیوند میدهند افزایش دهند. اما میتوانید مقداری از ارزش لینک را از طریق لینک داخلی به صفحات دیگر منتقل کنید.
سایتیشن NAP
سایتیشن NAP (نام، آدرس، شماره تلفن) منشنهای آنلاین کسب و کار شما هستند. که نام، آدرس و شماره تلفن کسب و کار شما را نشان میدهند.

سایتیشنهای NAP احتمالاً یک فاکتور رتبهبندی محسوب میشوند که برای نتایج جستجوی ارگانیک محلی اهمیت دارند. با این حال، آنها ممکن است وزن زیادی نداشته باشند:

جدا از امکان کمک به رتبهبندی شما در SERP ها، سایتیشنهای NAP قطعاً به کاربران کمک میکند تا کسب و کار محلی شما را پیدا کنند. بنابراین خوب است که موارد زیر را رعایت کنید:
با aggregator های big data لیست شوید – به عنوان مثال میتوان به Foursquare اشاره کرد. اینجاست که بسیاری از ارائه دهندگان دادههای محلی، دادههای خود را دریافت میکنند.
از بازیکنان بزرگ تأثیر بپذیرید – بازیکنان بزرگ شامل اپل، فیسبوک، Yelp، Bing Places و غیره هستند.
از سایر دایرکتوریهای محبوب در منطقه و صنعت محلی خود تأثیر بپذیرید.
استانداردهای خود را حفظ کنید – همچنین آنها را با دستورالعملها هماهنگ کنید.
پروفایل بیزینس گوگل ( Google My Business سابق )
اینکه آیا پروفایل Google Business ( GBP ) یک عامل رتبهبندی است یا خیر، سؤال درستی نیست. GBP صرفاً شرط لازم برای برجسته شدن در پنجره نقشه گوگل است.
یک پنجره نقشه برای رکورد، GBP نزدیک به منطقه مربوط به درخواست جستجوی شما (یا بر اساس موقعیت مکانی شما) را نشان میدهد. نتایج جستجوی واقع در زیر پنجره نقشه، نتایج ارگانیک محلی نامیده میشوند.

آیا GBP بر رتبهبندی نتایج موجود در زیر پنجره نقشه تأثیر میگذارد؟ اکثر متخصصان سئو میگویند: نه.

اما به طور کلی، اگر کسب و کار شما به صورت محلی فعالیت میکند، قطعاً میخواهید GBP را دریافت کنید. این به گوگل اجازه میدهد تا کسب و کار شما را در پنجره نقشه نمایش دهد. در نتیجه مشتریان شما را آسانتر پیدا کرده و آسانتر با شما تماس میگیرند.
علاوه بر این، GBP به دریافت نظرات مشتریان کمک میکند که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
نظرات (و ریتینگ)
بیایید عامل دیگری را که بر پنجره نقشه تأثیر میگذارد ببینیم: نظرات مشتریان. در اینجا، احتمالاً دقیقترین راه برای توضیح این موضوع وجود دارد: نظرات مشتریان یک عامل رتبهبندی هستند که بر ترتیب نتایج در پنجره نقشه تأثیر میگذارند. اما احتمالاً اهمیت کمی برای نتایج ارگانیک محلی دارند.

آیا گوگل هر بازخورد مشتری در مورد یک کسب و کار را در نظر میگیرد؟ پاسخ به این سؤال مشکل است. بهترین قمار شما در این زمینه میتواند این باشد که به بررسیهای موجود GBP و سایتهای شخص ثالث مورد اعتماد خود ( G2، Capterra، Yelp و غیره) توجه ویژهای داشته باشید.
این همانند زندگی عادی است. نظرات مثبت تأثیر مثبت خواهند داشت و نظرات منفی بر رتبه شما تأثیر منفی میگذارند.
فراموش نکنیم که رتبهبندیها به وضوح در SERP ها قابل مشاهده هستند و قطعاً بر جستجوگران تأثیر خواهند گذاشت. پینوشت: میتوانید نشانهگذاری ریتینگ را به اسکیمای خود اضافه کنید تا گوگل آن را در نتایج جستجوی ارگانیک نشان دهد. (یا ممکن است نشان ندهد. بستگی به موتور جستجو دارد.)

نتیجهگیری پایانی
سئوی داخلی و سئوی خارجی، در حال حاضر به نظر میرسند که دربرگیرنده مسائل زیادی هستند. اما اینهایی که ما گفتیم، همه چیز نیست. در ادامه، احتمالاً در این مسیر با زیرشاخههای دیگر سئو مانند سئوی تکنیکال، سئوی محلی، سئوی چندزبانه و غیره مواجه خواهید شد.
منبع: ahrefs نویسنده: ماتئوش ماکوسیویچ
Leave feedback about this