5 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
برنامه نویسی نرم افزار

آموزش برنامه نویسی پایتون | 11 نکته برای مبتدیان

آموزش برنامه نویسی پایتون | 11 نکته برای مبتدیان

از این‌که می‌خواهید سفر خود را در آموزش برنامه نویسی پایتون آغاز کنید، بسیار هیجان زده هستیم! یکی از رایج‌ترین سؤالاتی که از کاربران‌مان دریافت می‌کنیم این است که «بهترین راه برای آموزش برنامه نویسی پایتون چیست؟»

من اعتقاد دارم اولین قدم در یادگیری هر زبان برنامه نویسی این است که مطمئن شوید راه درست یادگیری آن چگونه است. یادگیری این که چگونه یاد بگیریم، مسلماً حیاتی‌ترین مهارت در برنامه نویسی کامپیوتر است.

چرا دانستن نحوه یادگیری اینقدر مهم است؟ پاسخ ساده است: با تکامل زبآن‌ها ،کتابخانه‌ها ایجاد می‌شوند و ابزارها ارتقا می‌یابند. دانستن نحوه یادگیری برای همگام شدن با این تغییرات و تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق، ضروری است.

در این مقاله، ما چندین استراتژی برای آموزش برنامه نویسی پایتون ارائه می‌کنیم که به شما کمک می‌کنند سفر خود را برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس قدرتمند پایتون، آغاز کنید!

در این‌جا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می‌کند مفاهیم جدیدی را که به عنوان یک برنامه نویس مبتدی یاد می‌گیرید، برای خود تثبیت کنید:

نکته 1 هر روز کد بزنید

زمانی که در حال یادگیری یک زبان جدید هستید، ثبات بسیار مهم است. توصیه می‌کنیم کدنویسی روزانه را در برنامه خود داشته باشید. شاید باورش سخت باشد، اما حافظه عضلانی نقش مهمی در آموزش برنامه نویسی پایتون و هر زبان دیگری دارد. متعهد شدن به کدنویسی روزانه، واقعاً به توسعه آن حافظه عضلانی کمک می‌کند. اگرچه ممکن است در ابتدا دلهره‌آور به نظر برسد، اما در نظر بگیرید که روزهای اول از 25 دقیقه شروع کنید و کم کم مدت زمان کدنویسی روزانه خود را افزایش دهید.

نکته 2 یادداشت برداری کنید

همانطور که در سفر خود به عنوان یک برنامه نویس جدید پیش می‌روید، ممکن است از این موضوع تعجب کنید که چرا باید این همه یادداشت برداری کنید. بله شما باید این کار را انجام دهید! در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد که یادداشت برداری با دست، برای نگهداری طولانی مدت مفاهیم در ذهن، بسیار مفید است. این امر به ویژه برای کسانی که در راستای تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تمام وقت تلاش می‌کنند، مفید خواهد بود. زیرا بسیاری از مصاحبه‌های شغلی شامل نوشتن کد روی وایت برد است.

در مسیر آموزش برنامه نویسی پایتون، هنگامی که شروع به کار بر روی پروژه‌ها و برنامه‌های کوچک می‌کنید، نوشتن با دست نیز می‌تواند به شما در برنامه‌ریزی کد خود قبل از وارد کردن آن در کامپیوتر، کمک کند. اگر بنویسید به کدام توابع و کلاس‌ها نیاز دارید و همچنین نحوه تعامل آن‌ها چگونه است، می‌توانید زمان زیادی را صرفه‌جویی کنید.

نکته 3 از پوسته تعاملی پایتون (Interactive Python Shell) استفاده کنید

چه برای اولین بار در حال یادگیری ساختارهای داده پایه پایتون (string ها، list ها، dictionary ها و غیره) باشید چه در حال debugging یک اپلیکیشن، پوسته تعاملی پایتون یکی از بهترین ابزارهای آموزش برنامه نویسی پایتون برای شما خواهد بود. ما در این سایت نیز از آن بسیار استفاده می‌کنیم!

برای استفاده از پوسته تعاملی پایتون (که گاهی اوقات به آن Python REPL نیز می‌گویند)، ابتدا مطمئن شوید پایتون روی کامپیوتر شما نصب شده است. برای فعال کردن پوسته تعاملی پایتون، به سادگی terminal خود را باز کنید و بسته به نصب خود، پایتون یا پایتون 3 را اجرا کنید.

اکنون که می‌دانید چگونه از پوسته استفاده کنید، در اینجا چند نمونه‌ی نحوه استفاده از پوسته آورده شده است:

بیاموزید که با استفاده از dir() چه عملیاتی را می‌توان روی یک عنصر انجام داد:

				
					>>> my_string = 'I am a string'
>>> dir(my_string)
['__add__', ..., 'upper', 'zfill']  # Truncated for readability
				
			

عناصر برگردانده شده از dir() همه متدهایی هستند (یعنی actions) که می‌توانید روی عنصر اعمال کنید. مثلا:

				
					>>> my_string.upper()
>>> 'I AM A STRING'
				
			

توجه داشته باشید که ما متد upper() را فراخوانی کردیم. می‌توانید ببینید چه کار می‌کند؟ تمام حروف در یک string را به حروف بزرگ تبدیل می‌کند!

یاد گرفتن type یک عنصر:

				
					>>> type(my_string)
>>> str
				
			

استفاده از سیستم راهنمای داخلی برای دریافت اسناد کامل:

				
					>>> help(str)
				
			

وارد کردن کتابخانه‌ها را و بازی با آن‌ها:

				
					>>> from datetime import datetime
>>> dir(datetime)
['__add__', ..., 'weekday', 'year']  # Truncated for readability
>>> datetime.now()
datetime.datetime(2018, 3, 14, 23, 44, 50, 851904)
				
			

اجرای دستورات پوسته (Shell Commands):

				
					>>> import os
>>> os.system('ls')
python_hw1.py python_hw2.py README.txt
				
			

نکته 4 استراحت کنید

هنگامی که در حال آموزش برنامه نویسی پایتون هستید، لازم است گاهی اوقات از مفاهیم آموزشی فاصله بگیرید و سعی کنید آن‌ها را جذب کنید. تکنیک پومودورو امروزه به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود و می‌تواند به شما کمک کند: به مدت 25 دقیقه کار کنید، یک استراحت کوتاه داشته باشید و سپس این روند را تکرار کنید. استراحت برای داشتن یک جلسه یادگیری موثر، بسیار مهم است. به خصوص زمانی که اطلاعات جدید زیادی را دریافت می‌کنید.

هنگامی که در حال debugging هستید، تایم‌های استراحت بسیار مهم هستند. اگر به یک باگ برخورد کردید که اصلاً نمی‌توانید بفهمید چه مشکلی دارد، استراحت کنید. از کامپیوتر خود فاصله بگیرید، پیاده روی کنید یا با یک دوست چت کنید.

در برنامه نویسی، کد شما باید دقیقاً از قوانین یک زبان و منطق آن پیروی کند. بنابراین حتی جا انداختن یک علامت ‘’ همه چیز را خراب می‌کند. چشمان خسته منجر به چنین اشتباهاتی خواهد شد.

نکته 5 تبدیل به یک شکارچی جایزه بگیر باگها شوید!

در این نکته، در مورد برخورد با یک باگ در مسیر آموزش برنامه نویسی پایتون صحبت می‌کنیم. زمانی که شروع به نوشتن برنامه‌های پیچیده می‌کنید، با باگ‌هایی در کد خود مواجه خواهید شد. این برای همه ما اتفاق می‌افتد! اجازه ندهید باگ‌ها شما را ناامید کنند. در عوض، این لحظات را با غرور در آغوش بگیرید و خود را به عنوان یک شکارچی جایزه بگیر باگ‌ها تصور کنید.

هنگام debugging ، داشتن یک رویکرد متدولوژیکال برای کمک به شما در یافتن مکآن‌هایی که در آن‌ها چیزها در حال خراب شدن هستند، مهم است. مرور کد خود به ترتیب اجرای آن و اطمینان از کارکرد هر قسمت، یک راه عالی عالی برای انجام این کار است.

هنگامی که متوجه شدید کجا ممکن است چیزها خراب شوند، خط کد زیر را در اسکریپت خود وارد کرده و آن را اجرا کنید. 

				
					import pdb; pdb.set_trace()
				
			

این Python debugger است و شما را وارد حالت تعاملی می‌کند. debugger را می‌توان از command line با کد زیر هم اجرا کرد.

				
					-m pdb <my_file.py>
				
			

آن را مشارکتی کنید

هنگامی که همه چیز درست شد، یادگیری خود را از طریق مشارکت تسریع کنید. در اینجا چند استراتژی وجود دارد که به شما کمک می‌کند از کار با دیگران بیشترین بهره را ببرید.

نکته 6 – اطراف خود را با افراد دیگری که در حال یادگیری هستند، احاطه کنید

اگرچه ممکن است کدنویسی یک فعالیت انفرادی به نظر برسد، اما در واقع وقتی با هم کار می‌کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید. زمانی که در حال آموزش برنامه نویسی پایتون هستید، بهتر است اطراف خود را با افراد دیگری که در حال یادگیری هستند احاطه کنید. این به شما امکان می‌دهد نکات و ترفندهایی را که در طول مسیر یاد می گیرید، به اشتراک بگذارید.

اگر کسی را نمی شناسید نگران نباشید. راه‌های زیادی برای ملاقات با چنین افرادی وجود دارد! ایونت‌های محلی یا Meetup ها را پیدا کنید یا به PythonistaCafe بپیوندید. این یک انجمن یادگیری peer-to-peer برای علاقه مندانی مانند شماست!

نکته 7 – آموزش دهید

می گویند بهترین راه برای یادگیری هر چیز، آموزش دادن آن است. این نکته زمانی کار می‌کند که شما در حال آموزش برنامه نویسی پایتون هستید. راه‌های زیادی برای انجام این کار وجود دارد: نوشتن کدها روی وایت برد با دیگر دوستداران پایتون، نوشتن پست‌های وبلاگ برای توضیح دادن مفاهیمی که به تازگی آموخته‌اید، ضبط ویدیوهایی که در آن چیزهایی را که یاد گرفته‌اید توضیح می‌دهید. هر یک از این استراتژی‌ها درک شما را از آموزش برنامه نویسی پایتون تثبیت می‌کند و همچنین هرگونه ایراد در یادگیری شما را مشخص می‌کند.

نکته 8 – برنامه نویسی را دونفره انجام دهید

برنامه نویسی دو نفره تکنیکی است که در آن دو توسعه دهنده است در یک مسیر کاری، برای تکمیل یک پروژه با یکدیگر کار می‌کنند. این دو توسعه‌دهنده بین نقش‌های driver  و navigator با هم جابه‌جا می‌شوند. driver  کد را می نویسد، در حالی که navigator به راهنمایی برای حل مشکلات کمک می‌کند و کد را همانطور که نوشته شده است، بررسی می‌کند. در این تکنیک، نقش‌ها را به طور مکرر تغییر دهید تا از مزایای هر دو نقش بهره‌مند شوید.

برنامه نویسی دو نفره مزایای زیادی دارد: این تکنیک این فرصت را به شما می‌دهد که از شخص دیگری بخواهید کد شما را بررسی کند، و همچنین ببینید که یک شخص دیگر چگونه در مورد یک مشکل فکر می‌کند. قرار گرفتن در معرض ایده‌ها و طرز فکرهای مختلف، در زمان‌هایی که به تنهایی کدنویسی می‌کنید، در حل مسئله به شما کمک می‌کند.

نکته 9 – سوالات خوب (GOOD) بپرسید

مردم همیشه می‌گویند چیزی به نام سوال بد وجود ندارد، اما وقتی صحبت از آموزش برنامه نویسی پایتون می‌شود، ممکن است سوال‌های بد زیادی مطرح شوند. هنگامی که از کسی کمک می‌خواهید که اطلاعات کمی در مورد پروژه و مشکل شما دارد، یا اصلاً اطلاعاتی ندارد، بهتر است با دنبال کردن کلمه اختصاری GOOD سؤالات خوبی از او بپرسید:

G: در مورد کاری که می‌خواهید انجام دهید، توضیح داده و به وضوح مشکل‌تان را توصیف کنید.

O: مواردی را که قبلاً برای به وسیله آن‌ها برای حل مشکل‌تان تلاش کرده‌اید، مشخص کنید.

O: بهترین حدس خود را در مورد اینکه مشکل‌تان ممکن است از کجا نشأت بگیرد، ارائه کنید. این به شخصی که به شما کمک می‌کند، کمک می‌کند تا نه تنها بداند که به چه چیزی فکر می‌کنید، بلکه بداند که شما به تنهایی این فکر را کرده‌اید.

D: آنچه که در حال رخ دادن است را نمایش دهید. این شامل کد، traceback error message و توضیح دادن مراحلی می‌شود که اجرا آن‌ها منجر به error  شده است. به این ترتیب، شخصی که قرار است به شما کمک ‌کند، نیازی به تلاش برای طرح مجدد مسئله ندارد.

سوالات خوب می‌توانند زمان زیادی را برای‌تان ذخیره کنند. نادیده گرفتن هر یک از این مراحل، می‌تواند منجر به مکالمات رفت و برگشتی شده که ممکن است باعث سردرگمی شود. به عنوان یک مبتدی، مطمئن شوید که سؤالات خوبی می‌پرسید. این یک تمرین خوب در برقراری ارتباط فکری با دیگران است و افرادی که به شما کمک می‌کنند، از ادامه کمک به شما خوشحال خواهند شد.

چیزی بسازید

اگر نه همه، اکثر توسعه دهندگان پایتونی که با آن‌ها صحبت می‌کنید، به شما خواهند گفت برای آموزش برنامه نویسی پایتون، باید دست به عمل بزنید. انجام تمرینات برنامه نویسی شما را تا جایی پیش می‌برند که به نتیجه می‌رسید فقط با ساختن بیشتر یاد می‌گیرید.

نکته 10 – چیزی بسازید، هر چیزی

تمرینات کوچک زیادی برای مبتدیان وجود دارد که واقعاً به شما کمک می‌کنند که در هنگام کار با پایتون، اعتماد به نفس داشته باشید و همچنین حافظه عضلانی خود را توسعه دهید. هنگامی که درک کاملی از ساختارهای داده اولیه (string ها، list ها، dictionary ها و set ها) ، برنامه نویسی شی‌گرا، و کلاس‌های نوشتاری پید کردید، زمان شروع ساختن است!

در آموزش برنامه نویسی پایتون، آنچه که می‌سازید به اندازه نحوه ساختن آن مهم نیست. مسیر ساختن بسیار بیشتر به شما یاد می‌دهد. شما می‌توانید از خواندن مقالات و دوره‌های واقعی پایتون خیلی چیزها یاد بگیرید. اما بیشتر یادگیری شما از ساختن چیزهای مختلف با پایتون حاصل می‌شود. مشکلاتی که حل خواهید کرد، چیزهای زیادی به شما می آموزد.

لیست های زیادی از پروژه‌های مبتدی پایتون وجود دارد. در اینجا ایده‌هایی برای شروع وجود دارد:

  • بازی حدس اعداد
  • برنامه ماشین حساب ساده
  • شبیه ساز تاس ریختن
  • سرویس اطلاع رسانی قیمت بیت کوین

نکته 11: از پروژه‌های اپن سورس استفاده کنید

در مدل اپن سورس، source code نرم افزار به صورت عمومی در دسترس است و هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند. کتابخانه‌های پایتون زیادی وجود دارند که شامل پروژه‌های اپن سورس هستند و افراد زیادی در آن مشارکت دارند. علاوه بر این، بسیاری از شرکت‌ها پروژه‌های اپن سورس منتشر می‌کنند. این بدان معناست که شما می‌توانید با کدهای نوشته شده و تولید شده توسط مهندسان شاغل در این شرکت‌ها، کار کنید.

مشارکت در پروژه‌های اپن سورس پایتون، یک راه عالی برای کسب تجربیات بسیار ارزشمند است. فرض کنید تصمیم دارید یک درخواست bugfix ارسال کنید: کافیست یک pull request ارسال کنید تا اصلاحیات مورد نیاز شما در کد patch شود.

در مرحله بعد، مدیران پروژه با ارائه نظرات و پیشنهادات، کار شما را بررسی خواهند کرد. این باعث می‌شود تا بهترین روش‌های آموزش برنامه نویسی پایتون را بیاموزید و همچنین برقراری ارتباط با توسعه دهندگان دیگر را تمرین کنید.

اکنون که این استراتژی‌ها را برای آموزش برنامه نویسی پایتون یاد گرفتید، به جلو بروید و کدنویسی را شروع کنید!

منبع ترجمه: realpython

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X