تکنولوژی و امور مالی در دنیای امروز، در حال پشت سر گذاشتن چه تغییراتی هستند؟
فناوری و امور مالی، در حال ایجاد تغییر در روش زندگی، کار و تعامل ما با یکدیگر هستند. آنها دنیای جدیدی را ایجاد کردهاند که در آن، مردم بیش از هر زمان دیگری به هم متصل شدهاند. این دنیای جدید نه تنها شیوه زندگی ما را تغییر میدهد، بلکه نحوه عملکرد مؤسسات مالی را هم تغییر میدهد. تکنولوژی نیروی قدرتمندی است.
صنایع تکنولوژی و امور مالی، از رو به رشدترین صنایع در جهان است. پیشرفتهای تکنولوژیکی باعث شده است که مردم کارهایشان را به روش دیگری انجام دهند. به عنوان مثال، هوش مصنوعی (AI) نحوه عملکرد بیزنسها و مدیریت امور مالی مردم را تغییر میدهد.
با وجود تکنولوژی هوش مصنوعی، دریافت اطلاعات درباره یک شرکت یا یک محصول مالی، به صورت آنلاین انجام میپذیرد و دردسر کمتری برایمان دارد. بالتبع، تصمیمگیری درباره سرمایهگذاریهایمان نیز برایمان آسانتر میشود. هوش مصنوعی همچنین میتواند به شرکتها کمک کند تا با ایجاد محصولات یا خدمات جدید که مناسب با نیازهای مصرفکنندگان هستند، درآمد بیشتری کسب کنند.
ظهور هوش مصنوعی : آینده تکنولوژی و امور مالی

هوش مصنوعی نحوه زندگی و بیزنس ما را تغییر میدهد. هوش مصنوعی نقش مهمی در آینده fintech ایفا میکند و این بیشتر از چیزی است که برخی مدیران اجرایی در مصاحبههایشان میگویند. شرکتها بیش از هر زمان دیگری روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکنند، زیرا ارزش بالقوه زیادی در آن میبینند.
در سالهای اخیر، تعداد بیشتری از شرکتهای حوزه تکنولوژی، شروع به استفاده از هوش مصنوعی کردهاند. این منجر به بهبود فرآیندهای تجاری و ارتقای خدمات مشتریان برای آنها میشود. برخی از آن به عنوان یک ابزار تحقیقاتی برای توسعه یک محصول جدید یا یافتن راههای جدید برای تغییر در روش کسب و کارشان استفاده میکنند. ما داریم میبینیم که هوش مصنوعی، چگونه قرار است صنایع مالی را متحول کند.
مزایا و دانش پشت هوش مصنوعی و Machine Learning در تکنولوژی و امور مالی

امور مالی، صنعتی است که از تکنولوژی و هوش مصنوعی بهره زیادی برده است. پیادهسازی فناوری در فرآیندها، برای مؤسسات مالی هر روز آسانتر میشود. هوش مصنوعی تأثیر قابل توجهی بر دنیای پر شتاب امور مالی خواهد داشت. اما در امور مالی، چه دانشی پشت هوش مصنوعی و Machine Learning قرار دارد؟
وقتی از دادهها استفاده میکنیم، دستهبندیهای خاص مانند افراد، اشیا، رویدادها و تایمفریمها ضروری هستند. وقتی هوش مصنوعی با این اطلاعات آموزش داده میشود، از این دستهبندیها برای پیشبینی اینکه آیا اتفاقی در آینده رخ میدهد یا نه، استفاده میشود.
ما به حجم زیادی از دادهها نیاز داریم تا بتوانیم بر اساس دادهها پیشبینی کنیم. این مقادیر حجیم، توسط الگوریتمهایی تولید میشوند که اطلاعات شخصی مانند عادتهای روزمره، فعالیت در رسانههای اجتماعی و الگوهای خرید را جمعآوری و پردازش میکنند.
هوش مصنوعی میتواند با توجه به استفاده ما از زمان و پولمان، به ما توصیههای شخصی ارائه دهد. به عنوان مثال، این فناوری میتواند بر اساس روز هفته، فیلمی را برای تماشا به ما پیشنهاد دهد یا راهی برای صرفهجویی در خریدهای روزمره ارائه دهد.
همانطور که میبینید، هوش مصنوعی و Machine Learning نقش مهمی در آینده صنایع مالی و تکنولوژیکال دارند.
ظهور فناوری بلاک چین در امور مالی

همراه شدن با آخرین تکنولوژی و ترندهای مالی، از جمله هوش مصنوعی و بلاک چین، امری ضروری است. این دو از ترندهایی هستند که در سال 2022، در معیت تکنولوژی قرار گرفتهاند. صنایعی مانند امور مالی و مراقبتهای بهداشتی با هوش مصنوعی و بلاک چین متحول میشوند، تجربه مشتری را بهبود میبخشند، هزینهها را کاهش میدهند و معاملات در این صنایع را سریعتر انجام میدهند.
بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال (یا دیتابیس) از تراکنشهاست که میتواند بدون مرجع مرکزی، برای نگهداری سوابق برنامهریزی شود.
اولین اپلیکیشنهای هوش مصنوعی برای رمزارزها طراحی شده بودند. اما اکنون وارد بسیاری از صنایع دیگر مانند حمل و نقل، زنجیره تأمین کالا و تولید کالا شدهاند. و انتظار میرود با کاهش هزینهها و افزایش کارایی از طریق اتوماسیون، برای بیزنسها ارزشافزایی کنند. علاوه بر این، امروزه توسعه خدماتی مانند Tatum را سرعت میبخشند که به ساخت، آزمایش و اجرای سریعتر برنامههای بلاک چین کمک میکند.
هوش مصنوعی همچنان در زمینههای عملیتر مانند خدمات مشتری، هوش بازاریابی و پیشگیری از تقلب مورد استفاده قرار میگیرد و در عین حال، تجربیات بهتری برای مشتریان فراهم میکند. از هوش مصنوعی برای ساخت مدلها بهتر استفاده میشود که میتوانند برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شوند. این دو فناوری، از بسیاری از جهات بر نیروی کار تأثیر خواهند گذاشت. افزایش و تسریع اتوماسیون با هوش مصنوعی، به معنای افزایش نیاز به نیرو در زمینه خدمات، فروش، بازاریابی و متخصصان پشتیبانی مشتری با مهارتهای بالا در این زمینههاست.
علاوه بر این، ورود به عصر دیجیتالی شدن، به این معنی است که مشاغل سنتی با مشاغلی جایگزین میشوند که نیاز به مهارتهای دیجیتال دارند. انتظار میرود این موضوع، موقعیتهای شغلی جدیدی برای متخصصان منابع انسانی، کارشناسان امنیت سایبری و متخصصان هوش مصنوعی ایجاد کند.
ظهور هوش مصنوعی و آینده خودگردانی سازمانی

ظهور هوش مصنوعی بر بسیاری از صنایع و محیطهای کاری، از امور مالی گرفته تا مراقبتهای بهداشتی، تأثیر گذاشته است. بهنظر میرسد این روند به کمک دستیاران هوش مصنوعی و دورههای fintech ، بر نیروی کار تأثیر بگذارد. پیشبینی میشود که توسعه هوش مصنوعی بر نیروی کار تأثیر بگذارد، بهگونهای که مردم در ده سال قبل، فکرش را هم نمیکردند. با پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی، انتظار میرود که یک انقلاب دیجیتالی پدید آید. رباتها اکنون میتوانند بدون دخالت انسان در یک کارخانه کار کنند و مهارتهای کاری مانند نحوه کار با ماشینها یا شناسایی اشیا را خودشان از طریق الگوریتمهای Machine Learning یاد بگیرند.
علاوه بر این، فناوریهای پیشرفته مانند واقعیت مجازی به شرکتها این امکان را میدهد که کارگرانی را به صورت دورکار استخدام کنند که نیازی به حضور فیزیکیشان در محل کار نباشد. ظهور هوش مصنوعی منجر به ظهور تکنولوژیهای جدید مانند اینترنت اشیا (IoT) شده است. تعداد دستگاههای IoT فقط در سال 2022، بیش از 29 میلیارد قلمداد میشود. انتظار میرود که این اتفاقات منجر به شکلگیری یک رابطه صمیمانهتر بین انسان و ماشین شود. با این پیشرفت، نیاز فزایندهای برای فراگیری مهارتهای data science ، برای افرادی که با این فناوریها کار میکنند، وجود دارد.
جمعبندی: تأثیر تکنولوژی بر سیستمهای بانکی

صنایع مالی در جهان، به دلیل استفاده روزافزون از تکنولوژی، دستخوش دگرگونی عمیقی شدهاند. این به دلیل پیشرفتهای تکنولوژیک در زمینه هوش مصنوعی، آنالیز دادهها، cloud computing (رایانش ابری)، و در نتیجه cloud gaming است. در حالی که این تکنولوژیها فرصتهایی را برای کسب و کارها در داخل و خارج فضای بانکی ایجاد میکنند، اما چالشهایی را برای مؤسسات مالی ایجاد میکنند. زیرا این فناوریها آنها را در برابر حملات سایبری آسیبپذیرتر میکند. تأثیر هوش مصنوعی بر صنایع مالی، به دلیل غیر قابل پیشبینی بودن و پیچیدگی سرمایهگذاری، در آینده افزایش خواهد یافت.
یک سیستم هوش مصنوعی در صنایع مالی، میتواند حجم معاملات و قیمتهای بازار را کنترل کند. این قابلیت مانع از انحصاری شدن فرصتهای سرمایهگذاری میشود. سیستمهای هوش مصنوعی، میتوانند با تغییرات بازار به روز شوند و با محدود کردن فعالیتهای معاملاتی در دورههای پرنوسان، ریسک را کاهش دهند. شرکتهای فعال در صنایع مالی نیز میتوانند از هوش مصنوعی در اخذ تصمیمات پر ریسک استفاده کنند.
منبع: HackerNoon نویسنده: شاری ایوان
Leave feedback about this