10 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
استارت آپ

دلایل شکست مالی استارت آپ ها در سال 2022

جذب سرمایه گذار برای استارت آپ ها

راه‌اندازی کسب و کار، فرآیندی است که نیاز به آمادگی و مسئولیت‌پذیری دارد. علاوه بر چیدن یک استراتژی و نوشتن یک طرح تجاری، باید به فکر کسب درآمد هم باشید. حتی اگر استارت آپ شما یک پروژه کوچک است، باید روی آن سرمایه‌گذاری کنید. برای افزایش شانس موفقیت در راه‌اندازی یک استارت آپ، کارآفرینان جوان به منابع مالی مختلفی مراجعه می‌کنند. این منابع می‌توانند مؤسسات دولتی، بانک‌ها، صندوق‌های تأمین مالی، سرمایه‌گذاران و غیره باشند. اگر نگران رد شدن طرحتان هستید و می‌خواهید بدانید که چرا استارت آپ‌ها موفق به دریافت بودجه نمی‌شوند، موارد زیر را در نظر بگیرید.

برای تأمین سرمایه استارت آپ، به کجا مراجعه کنیم؟

تقریباً هر کارآفرین جوانی، می‌خواهد پول مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کارش را خودش تأمین کند. اما متأسفانه، بسیاری از آن‌ها برای تأمین مالی در مقیاس بزرگ، باید به دنبال منابع مالی خارجی بگردند. اگر بنیانگذار پروژه‌ای هستید که به دنبال جذب سرمایه است، برای سه مدل سناریو آماده شوید: خوش‌بینانه (جذب سرمایه قابل توجه و رشد سریع کسب و کار)، واقع‌بینانه (توسعه تدریجی) و بدبینانه (شرکت به نتیجه موردنظرش نمی‌رسد).

بر اساس گزارش Crunchbase ، در نیمه اول سال 2021 سرمایه‌گذاری خطرپذیر با بیش از 288 میلیارد سرمایه در سطح جهانی، تمام رکوردها را شکست. این مبلغ 110 میلیارد دلار بیشتر از رکورد قبلی در نیمه دوم سال 2020 است.

برای دریافت بودجه و راه‌اندازی سریع استارت آپ در سال 2022، چندین گزینه اساسی وجود دارد:

کمک‌های مالی

پولی است که برای پروژه‌های اجتماعی یا نوآورانه، از طریق بودجه دولتی یا خصوصی تأمین می‌شود. این یک گزینه عالی برای تولید MVP (کمینه محصول پذیرفتنی) برای جذب سرمایه‌گذارانی با شرایط بهتر در آینده است. اما کمک‌های مالی این‌چنینی با هدف بهبود اجتماعی صورت می‌پذیرد. بنابراین اگر پروژه شما تأثیر مثبتی بر زندگی انسان‌ها نداشته باشد، ممکن است رد شود.

تأمین مالی جمعی

از آنجایی که این گزینه شامل داشتن یک گزینه ارزشمند و جمع‌آوری پول از مردم است، باید از فکت‌ها استفاده کنید و برای پرزنت کردنش یک ایده خلاقانه داشته باشید. حُسن استفاده از این گزینه این است که مشتریان وفاداری که از قبل با محصول شما آشنا هستند را به دست می‌آورید. اما اگر قبلاً از طریق تأمین مالی جمعی پول جمع‌آوری کرده‌اید و پروژه خود را اجرا نکرده‌اید، شانس دومی برای شما وجود ندارد.

فرشتگان کسب و کار (Business Angels)

برخی از کارآفرینان باتجربه آماده هستند تا منابع مالی و تجربه خود را با استارت آپ ها به اشتراک بگذارند تا از این طریق، در آینده کسب درآمد کنند. در این مورد، ضروری است که سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید که بتواند به شما به عنوان مشاور تجاری هم کمک کند. فرشتگان کسب و کار تنها زمانی با همکاری موافقت می‌کنند که پتانسیل پروژه شما را تشخیص دهند و احساس کنند که می‌توانند در آینده، از این طریق پول خوبی به دست بیاورند. اگر استارت آپ شما چشم انداز روشنی ندارد، مالکان باید راه دیگری برای سرمایه گذاری پیدا کنند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

این راه از راه‌های مؤثر برای جمع‌آوری پول مورد نیاز استارت آپ ها است. علاوه بر این، پشت صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران باتجربه‌ای هستند که با رشد کسب و کار، بودجه بیشتری به شما می‌دهند. شما باید دانش و آمادگی خود را برای راه‌اندازی استارت آپ نشان دهید تا رد نشوید. تمام داده‌ها و چشم اندازهای خود را به سرمایه‌گذار ارائه دهید تا او مزایای حمایت از شما را درک کند.

استودیوهای استارت آپ (Venture Studios)

بنیانگذاران این استودیوها، استارت آپ‌هایی را که می‌پذیرند، به طور تمام و کمال حمایت می‌کنند. آن‌ها به طور مستقل فرضیه‌ها را بررسی می‌کنند، برای آزمایش آن‌ها تیم‌هایی را تشکیل می‌دهند و موارد لازم را در اختیار آن‌ها می‌گذارند. استودیوهای سرمایه‌گذاری، فقط جاه‌طلبانه‌ترین استارت آپ ها را قبول می‌کند. استارت آپ هایی که بازار تا به حال به خود ندیده باشد. بنابراین، همیشه تعداد استارت آپ هایی که توسط استودیوها رد می‌شوند، از تعداد آن‌هایی که پذیرفته می‌شوند بیشتر است.

برای انتخاب منبع مناسب برای سرمایه گذاری و سودآوری در سریع‌ترین زمان ممکن، باید اطلاعات را به دقت بررسی کنید و عجولانه تصمیم‌گیری نکنید.

چرا استارت آپ ها در جذب سرمایه شکست می‌خورند؟

بنا به نظر CBInsight ، دومین دلیل بزرگ شکست استارت آپ ها (29 درصد موارد)، کمبود بودجه و استفاده از سرمایه شخصی است.

بنیانگذارانی که هنوز یک شیفت از روز را کار می‌کنند و نمی‌توانند تمام وقت خود را به یک پروژه جدید اختصاص دهند، شانس ناچیزی دارند. همچنین، کسانی که نمی‌توانند ایده استارت آپی خود را به درستی ارائه کنند و از مزایای آن برای سرمایه‌گذران صحبت کنند، شکست می‌خورند. در اینجا چهار دلیل رایج این که چرا پروژه‌ها نمی‌توانند بودجه دریافت کنند، ذکر شده است.

هیچ اعتمادی به شما و استارت آپ شما وجود ندارد

پیش از هر چیز، باید به این نکته توجه کنید که معمولاً هر استارت آپی نیازمند همکاری افراد و تیم‌ها است. ممکن است یک استارت آپ برای مدتی طولانی بر روی کیفیت محصولش کار کند، اما با سرمایه‌گذاران ارتباط برقرار نکند. در این صورت، ممکن است هیچ کس حاضر به  سرمایه‌گذاری بر روی آن نشود. زیرا در محیط بیزنس، کسی این استارت آپ را نمی‌شناسد.

وقتی کسی استارت آپ شما را نشناسد، جذب سرمایه چالش‌برانگیز است. سرمایه‌گذاران اگر از قبل با ایده شما آشنا نباشند، شما را رد می‌کنند. اما یک استثنا هم وجود دارد: شرکت‌هایی که مرحله شتاب‌دهی را رد کرده‌اند. آن‌ها انتخاب واجد شرایطشان را پشت سر گذاشته‌اند، سرمایه‌گذاران به آن‌ها اعتماد کرده‌اند، و کارمندان شتاب‌دهنده قبلاً با آن‌ها کار کرده‌اند.

به یاد داشته باشید: تیم‌هایی که در شبکه‌های پر ریسک، با سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و دیگر بنیان‌گذاران استارت آپ در تماس هستند، در جذب سرمایه‌گذاری بسیار بهتر عمل می‌کنند. در بازار حضور داشته باشید و حلقه‌های ارتباطی تشکیل دهید.

سرمایه‌گذاران دوست ندارند به فقط یک نفر پول بدهند

اگر به تنهایی کسب و کارتان را ایجاد کرده‌اید، جذب سرمایه کار سختی خواهد بود. متأسفانه، سرمایه‌گذاران معمولاً پولشان را یک نفر نمی‌دهند. آن‌ها از خود می‌پرسند که آیا یک نفر می‌تواند کل شرکت را راه‌اندازی کند یا خیر، و اغلب پاسخ همه آن‌ها خیر است. اگر استارت آپ شما دو بنیان‌گذار داشته باشد که مسئولیت‌های مختلفی را انجام می‌دهند، عالی خواهد بود.  مثلاً یک بنیان‌گذار می‌تواند مسئول امور فنی شرکت باشد و یکی دیگر مسئول امور مالی و تجاری. این امر شانس استارت آپ ها را برای جذب سرمایه‌های هنگفت و منابع مالی مناسب افزایش می‌دهد.

تیم کوچک

اگر تیم شما مدت‌هاست که عضو جدیدی نپذیرفته است، این دلیل محکمی برای سرمایه‌گذاران شماست که به رشد و توسعه کسب و کار شما شک کنند. ممکن است این بدین معنی باشد که شرکت شما راکد مانده و برای توسعه پروژه‌های خود از نوآوری‌های مدرن استفاده نمی‌کند. اگر در حال حاضر نمی‌توانید افراد جدیدی استخدام کنید، قبل از مراجعه به سرمایه‌گذاران، دلایل آن را در پروپوزال خود توضیح دهید. شاید آن‌ها بتوانند این مشکل را حل کنند و به تقویت جایگاه شرکت شما در بازار کمک کنند.

استفاده نکردن از فناوری‌های IT

تکنولوژی هرگز از تغییر مدل کسب و کارهای سنتی و کمک به کارآفرینان برای ساده‌سازی و افزایش راندمان گردش کارشان دست برنمی‌دارد.

سرمایه‌گذاران پیشنهادهایی را که فاقد راه حل‌های دیجیتال باشند، به ندرت قبول می‌کنند. و به جای آن، با کمال میل پولشان را به یک استارت آپ با فناوری‌های IT مقایسه می‌کنند. کاربردهای مختلف IT  به شما کمک می‌کند از منابع کمتری استفاده کنید، کیفیت خدماتتان را هزینه کمتر بهبود ببخشید و توانایی ارائه خدمات به مشتریانتان را فراهم کنید. آن‌چه در مراحل اولیه کار، به جذب سرمایه‌گذار کمک می‌کند، این است:

موارد مورد نیاز برای جذب سرمایه‌گذار در مراحل اولیه کار

MVP

MVP یک محصول قابل دوام با ویژگی‌های ضروری و حداقلی برای انتقال ارزش‌های اساسی محصول یا خدمات به مخاطبان و سرمایه‌گذاران است.

سیستم‌های CRM

کسب و کار شما و فرآیندهای آن را می‌توان با استفاده از یک راه حل نرم افزاری مدیریت کرد. با استفاده از خودکارسازی فرآیند، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به ایجاد ارتباط مؤثرتر با مشتری، جلوگیری از اشتباهات کاری و فروش بیشتر کمک می‌کند. CRM اسناد را بر اساس یک الگو تولید می‌کند، برای مدیران در هر مرحله از تراکنش وظایفی را تعیین می‌کند، برای مشتریان پیامک ارسال می‌کند، درباره همه شاخص‌ها گزارش‌های آنلاین ایجاد می‌کند و هزینه خدمات را از طریق ماشین حساب داخلی خود محاسبه می‌کند. همچنین تاریخ‌های مهم  را هم یادآوری می‌کند. (به ما یادآوری می‌کند که قراردادها را تمدید کنیم، فاکتورهای پرداخت صادر کنیم، پیشنهاد کمک دهیم و غیره).

چت‌بات‌ها

به جای این‌که مشتریان با اپراتور انسانی شما تماس بگیرند، می‌توانید یک چت‌بات طراحی کنید که به سؤالات آن‌ها بلافاصله پاسخ دهد و مشکلات را حل کند. این باعث صرفه‌جویی در پول صاحبکار و زمان مشتریان می‌شود.

فناوری‌های دیجیتالی به بخشی جدایی ناپذیر از استارت‌آپ‌های مدرن تبدیل شده است. اگر در کسب و کار خود فناوری‌های IT را پیاده‌سازی کنید، مزایای مالی قابل توجهی برای شما به همراه خواهد داشت.

جذب بودجه برای استارت آپ ، چندان هم سخت نیست

اگر نیاز به بودجه دارید، نباید سر جایتان بنشینید و منتظر بمانید تا پول از جایی بیاید. سخت روی شناساندن پروژه خود کار کنید و با سرمایه‌گذاران بالقوه ارتباط برقرار کنید. اگر فرصتش را دارید، از ورود به بازار رقابت نترسید. یافتن موقعیت مناسب و اجرای فناوری‌های IT را فراموش نکنید. زیرا کسب و کارتان را ساده‌تر و به مشتریانتان کمک می‌کند.

و به یاد داشته باشید که همه چیز فقط به ایده و چشم‌انداز رشد شرکت بستگی ندارد. به مالک استارت آپ هم بستگی دارد. یک کارآفرین جوان باید اعتماد به نفس داشته باشد و خلاقیتش را با جسارت ارائه دهد. اگر مؤسس در مورد پروژه خود مطمئن نباشد، سرمایه‌گذاران و صندوق‌های تأمین مالی نیز به او پول نمی‌دهند.

از ایجاد استارت آپ‌هایی که زندگی مردم را تغییر می‌دهند و فناوری‌های دیجیتال جدیدی پیاده‌سازی می‌کنند، نترسید. با کمی پشتکار، نه تنها کشور خود، بلکه جهان را فتح می‌کنید.

منبع: HackerNoon  نویسنده: الینا نازارووا

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X