10 مهر 1402
تهران، خیابان آزادی، تقاطع قریب
برنامه نویسی نرم افزار

آموزش برنامه نویسی اندروید به صورت قدم به قدم

آموزش برنامه نویسی اندروید به صورت قدم به قدم

در این راهنما، نه تنها برنامه نویسی اندروید را به صورت گام به گام یاد می‌گیرید، بلکه می‌توانید پس از خواندن آن، اپلیکیشن اندروید خود را نیز توسعه دهید. این راهنما برای مبتدیان آماده شده است تا آن‌ها را وادار به یادگیری برنامه نویسی اندروید به صورت پایه کند. پس از اتمام این راهنما، خود را در سطح متوسطی از تخصص برنامه نویسی اندروید خواهید یافت. و از آن‌جا می‌توانید به سطح بعدی بروید. پس بیایید شروع کنیم. نه؟

اندروید چیست؟

اندروید یک سیستم عامل اپن سورس و مبتنی بر لینوکس برای دستگاه‌های تلفن همراه مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها است. این سیستم عامل دارای جامعه‌ای از توسعه‌دهندگان است که تحت عنوان Open Handset Alliance شناخته می‌شود و از نظر تجاری، توسط گوگل پشتیبانی می‌شود. اندروید برای اولین بار در نوامبر 2007 منتشر شد و اولین دستگاه اندروید در سپتامبر 2008 معرفی شد.

ما تقریباً 2.3 میلیارد کاربر در سرتاسر جهان داریم که از اندروید استفاده می‌کنند. پس نیازی نیست که بگوییم اندروید در سال‌های آینده نیز وجود خواهد داشت و با به‌روزرسانی‌های منظم گوگل، به تدریج رشد خواهد کرد. اکنون که اهمیت اندروید را می‌دانیم، بیایید شروع به یادگیری بیشتر آن کنیم.

اندروید

مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس اندروید

  • آشنایی با SQL و XML
  • تخصص در Java یا Kotlin یا هر دو
  • کیت توسعه نرم افزار اندروید (SDK) و Android Studio
  • Database ها و API ها
  • کار بر روی عملکرد برنامه و UI
  • اجرای تست‌های واحد
  • رفع باگ‌ها و ارورها
  • دانش Git

مراحل یادگیری برنامه نویسی اندروید

1- داشتن یک دید جزئی از وب سایت رسمی اندروید

وب سایت رسمی توسعه اندروید را بررسی کنید. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، یادگیری کل وب‌سایت برای تجزیه و تحلیل layout و ایده‌های مختلف، پیشنهادات و فناوری‌های مربوط به اندروید بسیار ضروری است. این یکی از تسک‌های اجباری برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده اندروید نیست، اما با این کار شما بینش بهتری نسبت به برنامه نویسی اندروید و مفاهیم آن خواهید داشت.

2- شروع به یادگیری Kotlin کنید

گوگل از ماه می 2017 به طور رسمی از Kotlin به عنوان یک زبان درجه 1 پشتیبانی کرده است. امروزه کسب و کارهای کمتری برنامه‌های تجاری را فقط با استفاده از Java طراحی می‌کنند. بنابراین، یادگیری Kotlin یک حرکت ضروری برای یک توسعه دهنده اندروید است. می‌توانید از اسناد توسعه اندروید در وب‌سایت رسمی Kotlin استفاده کنید و این زبان را به صورت آنلاین یاد بگیرید. این یک گام مهم در مسیر تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده اندروید است.

زبان برنامه نویسی کاتلین

3- Material Design را کاوش کنید

کل سایت را مرور کنید تا ببینید چگونه توسعه یافته است و چه مفاهیمی پشت آن وجود دارد. Material یک سیستم طراحی گوگل برای برنامه نویسی اندروید است که به تیم‌ها اجازه می‌دهد برنامه‌های باکیفیت و کارآمدی برای اندروید، iOS ، Flutter و وب ایجاد کنند. Material Design تحت تأثیر دنیای واقعی و الگوهای آن، و نحوه نمایش نور و سایه است. سطوح Material حالت‌های کاغذ و جوهر را بازسازی می‌کنند.

4- Android Studio IDE را نصب کنید

Android Studio محیط توسعه یکپارچه رسمی (IDE) برای برنامه نویسی اندروید است. این برنامه مبتنی بر IntelliJ IDEA ، یک محیط توسعه نرم افزار جاوا است، و ابزارهای ویرایش کد و توسعه‌دهنده آن را ادغام می‌کند. Android Studio را روی سیستم خود نصب کنید و همزمان با طراحی اپلیکیشن‌های اولیه روی آن، تمرین کدنویسی را شروع کنید.

5- اولین برنامه اندروید خود را بسازید

با یادگیری اندروید و نحوه ساخت و اجرای یک پروژه Android Studio شروع کنید : Hello, World! سپس یک رابط جدید برای اپلیکیشن ایجاد خواهید کرد که ورودی کاربر را می‌پذیرد و برای ارائه آن به صفحه نمایش جدیدی در اپ منتقل می‌شود. قبل از شروع، دو مؤلفه اصلی وجود دارد که باید در مورد برنامه نویسی در اندروید و اپ‌های اندرویدی بیاموزید: این‌که چگونه چندین نقطه ورود دارند و چگونه با دستگاه‌های مختلف سازگار هستند.

6- اولین پروژه برنامه نویسی اندروید خود را ایجاد کنید

برای کمک به شروع، ما مراحل آسانی برای اجرای اولین پروژه برنامه نویسی اندروید شما گردآوری کرده‌ایم:

  • آخرین نسخه Android Studio را نصب کنید
  • هنگامی که صفحه “Welcome to Android Studio” را مشاهده کردید، روی “Create New Project” کلیک کنید. (اگر قبلا پروژه ای باز کرده‌اید به File > New > New Project بروید).
  • ·        «Empty Activity» را انتخاب کنید، روی «Next» در صفحه « Select a Project Template» کلیک کنید.
  • اکنون به قسمت Configure Your Project رفته و مراحل زیر را انجام دهید:
  • در قسمت Name عبارت «My First Android App» را بنویسید.
  • ·        “com.example.myfirstapp” را در فیلد Package name وارد کنید.
  • در صورت تمایل فولدر ذخیره مکان را تغییر دهید.
  • بین Java یا Kotlin به عنوان زبان مورد نظر خود انتخاب کنید.
  • در قسمت Minimum SDK پایین‌ترین نسخه اندرویدی را که برنامه‌تان پشتیبانی می‌کند انتخاب کنید.
  • پس از اتمام کار و رضایت از گزینه هایی که انتخاب کردید، روی Finish کلیک کنید.

نتیجه کار

مدتی صبر کنید تا این پنجره روی صفحه ظاهر شود:

نتیجه کار در نوشتن اولین برنامه برای برنامه نویسی اندروید

صفحه پروژه را باز کنید (View > Tool Windows > Project) و Android View را انتخاب کنید. اکنون، ممکن است بتوانید موارد زیر را مشاهده کنید:

app > java > com.example.myfirstapp > MainActivity

هنگامی برنامه نویسی اندروید، سیستم نمونه‌ای از این Activity را راه‌اندازی می‌کند و layout آن را بارگیری می‌کند.

app > res > layout > activity_main.xm

این فایل XML، layout فعالیت رابط کاربری (UI) را تعریف می‌کند. همچنین دارای یک عنصر TextView با متن “Hello, World!” است.

app > manifests > AndroidManifest.xml

فایل Manifest ویژگی‌های اصلی اپ را توضیح می‌دهد و هر یک از اجزای آن را تعریف می‌کند.

Gradle Scripts > build.gradle

2 فایل با این نام وجود دارد: یکی برای پروژه، “Project: My_First_App” و دیگری برای ماژول برنامه، “Module: My_First_App.app.” هر ماژول فایل build.gradle خود را دارد، اما این پروژه برنامه نویسی اندروید در حال حاضر فقط یک ماژول دارد. از فایل build.gradle هر ماژول برای کنترل نحوه ایجاد اپ شما توسط افزونه Gradle استفاده کنید.

7- اپلیکیشن خود را روی یک دستگاه واقعی یا شبیه‌ساز اجرا کنید

اکنون که اولین پروژه برنامه نویسی اندروید خود را ایجاد کردید و همه کارها انجام شده است، و قسمت کدنویسی به پایان رسیده است، وقت آن است که پروژه را اجرا کنید و ببینید که آیا کار می‌کند یا خیر. اجازه دهید مراحل ذکر شده در زیر را دنبال کنیم تا ببینیم چگونه می‌توانید اولین پروژه برنامه نویسی اندروید خود را اجرا کنید.

اجرای اپ اندروید خود بر روی یک دستگاه واقعی

  • دستگاه خود را با کابل USB به سیستم خود وصل کنید. اگر از ویندوز استفاده می کنید، درایور USB سازگار با آن را نصب کنید.
  • پس از انجام مراحل زیر به Developer Options رفته و USB debugging را فعال کنید:
  • به Settings app بروید.
  • اگر دستگاه شما از Android نسخه 8.0 یا بالاتر استفاده می‌کند، System را انتخاب کنید. در غیر این صورت، به مرحله بعد بروید.
  • به پایین بروید و About phone را انتخاب کنید.
  • به پایین بروید و هفت بار روی Build number ضربه بزنید.
  • به صفحه قبلی برگردید، به پایین بروید و روی Developer options ضربه بزنید.
  • در پنجره Developer options، به پایین بروید تا USB debugging را پیدا کرده و فعال کنید.
  • در Android Studio، برنامه خود را از منوی کشویی run/debug configurations در نوار ابزار انتخاب کنید.
  • در نوار ابزار، دستگاهی را که می‌خواهید برنامه خود را روی آن اجرا کنید، از منوی کشویی دستگاه مورد نظر انتخاب کنید.
  • در نهایت بر روی گزینه Run کلیک کنید و می توانید “Hello, World!” را مشاهده کنید که در اپ دستگاه شما نمایش داده می شود.
اجرای برنامه

اجرای اپ اندروید خود بر روی شبیه‌ساز (Emulator)

شما در این مرحله از برنامه نویسی اندروید، می‌توانید از بین بسیاری از شبیه‌سازهای برتر موجود در بازار، یکی را انتخاب کنید. با این حال نصب شبیه‌ساز می‌تواند یک تسک باشد، که برای انجام آن می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در Android Studio، یک دستگاه مجازی اندروید (AVD) ایجاد کنید که شبیه‌ساز می‌تواند از آن برای نصب و اجرای اپ شما استفاده کند.
  • در نوار ابزار، برنامه خود را از منوی کشویی run/debug configurations انتخاب کنید.
  • از منوی کشویی دستگاه مورد نظر، آن AVD را که می‌خواهید اپ خود را روی آن اجرا کنید، انتخاب کنید.
  • روی Run کلیک کنید. Android Studio برنامه را روی AVD نصب می‌کند و شبیه‌ساز را راه‌اندازی می‌کند. اکنون “Hello, World!” در اپ نمایش داده می‌شود.

نسخه کوتاه این راهنما: برنامه نویسی اندروید به صورت گام به گام

1: اصول برنامه نویسی Java را درک کنید. اصول اولیه زبان برنامه نویسی Java برای برنامه نویسی اندروید ضروری است. برای استفاده حداکثری از Kotlin ، به تخصص در Java نیاز است.

2: یادگیری زبان برنامه نویسی Kotlin را کم‌کم شروع کنید. از آن‌جایی که Kotlin به طور رسمی یک زبان درجه یک برای برنامه نویسی اندروید است، یادگیری آن بسیار ضروری است و به شما کمک خواهد کرد.

3: کمی روی ویژگی‌های پیشرفته Java و Kotlin متمرکز شوید.

4: از برخی از اپ‌های مهم اندروید مانند Handler Looper، Context و غیره ایده بگیرید.

5: اصول دیتابیس‌های SQLite و طراحی schema دیتابیس og را بیاموزید. توانایی طراحی یک دیتابیس به طور مناسب، برای هر توسعه دهنده اندروید ضروری است.

6: در مورد درخواست‌های شبکه، GET، POST دانش کسب کنید. شما باید بتوانید caching را به طور موثر پیاده‌سازی کنید تا اپ شما به آرامی اجرا شود. در حالی که داده کمتری مصرف می‌کند.

7: debugging را در اوقات فراغت خود تمرین کنید. هرچه بیشتر debugging کنید، بهتر خواهید شد.

8: برای اجرای سریع و روان برنامه، باید دانش کافی در مورد garbage collection و memory leaks داشته باشید.

9: مفاهیم ساختار داده را یاد بگیرید و نحوه عملکرد optimization را درک کنید. از یادگیری خود برای افزایش سرعت rendering رابط کاربری استفاده کنید.

10: ویژگی‌های زبان Kotlin مانند extension function ، lambdas و غیره را درک کنید.

11: مروری بر معماری‌هایی مانند MVP، MVVM و غیره داشته باشید. همچنین آشنایی با تست واحد (unit testing) و فریم‌ورک‌هایی مانند Dagger، RxJava  ضروری است. این‌ها به شما کمک می‌کنند کد خود را سریع‌تر بنویسید.

12: سعی کنید اطلاعات بیشتر و بیشتری در مورد کتابخانه‌های شخص ثالث جمع‌آوری کنید.

چکیده

برای یادگیری قدم به قدم برنامه نویسی اندروید و مصاحبه‌های اندروید ace ، باید در حین یادگیری مفاهیم و تمرین کدنویسی، همیشه در این مسیر ثابت‌قدم باشید. مهم نیست که برنامه نویسی اندروید یا توسعه آن را تازه شروع کرده‌اید یا یک توسعه‌دهنده پیشرفته هستید. شما باید بتوانید با یادگیری کافی و تمرین مداوم، بر این مهارت مسلط شوید و در آن مسلط بمانید.

با جنبه‌های مختلف تمامی فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های مربوط به برنامه نویسی اندروید آشنا شوید. برخی از کانسپت‌های اولیه را کشف کنید، به IDE عادت کنید، یک فریم‌ورک و عناصر app-building ، debugging و غیره بسازید. به طور خلاصه، یک انتخاب درست و یک آموزش مناسب به شما کمک می‌کند تا با Android Studio و Android SDK آشنا شوید و پس از مدتی در این کار وارد خواهید شد.

اکنون که با اصول اولیه برنامه نویسی اندروید آشنا شدید، آماده کاوش عمیق‌تر هستید. Google’s Android documentation چیزی است که اکنون باید به راحتی آن را درک کنید. بنابراین اسناد آن‌ها را در موضوعات مختلف مرور کنید، کدهای نمونه را دانلود کنید و روی کامپیوتر خود اجرا کنید. کدها را مرور کنید و سعی کنید درک کنید که چیزهای مختلف در آن چگونه کار می‌کنند.

پس از انجام همه این کارها و پاکسازی پس از آن، باید بتوانید Android Studio را نصب کنید و پروژه‌های خود را اجرا کنید. شما در این مرحله، از نظر تئوری می‌توانید برنامه نویسی اندروید برای اپ‌های اندرویدی بومی را بدون هیچ یادگیری Java بسازید.

فرصت‌های شغلی و منحنی یادگیری برنامه نویسی اندروید

توسعه کامل یک اپلیکیشن، بین 4 تا 6 ماه طول می‌کشد. با این حال، اگر شروع به یادگیری برنامه نویسی اندروید کرده‌اید، باید بدانید که اگر در یک دوره آنلاین شرکت می‌کنید، می‌توانید این کار را در زمان کمتری انجام دهید.

با یادگیری برنامه نویسی اندروید، فرصت‌های شغلی وسیعی در دسترس شما قرار می‌گیرند. از جمله شغل آزاد برنامه نویسی، تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده مستقل، یا کار در شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و فیس‌بوک.

این کار می‌تواند پیچیده باشد. همان‌طور که برنامه نویسی Java را یاد می‌گیرید، می‌توانید برخی از کانسپت‌های اساسی مانند متغیر‌ها و توابع را کشف کنید. اما مفاهیم انتزاعی و پیچیده‌تری مانند objects ، inheritance و polymorphism نیز وجود دارند که درک آن‌ها دشوارتر است.

منبع ترجمه: codersera

Leave feedback about this

  • کیفیت
  • قیمت
  • خدمات

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X