10 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
امنیت سایبری

بهترین برندهای آنتی ویروس رایگان در سال 2022

بهترین برندهای آنتی ویروس رایگان در سال 2022

Kaspersky Security Cloud Free Antivirus بهترین آنتی ویروس رایگانی است که تا به حال دیده‌ایم. علاوه بر محافظت عالی در برابر بدافزار و مجموعه‌ای از امکانات دیگر، پس از این که آن را نصب کردیم، عملاً سرعت کامپیوتر ما را افزایش داد.

متأسفانه جنگ در اوکراین منجر به شکل‌گیری یک معضل اخلاقی در مورد حمایت از شرکت‌های روسی، حتی برای محصولات رایگان آن‌ها شده است. ما در آزمایشات و تحقیقات گسترده خود، هیچ مدرکی مبنی بر این‌که استفاده از نرم افزار Kaspersky خطرات امنیتی ایجاد می‌کند، پیدا نکردیم. با این حال، ما استفاده از آن را برای کسانی که در صنعتی مرتبط با امنیت ملی یا زیرساخت‌های حیاتی کار می‌کنند، توصیه نمی‌کنیم.

Bitdefender نیز یکی دیگر از گزینه‌های لیست ماست. گرچه نسخه رایگان این آنتی ویروس اکنون متوقف شده است، شما در حال حاضر می‌تواند آن را حداقل دانلود کنید. دلیل حضور Bitdefender در این نسخه، داشتن بهترین آپشن “set it and forget it” (تنظیم کن و فراموش کن) در بین آنتی ویروس‌ها بود.

وقتی صحبت از آنتی ویروس های رایگان به میان می‌آید، آنتی ویروس Microsoft Defender با نام مستعار Windows Defender ، مطمئناً ارزش امتحان کردن را دارد. این برنامه همراه با ویندوزهای 8.1، 10 و 11 عرضه می‌شود و به دلیل پیشرفت‌هایی که در طول سال‌ها داشته است، اکنون یکی از بهترین آنتی ویروس های رایگان در سرتاسر جهان است. این آنتی ویروس به صورت پیش‌فرض روی سیستم شما موجود است.

اگر یک password manager نامحدود و یک مرورگر امن می‌خواهید، Avast Free Antivirus را امتحان کنید. اما توجه کنید که تأثیر عملکرد آن نسبتاً سنگین است. AVG نیز متعلق به Avast است و آنتی ویروس رایگان آن از همان موتور شناسایی بدافزار استفاده می‌کند، اما فاقد ویژگی‌های اضافی Avast است.

ما همچنین یک برنامه مفید را توضیه می‌کنیم که آنتی ویروس نیست، ولی به عنوان یک گروه پاکسازی پس از آلودگی عمل می‌کند و می‌تواند ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و برنامه‌های ناخواسته را حذف کند. Malwarebytes Free ویژگی‌هایی دارد که بسیاری از نرم افزارهای آنتی ویروس آن‌ها را نادیده گرفته‌اند. داشتن این نرم افزار در کنار هر برنامه آنتی ویروس، یک گزینه عالی است.

بهترین آنتی ویروس های رایگان که امروز می‌توانید دانلود کنید

آنتی ویروس رایگان ویندوز دیفندر

1- Windows Defender Antivirus

انقدر خوب هست که سر جای خود بماند.

مشخصات فنی

اسکن ایمیل: خیر  / Game mode : بله / Hardened browser : Edge و IE / Password manager : بله، با سایر برنامه‌های مایکروسافت/ Ransomware reversal : بله / Scan scheduler : بله /گزینه‌های پشتیبانی: تلفن 7/24 و پشتیبانی ایمیل/ Upsell nag factor : وجود ندارد.

چرا استفاده کنیم؟

  • حفاظت بسیار خوب در برابر بدافزار
  • به صورت پیش‌فرض در ویندوز 8.1، 10 و 11 وجود دارد.
  • به سختی متوجه خواهید شد که وجود دارد.

چرا استفاده نکنیم؟

  • برخی از ویژگی‌های آن فقط روی محصولات مایکروسافت کار می‌کنند.
  • برنامه‌ریزی کردن آن برای اسکن سخت است.

نرم افزار آنتی ویروس داخلی مایکروسافت در حاضر یک گزینه فوق‌العاده است. با وجودی که Windows Defender  معروف به آنتی ویروس Microsoft Defender ، در تست آزمایشگاهی نتوانسته است Norton یا Kaspersky را به طور کامل شکست دهد، اما از Avast و AVG و سایر آنتی ویروس های رایگان دیگر جلوتر است. در حالی که تقریباً به طور کامل در پشت پرده کار خود را انجام می‌دهد.

با خود Windows Defender امکانات زیادی دریافت نخواهید کرد، ولی ویندوز 10 دارای کنترل‌های والدین، حالت گیمینگ و اینترنت اکسپلورر خود است. هیچ VPN داخلی وجود ندارد، ولی هیچ pop-up ی هم باز نمی‌شود که بخواهد به شما آنتی ویروس پولی بفروشد.

در مورد password manager ، یک رمز مخفی در برنامه Microsoft Authenticator برای اندروید و iOS تعبیه شده است که با مرورگر Edge سینک می‌شود. البته تا زمانی که در همه دیوایس‌هایتان وارد حساب مایکروسافت خود شده باشید.

ما همچنین توصیه می‌کنیم که به سراغ Kaspersky Security Cloud Free بروید که حتی از آنتی ویروس ویندوز هم تأثیر منفی کمتری بر عملکرد سیستم می‌گذارد و محافظت بهتر و افزونه‌های مفیدتری دارد. اما استفاده از Windows Defender به عنوان آنتی ویروس اصلی هم هیچ ایرادی ندارد.

آنتی ویروس رایگان کاسپر اسکای

2- Kaspersky Security Cloud Free

دستا پایین! این بهترین آنتی ویروس رایگان است!

مشخصات فنی

اسکن ایمیل: بله  / Game mode : بله / Hardened browser : خیر / Password manager : محدود/ Ransomware reversal : بله / Scan scheduler : بله /گزینه‌های پشتیبانی: سؤالات متداول و فروم‌ها/ Upsell nag factor : متوسط

چرا استفاده کنیم؟

  • محافظت درجه یک در برابر بدافزار
  • تأثیر کم بر عملکرد سیستم
  • هزاران ویژگی اضافی مفید

چرا استفاده نکنیم؟

  • password manager و سرویس VPN آن در حد یک شوخی هستند.
  • پشتیبانی تلفنی ندارد.

Kaspersky در مورد آنتی ویروس رایگان خود زیاد صحبت نمی‌کند و ممکن است برای پیدا کردن صفحه دانلود رایگان آن در وب سایت شرکت، دچار مشکل شوید.

این خیلی بد است، زیرا Kaspersky Security Cloud Free بهترین آنتی ویروس رایگانی است که ما تا کنون تست کرده‌ایم. ما هرگز پیش از این چنین ترکیبی از حفاظت عالی و ویژگی‌های اضافی مفید را در هیچ کدام از آنتی ویروس های رایگان ندیده بودیم.

رابط کاربری واضح و قابل درک Kaspersky ، پتانسیل سفارشی‌سازی زیادی دارد و این قابلیت دیگر برنامه در کنار محافظت در برابر بدافزارها است. این برنامه همچنین به شما امکان می‌دهد اسکن‌ها را برنامه ریزی کنید. تأثیر Kaspersky بر عملکرد سیستم به قدری کم بود که سرعت سیستم آزمایشی ما افزایش هم پیدا کرد!

ویژگی‌های اضافی Kaspersky شامل file shredder ، کی‌بورد on-screen و اسکنر ایمیل است. با این حال password manager و سرویس VPN محدود هستند، مگر این‌که از نسخه پولی این برنامه استفاده کنید.

آنتی ویروس رایگان بیت دفندر

3- Bitdefender Antivirus Free Edition

بهترین آنتی ویروس با آپشن set-it-and-forget-it

مشخصات فنی

اسکن ایمیل: خیر  / Game mode : خیر / Hardened browser : خیر / Password manager : خیر/ Ransomware reversal : خیر / Scan scheduler : خیر /گزینه‌های پشتیبانی: سؤالات متداول و فروم‌ها/ Upsell nag factor : حداقلی

چرا استفاده کنیم؟

  • در برابر بدافزارها به خوبی از شما محافظت می‌کند.
  • رابط کاربری کاملاً اتوماتیک
  • واقعاً بی سر و صدا است.

چرا استفاده نکنیم؟

  • هیچ ویژگی اضافی ندارد.
  • قابلیت اسکن سریع یا برنامه‌ریزی اسکن ندارد.

Bitdefender به طور رسمی نسخه رایگان آنتی ویروس خود را متوقف کرد و آخرین پشتیبانی از آن در تاریخ 9 تیر 1401 صورت گرفت. ما هنوز آن را دوست داریم و شما همچنان می‌توانید آن را دانلود کنید، اما باید با مسئولیت خود از آن استفاده کنید.

در مقایسه با آنتی ویروس های پولی و پرمیوم که پرحجم، سنگین و مملو از قابلیت‌های اضافی هستند، Bitdefender Antivirus Free Edition مانند یک خودرو اسپورت دهه 60ی است که حتی از برخی ملزومات آن صرف نظر شده، اما همچنان بر حسب اسب بخار، قدرت زیادی دارد.

Bitdefender Antivirus Free Edition به جز قابلیت‌های اولیه، چیزی ارائه نمی‌دهد. هیچ password manager ، حالت گیمینگ، اسکن سریع و برنامه‌ریزی برای اسکنی در آن وجود ندارد. شما می‌توانید نرم افزار را از آیکون System Tray برنامه مدیریت کنید، اما پس از نصب واقعاً نیازی به تعامل با آن نخواهید داشت.

با این حال Bitdefender Antivirus Free Edition دارای موتور تشخیص بدافزار Bitdefender است که در رده‌بندی آزمایشگاهی ما، تنها کمی پایین‌تر از Kaspersky و Norton قرار می‌گیرد.

اگر نیاز به یک راه حل امنیتی دارید که بتوانید آن را راه اندازی و سپس به حال خودش رها کنید، این بهترین گزینه در بین آنتی ویروس های رایگان برای شماست. همچنین اگر نیاز به محافظت از کامپیوتر یکی از بستگان مسنتان دارید، اما وقتی برای مدیریت آنتی ویروس او از راه دور ندارید، این یک گزینه عالی است.

AVAST Free Antivirus

4- Avast Free Antivirus

دارای هزاران ویژگی اضافی، ولی با محافظتی کمتر از عالی.

مشخصات فنی

اسکن ایمیل: در ابزار جداگانه  / Game mode : بله / Hardened browser : در ابزار جداگانه / Password manager : در حال حاضر خیر/ Ransomware reversal : Shield only/ Scan scheduler : بله /گزینه‌های پشتیبانی: سؤالات متداول و فروم‌ها/ Upsell nag factor : حاضر در همه جا.

چرا استفاده کنیم؟

  • اسکنر وای فای
  • بسیار قابل تنظیم

چرا استفاده نکنیم؟

  • دیگر Password manager ندارد.
  • حفاظت متوسط در برابر بدافزار
  • سنگین شدن سیستم در هنگام اسکن

Avast Free Antivirus دارای بیشترین امکانات اضافی در بین آنتی ویروس های رایگان است. از جمله آن‌ها می‌توان به hardened browser ، حالت گیمینگ، اسکنر شبکه وای فای و یک محافظ باج‌افزار جدید اشاره کرد. متأسفانه password manager نامحدود از قابلیت‌های آن حذف شده است.

این برنامه همچنین بسیار قابل تنظیم است و به شما امکان می‌دهد ظاهر و عملکرد آن را متناسب با سبک کاری خود تغییر دهید. حتی دسترسی محدودی به سیستم VPN سرور Avast ارائه می‌دهد.

با این حال، Avast Free Antivirus باعث شد سیستم ما در حین تست آن خیلی سنگین شود و اسکن آن زمان زیادی به طول انجامید. همچنین مدام ما را آزار می‌داد و پیام‌های تبلیغاتی می‌فرستاد که آن را به آنتی ویروس پولی Avast ارتقا دهیم و با استفاده از روش فروش جلب و تغییر، طوری وانمود کرد که برخی از ویژگی‌های آن رایگان هستند ولی نبودند.

مهم‌تر از همه، محافظت از بدافزار توسط Avast Free Antivirus ، یک نسخه مشابه ولی تضعیف شده از محافظتی است که آنتی ویروس های Kaspersky و Bitdefender ارائه می‌دهند، که برنامه‌های رایگان آن‌ها نیز ما را در مورد ارتقاهای پولی کمتر آزار می‌دهند و بار سیستم کمتری دارند.

AVG Free Antivirus

5- AVG AntiVirus Free

خواهرخوانده نادیده گرفته‌شده‌ی Avast

مشخصات فنی

اسکن ایمیل: بله  / Game mode : بله / Hardened browser : خیر / Password manager : خیر/ Ransomware reversal : خیر/ Scan scheduler : بله /گزینه‌های پشتیبانی: سؤالات متداول و فروم‌ها/ Upsell nag factor : غیر قابل اجتناب.

چرا استفاده کنیم؟

  • File shredder
  • دارای گزینه‌های سفارشی‌سازی بسیاری است.

چرا استفاده نکنیم؟

  • اسکن سیستم بسیار آهسته
  • تقریباً هیچ ویژگی اضافی در آن وجود ندارد.

AVG دارای یک موتور تشخیص بدافزار است که کافی به نظر می‌رسد، اما چندان چشم‌گیر نیست و توسط خواهرخوانده‌اش Avast ساخته شده است، ولی خب سرعت سیستم را به اندازه موتور Avast پایین نمی‌آورد.

البته AVG AntiVirus Free دارای ویژگی‌های مفید بسیار کمتری نسبت به Avast Free Antivirus است. در حالی که Avast یک مجموعه امنیتی رایگان با قابلیت‌های اضافی فراوان است، AVG همان کودک آرام و نادیده گرفته شده است که دست خواهر بزرگترش را می‌گیرد.

خبر خوب این است که طیف گسترده‌ای از گزینه‌های سفارشی‌سازی و file shredder و system optimizer هنوز در AVG وجود دارند و استفاده از رابط کاربری این آنتی ویروس رایگان بسیار آسان است. خبر بد این است که مانند Avast Free Antivirus ، AVG هم دائماً شما را برای ارتقا به نسخه پولی آنتی ویروسش آزار می‌دهد.

بدتر از همه، با توجه به قدرت تشخیص متوسط و کمبود ویژگی‌های اضافی، هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای انتخاب AVG AntiVirus Free به جای Microsoft Defender که بهتر است، وجود ندارد.

Malwarebytes Free Antivirus

گزینه افتخاری – Malwarebytes Free

یک قطعه جانبی ضروری

چرا استفاده کنیم؟

  • تکمیل‌کننده آنتی ویروس اصلی است.
  • ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و نرم‌افزارهای ناخواسته را حذف می‌کند.
  • هیچ نقطه ضعفی برای شما ایجاد نمی‌کند.

چرا استفاده نکنیم؟

  • یک نسخه آزمایشی از نسخه پولی آن است.
  • آپدیت‌ها به صورت دستی تعریف شده‌اند.

Malwarebytes Free که قبلاً Malwarebytes Anti-Malware نامیده می‌شد، یک آنتی ویروس نیست. این یک ابزار بسیار مفید برای حذف بدافزارهای خاص است.

چه فرقی دارد؟ برخلاف سایر آنتی ویروس های رایگان، Malwarebytes Free نمی‌تواند از آلوده شدن کامپیوتر جلوگیری کند. اما این کار را در جناحی دیگر، با پاکسازی بدافزارهایی که از قبل روی سیستم شما هستند، و همچنین حذف نرم افزارهای تبلیغاتی مزاحم و نرم افزارهای ناخواسته‌ای که اغلب توسط آنتی ویروس نادیده گرفته می‌شوند، انجام می‌دهد.

Malwarebytes Free با هیچ کدام از آنتی ویروس های رایگان و غیر رایگان که در این دو مقاله نام بردیم تداخلی ایجاد نمی‌کند. بنابراین نصب آن در کنار هر کدام از آن‌ها، کاملاً ایمن است.

فقط یادتان باشد که آن را به Malwarebytes Premium ارتقا ندهید. چرا که نرم افزار آنتی ویروس آن در تست‌های آزمایشگاهی ضعیف عمل کرده است و با سایر آنتی ویروس ها در تداخل است.

چگونه از طریق تست کردن بهترین آنتی ویروس را انتخاب کنیم؟

تست‌های ما بر اساس رابط کاربری، سطح حفاظت و امکانات اضافی هر آنتی ویروس است. آیا رابط کاربری بصری و کاربرپسند است؟ اسکن بدافزار تا چه حد عملکرد سیستم را کاهش می‌دهد؟ این برنامه چه تعداد بدافزار را شناسایی و حذف کرد؟ آیا این برنامه امکانات اضافی مفیدی ارائه می‌دهد؟

بیشتر تست‌های ما روی لپ‌تاپ Asus X555LA با ویندوز 8.1 64 بیتی (که بعدتر به ویندوز 10 آپدیت شد) با پردازنده Core i3-4005U اینتل، رم 6 گیگابایت و یک هارددیسک 500 گیگابایتی حاوی 36 گیگابایت فایل انجام شد.

برخی از تست‌های عملکرد بعدی ما بر روی Lenovo ThinkPad T470 با پردازنده Core i5-7200U 2.5 گیگاهرتزی، 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی solid-state حاوی 43.3 گیگابایت فایل انجام شد.

برای ارزیابی تأثیر یک برنامه بر سرعت سیستم در ویندوز و macOS ، از تست‌های خودمان استفاده کردیم که در آن‌‌ها، مدت زمانی را که یک CPU طول می‌کشد تا 20.000 نام و آدرس را در صفحه گسترده OpenOffice یا Excel مچ کند، اندازه گیری می‌کردیم. هر چه لپ تاپ مدت بیشتری را برای این کار صرف می‌کرد، تأثیر عملکرد آن آنتی ویروس سنگین‌تر لحاظ می‌شد.

برای امتیازات تشخیص بدافزار، از نتایج سه آزمایشگاه مستقل تست استفاده کردیم: AV-TEST در آلمان، AV-Comparatives در اتریش و SE Labs در انگلیس. هر آزمایشگاه محصولات برندهای مهم آنتی ویروس را با هزاران مدل بدافزار، از جمله صدها مدلی که یک آنتی ویروس دیگر نادیده می‌گرفت، تست می‌کند.

در قسمت قبلی این مقاله، به بررسی بهترین آنتی ویروس های سال 2022 پرداخته بودیم. بیشتر گزینه‌های آن لیست، نسخه‌های پولی آنتی ویروس های رایگانی بودند که در لیست فوق قرار دارند. اگر به بررسی نقاط ضعف و قوت و ویژگی‌های آن‌ها علاقه مند هستید، می‌تواند قسمت قبلی این مطلب را در « بهترین آنتی ویروس های سال 2022 (Windows) » مطالعه کنید.

ممنون که تا این‌جا ما را همراهی کردید!

منبع: tomsguide   نویسنده: آنتونی اسپادافورا

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X